banner

Prethodnici Windowsa 8 - XP, Vista i Windows 7 - navikli su nas na dvije stvari: izbornik Start i moje računalo (Pa, u verzijama nakon XP-a zvali su ga kao 'Computer', ali ja sam još uvijek navikao stariji pojam). Bili su poput potpisa Microsoftovog sustava Windows, a također su vjerojatno i najčešće korišteni gumbi / opcije Windowsovog korisnika.

Sada je sa sustavom Windows 8 Microsoft izbacio kockice imajući na umu nove uređaje sa zaslonom osjetljivim na dodir i tako oba, izbornik Start i računalo nisu zadani. Znam da je teško pustiti ga. Čini se da je svaki korisnik Windows 8 ćaknuo zbog gubitka izbornika Start. Imajući to u vidu, shvatili smo kako možete vratiti zadani Start meni u sustavu Windows 8.

Danas ćemo vidjeti kako na programsku traku možemo dodati prečac računala na početni zaslon, prečac za Desktop i Explorer.

Dodavanje ikone računala u izbornik Start

Do Računalo na početni zaslon sustava Windows 8, otvorite Windows Explorer i desnom tipkom miša kliknite ikonu Računalo u prikazu stabla na lijevoj bočnoj traci i odaberite Prikvači za početak iz kontekstnog izbornika.

kako koristiti 3d dodir na ios 10Ili možete otvoriti početni zaslon i potražiti riječ računalo. Nakon što se pojavi ikona 'Computer', kliknite je desnom tipkom miša i odaberite Pin to Start od opcija koje su prikazane na dnu zaslona.

Pločica Computer stvoriće se na kraju početnog zaslona, ​​ali možete je držati i povući gdje god želite.

Dodavanje ikone računala na radnu površinu

Za one koji preferiraju ikonu Računala na radnoj površini radi lakšeg pristupa, desnom tipkom miša kliknite bilo gdje na radnoj površini i odaberite personalizirajte kako biste otvorili personalizaciju sustava Windows.

ms Outlook popis distribucije

Sada kliknite opciju Promjena ikona radne površine na lijevoj bočnoj traci da biste promijenili postavke Windows ikona na radnoj površini.

Omogućite sve ikone koje želite pokazati na radnoj površini sustava Windows 8 i spremite postavke.

To je sve, ikona Računala sada će biti dodana na vašu radnu površinu.

nogometni menadžer android

Drugi jednostavan način pristupa računalu je promjena prečaca zadanog prečaca Windows Explorera koji otvara Windows knjižnice. Već smo razgovarali o tome kako možete promijeniti prečac Explorera za Windows 7, a isti će trik raditi i za Windows 8.

Pa koji od navedenih trikova ćete jednostavno koristiti za pristup particijama tvrdog diska? Podijelite s nama ako imate neke dodatne trikove do rukava.