banner

Kao što smo ranije raspravljali, IMAP je protokol e-pošte koji vam omogućuje preuzimanje i sinkronizaciju mailova s ​​servera na vaše računalo i pristupanje im uz pomoć klijenata za poštu kao što su Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird itd.

ios 7 iphone4

U IMAP tehnologiji postoji jedan nedostatak - potrebna je veza s poslužiteljem za pristup svim porukama. Ako niste povezani s internetom, ne možete pristupati svojim mailovima. Sve dok vaš klijent e-pošte nema mogućnosti da ih preuzme. Thunderbird, Mozilla alat za e-poštu, ima takve mogućnosti i o tome ćemo raspravljati u ovom članku.

Da biste aktivirali značajku čitanja izvanmrežne pošte, idite na Alati-> Postavke računa.

Na ploči postavki računa idite na 'Sinkronizacija i pohrana' na lijevom oknu. Pod, ispod Sinkroniziranje poruka polje potvrdite okvir uz 'Čuvanje poruka za ovaj račun na ovom računalu'.

Sad pod Prostor na disku , provjerite prvu mogućnost 'Sinkronizirajte sve poruke lokalno bez obzira na dob'. Potvrdit će da se sve poruke preuzimaju na vaše računalo.

Postoji još jedna opcija za povrat prostora na disku. Provjerite odgovarajuću opciju. Radije sam provjerio opciju 'Ne briši nikakve poruke', jer ako thunderbird izbriše poštu, nestat će i sa poslužitelja pošte.

Sada idite na File-> Offline-> Download / Sync now.

Otvorit će se prozor za preuzimanje i sinkronizaciju poruka. Provjerite sve potrebne opcije. Potvrdite okvir uz opciju 'Rad izvan mreže nakon preuzimanja i / ili sinkronizacije'. Kliknite gumb U redu.

Preuzet će i sinkronizirati sve poruke e-pošte na vaše računalo. Nakon dovršetka prijeći ćete na offline način rada. Da biste se uvjerili, provjerite ikonu koja se nalazi u donjem lijevom dijelu klijenta. Ako je mali crveni križ tamo, onda ste u izvanmrežnom načinu.

Sada ste u izvanmrežnom načinu i e-porukama možete pristupiti čak i ako se prekinete s mrežom. Program također možete zatvoriti i kad ga ponovo otvorite, i dalje ćete moći pristupiti svim svojim mailovima.

Možete stvoriti novu poštu, proslijediti ili izbrisati poštu u izvanmrežnom načinu. Kad god se povežete s mrežom, Thunderbird će odmah sinkronizirati sve vaše izvanmrežne aktivnosti s poslužiteljem e-pošte.

Kako se vratiti na mrežu

Da biste se vratili na mrežu, kliknite malu malu ikonu u donjem lijevom kutu. Također možete doći na mrežu odabirom Datoteka-> Van mreže-> Rad izvan mreže.

To je to. Na taj način možete lako pristupati svim svojim poštu izvan mreže dok koristite IMAP u Thunderbird-u.