banner

Xiaomi's Mi Band jedan je od najpopularnijih fitnes tracker-a u Indiji, i lako je shvatiti zašto. Ovaj maleni tracker dolazi s mnoštvom funkcija, a praćenje osnovnih aktivnosti je šetnja parkom. A novi Mi Band 4 nije nimalo drugačiji jer sadrži hrpu novih značajki. Još jedan novi fitness tracker na indijskom tržištu je Honor Band 5. To je fitnes tracker bogat značajkama, a njegovi istaknuti sadržaji uključuju monitor NFC i SpO2.

Dakle, jedino je pošteno da oba fitnes benda postavimo jedni protiv drugih. Možete otkriti istaknute značajke i funkcije kako biste odlučili koja je za vas najprikladnija.

Također na Guiding Tech

9 najboljih bendova časti 5 Savjeti i trikovi kako izvući maksimum iz njega

Čitaj više

Dizajn i fit

Započnimo s dizajnom Xiaomi Mi Band 4. Slično svom prethodniku, Mi Band 4 ima zaobljeni dizajn. Ploča sjedi uzdužno uz zglob. Ako želite spojiti nekoliko šarenih traka, ploču možete lako promijeniti. Osim toga, ovaj fitness pojas je lagan i udoban.

S druge strane, Honor Band 5 prihvaća pravokutni pristup, baš kao i Honor Band 4. To je otmjen stil u usporedbi s Mi bendom.

Iako oba pojasa imaju TPU elastične trake, mehanizam zaključavanja je različit. Iako je Xiaomi krenuo na zatvaranje i spajanje, Honor Band ima tradicionalni pristup nalik satu, a upravo je ova značajka Band 5 jedinstvena.Zavoji su perforirani, što olakšava istjecanje znoja i vlage. Ne samo da pojačava estetiku benda, već nudi i uvjerljiviji stisak na mom zglobu. Za razliku od njega, Mi Band se može otvoriti tijekom napornih fizičkih aktivnosti.

Kupiti

Honor Band 5

Zaslon i zaslon osjetljiv na dodir

Mi Band 4 prva je iteracija s obojenim zaslonom. Ima 0,95 inčni zaslon osjetljiv na dodir u boji AMOLED. Boje su svijetle, šiljaste, što pojačava izgled ovog fitnes benda. Štoviše, čitljivost sunčeve svjetlosti je sjajna i nismo se suočili s bilo kakvim problemima u vezi sa zaslonom.

Možete prilagoditi svjetlinu zaslona prema vašim željama. Još jedna dobra stvar Mi Band-a 4 je da sada možete kružiti između različitih lica sata, čak i onih trećih strana. Ako vam se sviđa da vaš fitness bend ima lice s PUBG tematskim satom, možete to iskoristiti i nabaviti.

Kad je u pitanju Honor Band 5, on također dolazi sa 0,95-inčnim AMOLED zaslonom u boji koji daje svijetle i žive boje. Čak je i Honor Band 4 došao s obojenim zaslonom.

Zaslon Band 5 lako se čita čak i pod jakim sunčevim svjetlom, posebno ako ste smanjili svjetlinu do najnižih razina.

Iako oba uređaja registriraju dodirne ulaze bez ikakvih problema, pronašla sam osjetljivost na dodir Honor Band 5 malo osjetljivijom. Mi Band 4 nastoji preskočiti registraciju dodirnih ulaza. Ponekad sam morao dodirnuti više puta samo da bih odabrao opciju.

S donje strane, Honor Band 5 ima samo 8 ugrađenih lica sata, a vi se morate s njima riješiti s obzirom na to da sada postoji način dodavanja bilo kojeg lica stražnjih satova.

Sve u svemu, utvrdio sam da su proizvodnja boja i osjetljivost na dodir Honor Band 5 bolji od one Mi Mi 4.

Veličina i sigurnosna kopija baterije

Što se tiče trajanja baterije, Mi Band 4 ne razočara. Ove godine ima značajnu nadogradnju i ima bateriju od 135mAh koja može trajati do 20 dana uz jedno punjenje.

