banner

Došlo je do velikog bijesa zbog nedavnog ažuriranja Ubera koja je omogućila aplikaciji da prati korisnike čak i kada ih ne koriste, što je izazvalo brojne probleme oko privatnosti među masama. Aplikacija može pratiti lokaciju korisnika pet minuta nakon ukrcavanja u vožnju.

nova glazba na jabučnoj glazbi

Ali to nije to; aplikacija Uber također prati vašu lokaciju kada je koristite u prvom planu, kao i tijekom pretraživanja taksija i rezerviranja vožnje. Aplikacija također prati vašu lokaciju tijekom vožnje dok se ne završi ili otkaže.

Usluga praćenja ostaje aktivna čak i ako se aplikacija radi u pozadini, a trenutno nije aktivna na zaslonu.

Prema tvrtki, praćenje lokacije povećava sigurnost, korisničku uslugu, pick-up i padajuća mjesta. No, takvo je praćenje korisnicima učinilo i malo neugodnijima jer stvara probleme za sigurnost i privatnost.

Oslobodite se Uberove usluge praćenja

Ako Uber praćenje vaše lokacije čak i kada ne upotrebljavate aplikaciju predstavlja neprijatnost za vas, evo kako da je se riješite.



Svi korisnici aplikacije automatski su se uključili u uslugu praćenja lokacije i možete je ručno isključiti iz postavki svog telefona.

Ako imate iPhone, idite na postavke, odaberite privatnost, a zatim Lokacijske usluge. Nađite Uber ispod te kartice i odaberite nikad.

Ako imate Android uređaj, idite na postavke, odaberite aplikacije, pomaknite se do Ubera i kliknite ga. Pomaknite se na dopuštenja na stranici aplikacije, bit ćete preusmjereni na novu stranicu s preklopnikom za dopuštenja - isključite uslugu lociranja.

Međutim, nakon što oduzmete dozvolu Ubera za upotrebu svoje lokacije, morat ćete ručno unijeti mjesto preuzimanja unutar aplikacije.

Ili također možete na neko vrijeme omogućiti uslugu, a zatim je onemogućiti čim se ukrcate u vožnju. To može izgledati malo naporno, ali to je vrlo mala cijena koju treba platiti zbog brige o privatnosti.