banner

Ako ste poput mene, vaše najvažnije i najposjećenije web lokacije žive u Chromeovoj traci s oznakama. Neki ga čak koriste za označavanje članaka koje žele provjeriti kasnije. Ili kada istražuju stvari. Iako je usluga poput Pocket-a bolja za to, Chrome oznake su tu, jednostavne za korištenje.

Problem je što se Chrome oznake sinkroniziraju samo s drugim uređajima koji pokreću preglednik Chrome. Ako ste poput mene koji preferira korištenje Safarija za čitanje na iPadu (jer je puno bolji), nemate sreće kada je riječ o sinkronizaciji oznaka.

Da, to možete učiniti tamo gdje izvozite Chrome oznake i dodate ih u Safari na OS X koji će zauzvrat sinkronizirati vaš iPad ako je omogućena iCloud sinkronizacija. Ali to je jednokratna stvar. Ne ažurira se uživo.

Sada, zahvaljujući usluzi koja se naziva Oznake bilo gdje, moći ćete pristupiti svojim Chrome oznakama s bilo kojeg uređaja i bilo kojeg preglednika.Kako koristiti oznake bilo gdje

Ovako to radite. Otvorite preglednik Chrome na kojem su vaše oznake i preuzmite proširenje Oznake bilo gdje.

Sada se prijavite s istim Google ID-om koji koristite u pregledniku Chrome.

pregled plave pošte

Nakon što se prijavite, sve oznake Chromea, zajedno s mapama, sinkronizirat će se s poslužiteljima oznaka bilo gdje.

Kako pristupiti oznakama s bilo kojeg mjesta

Nakon sinkronizacije idite na bookmarksany.com a pomoću gumba u gornjem lijevom kutu prijavite se pomoću Google računa koji ste koristili za sinkronizaciju oznaka.

Nakon što se prijavite, sve vaše oznake bit će dostupne na toj web stranici, upravo tamo.

To može biti bilo koji uređaj. Safari na iPadu, Edge u sustavu Windows 10, bilo što. Sve dok možete pristupiti ovoj web stranici, Chrome oznake bit će s vama.

I kao što sam gore spomenuo, ta ažuriranja uživo. Kada stvorite novu oznaku u Chromeu, ona će se ažurirati na poslužitelje Bookmark Anywhere i prikazati na web mjestu. A web stranica također vam omogućuje ručno dodavanje novih oznaka ako želite.

Vratite stari Chromeov upravitelj oznaka: Novi alat za vizualne oznake u Chromu nije tako dobar. Evo kako vratiti stari.

Alternativno - ručno izvozite oznake

Iako ovo nije značajka sinkronizacije, moguće je slati oznake s Chromea na Safari na iOS-u. Na Macu sve što trebate učiniti je uvoziti Chrome oznake na Safari (pogledajte kako to učiniti ovdje), a zatim idite na postavke iCloud i provjerite Safari je uključen.

U sustavu Windows trebat ćete preuzeti iCloud aplikaciju za sinkronizaciju na radnoj površini i u odjeljku Oznake odaberite Krom, Apple također ima proširenje za Chrome posebno izrađeno za korisnike Windows 7 i 8 kako bi napravili potpuno istu stvar.

Ali naravno, ovo je samo jednokratni izvoz. Nove oznake i promjene neće se automatski sinkronizirati.

Koristite li upravitelj oznaka?

Je li vam Chromeov upravitelj oznaka zaista dovoljan? Ili koristite upravitelja oznaka treće strane? Podijelite s nama u komentarima u nastavku.