Nažalost, Honor nije napravio poboljšanja u ovogodišnjoj iteraciji. Band 5 nosi istu bateriju kao i njegov prethodnik - bateriju od 100mAh, koja traje oko 14 dana. A ako omogućite značajke poput praćenja broja otkucaja u stvarnom vremenu ili praćenja spavanja, vijek trajanja baterije smanjuje se na otprilike 10 dana.

Iako je mehanizam za punjenje u oba pojasa isti, pristupi punjenja su različiti. S Mi Band 4, trebate iskočiti modul za praćenje iz remena, a zatim ga priključiti na kabel za punjenje. U međuvremenu, Honor Band 5 možete jednostavno ukloniti s ručnog zgloba i staviti ga na punjač.

Ukratko, punjenje Mi Band-a 4 je nezgodno. Međutim, sigurnosna kopija baterije to lijepo nadoknađuje.

Također na Guiding Tech

Honor Band 4 vs Samsung Galaxy Fit e: Koji Fitness Tracker biste trebali kupiti u Indiji

Čitaj više

Značajke softvera i praćenje

Osim uobičajenih (i osnovnih) značajki kao što su pedometar, senzor brzine otkucaja srca, podrška za obavijesti i budilica, Mi Band 4 ima i nove senzore aktivnosti koji mogu prepoznati načine praćenja rada. I tu se priča ne završava. Također može razlikovati različite stilove plivanja. Novi senzori navodno daju preciznija očitanja.

prozirni ram prozori 10 cmd

Honor Band 5 dolazi s poboljšanim senzorima za praćenje aktivnosti i praćenje rada srca. Uz to, novi je nadzorni nivo kisika u krvi, kao što smo gore spomenuli.

Osim osam sportskih načina rada, Band 5 također se može pohvaliti Huawei TruSleep - vodećim Huaweijevim programom praćenja spavanja. Taj mehanizam pomaže identificirati opće poremećaje spavanja i preporučit će načine kako ih poboljšati. Iako Mi Band prati i stanje spavanja, samo vam govori koliko traje duboko i lagano spavanje i ništa više.

Osim toga, Honor Band 5 može pratiti vaš san u bilo koje doba dana, dok Mi Band dolazi u akciju samo tijekom noći.

No Band 5 stvarno sjaji kada je u pitanju praćenje u stvarnom vremenu. Postoji kontinuirana značajka praćenja otkucaja srca radi praćenja vašeg otkucaja srca. Međutim, to dolazi po cijenu trajanja baterije.

Kada su u pitanju rezultati, oba benda daju gotovo točne rezultate. Ali ako želite detaljnije statistike, Band 5 je ovdje jasni pobjednik.

Također na Guiding Tech

#Kupljenje vodiča

Kliknite ovdje da biste vidjeli našu stranicu s vodičima o kupnji

Izmjerite svoje kondicijsko putovanje

Dakle, koji fitness bend biste trebali kupiti? Ako tek započinjete s fitness aktivnostima, Mi Band 4 fantastična je opcija. Ima odlično trajanje baterije, a zaslon je sjajan. A novi senzor aktivnosti je trešnja na vrhu.

Iako prati vaše navike spavanja i otkucaje srca, statistika možda neće biti toliko detaljna kao Band 5.

S druge strane, Band 5 dat će vam detaljnu analizu vaših aktivnosti, kao i načina spavanja. Uz to imate i prednost Bluetooth 5.0, premium dizajn i poboljšane senzore. Kad bi samo mogao osigurati bolji vijek trajanja baterije.

Evo videozapisa o usporedbi Honor Band 5 i Mi Band 4 s našeg YouTube vodiča Tech (English) Channel:

Dakle, odluka je na vama - želite li detaljne statistike ili dugo trajanje baterije.

Sljedeće: Google Fit i Samsung Health trebali bi biti zadani izbor bilo kojeg fitnesa koji će pohraniti vaše podatke. Ali koga odabrati? Pročitajte post u nastavku da biste saznali više.