banner

U prošlosti smo vidjeli dosta načina na koje možemo pristupiti web lokacijama ograničenima u zemlji. Bilo da koristite VPN ili promjenu proxy poslužitelja, ako želite slušati tu pjesmu na Spotifyju, postoje načini da se ne osjećate izostavljenim čak i ako usluga (Spotify) ne radi u vašoj zemlji. I mi smo uvijek na oprezu zbog takvih alata i aplikacija koje ovaj proces čine jednostavnijim.

Bok, novo dijete u bloku, ima za cilj da vam pomogne da pristupite aplikacijama i web lokacijama koje nisu dostupne u vašoj zemlji u samo jednom kliku. Stvarno zgodna stvar ovog alata je da je za razliku od većine takvih servisa koji dolaze s ograničenjima i oglasa za besplatni račun, Hola potpuno besplatna za upotrebu bez ograničenja propusnosti.

Pa pogledajmo kako koristiti Hola na našim stolnim računalima i telefonima.

Hola za Firefox i Chrome

Hola je dostupna za Firefox i Chrome kao proširenje i možete je instalirati na bilo koju, na temelju razine udobnosti.Nakon što instalirate proširenje, ponovno pokrenite preglednik nakon što spremite sve važne podatke na kojima ste radili. Proširenje je aktivirano prema zadanim postavkama i spremno je za upotrebu bez ikakve prijave.

Rad na aplikaciji je pravi modus. Otvorite web mjesto s kojeg želite ukloniti ograničenja i odaberite jedan od poslužitelja iz proširenja Hola instaliranog na vašem pregledniku.

Hola odmah mijenja IP za tu određenu domenu za vas i deblokira sav pristup ograničen za zemlju. Proširenje će također spremiti vaše postavke za određenu domenu i sljedeći put kad je posjetite, Hola će se automatski inicijalizirati za tu određenu karticu. Sve ostale web stranice radit će na uobičajenom lokalnom IP-u, ali odabrane će se uvijek ponašati kao da im se pristupa s drugog poslužitelja.

Isprobao sam produžetak na Spotify Web Playeru i Pandora radiju, a obje su mogle reproducirati pjesme bez ikakvih štucanja.

Pozdrav za Android

Zahvaljujući otvorenoj izvornoj prirodi Androida, Hola možete koristiti na isti način na koji ga koristite u pregledniku. Hola se može besplatno instalirati iz Trgovine Play i nisu potrebna dopuštanja korijena da bi aplikacija radila. Nakon što instalirate aplikaciju, pokrenite je i prebacite se na nju pomoću opcije u aplikaciji.

Sada za deblokiranje aplikacija ograničenih na zemlju uključite Unblocker opciju i dodirnite aplikaciju s popisa.

Hola će vam dati dugi popis zemalja iz kojih možete maskirati svoj IP. Samo odaberite zemlju s popisa i pustite Hola da radi čaroliju. Morat ćete dati dopuštenje za aktiviranje pouzdane VPN veze putem Hola nakon što je aktivirate na bilo kojoj aplikaciji.

gromobranski reziser

Bilješka: Čak i nakon deblokiranja ako aplikacija ne radi, otvorite upravitelj aplikacija na svom Androidu i prisilite ga da zaustavi. Nakon toga očistite datoteke i datoteke iz predmemorije aplikacije te ih ponovo pokrenite.

Pozdrav za iPad i iPhone

Hola nije dostupna kao samostalna aplikacija za iPhone i iPad, međutim, ako ste premium Hola pretplatnik, možete je konfigurirati kao VPN vezu koristeći L2TP i PPTP protokole. Premijski plan dostupan je za 5 dolara mjesečno, ali besplatno premium članstvo možete dobiti tako da samo pozovete svoje prijatelje u Hola. Za svakog prijatelja koji se pridruži Holi vašom referalnom vezom, oboje dobijate premijum mjesečno članstvo.

Nakon što ste premium član, možete dobiti svoje VPN korisničko ime i lozinku sa stranice postavki računa i konfigurirati ga na svojim iOS uređajima. Hola nudi detaljan vodič za Moj račun stranicu za Windows i iOS.

Zaključak

Već neko vrijeme koristim Hola i svaki put kad slušam pjesme na Spotifyju ili gledam neke emisije na Hulu, osjećam se sjajno što sam pronašao ovo sredstvo. Usluga je jednostavna za upotrebu bez oglasa i ograničenja čak i u besplatnoj verziji.

Također, za sve naše čitatelje koji su imali problema sa ograničenjima Spotify zemlje sada Hola može zajedno s web-playerom koristiti za pomicanje svojih omiljenih pjesama na Spotifyju. Štoviše, s Hola za Android čak možete slušati ove zapise na vašem pametnom telefonu.

Zbirka vrhunskih fotografija: Foxspain fotografija