banner

Microsoft Outlook za iOS fantastičan je klijent e-pošte s značajkama produktivnosti ubojica i gotovo je superiorniji od izvorne aplikacije Mail na iPhoneu i iPadu. Ipak iznenađujuće, nedostajalo je izravnih sredstava za pričvršćivanje datoteka hostiranih na iCloud. Smešno, zar ne? Srećom, čini se da je nedavna nadogradnja riješila taj problem.

Outlook za iOS sada ima potpunu integraciju aplikacija Files. Na taj način možete priložiti datoteke pohranjene u iCloud-u, ali i one druge usluge pohrane u oblaku - uključujući lokalnu pohranu.

Pogledajmo sve moguće načine dodavanja datoteka iCloud Drive (pa čak i mape) u Outlook za iOS.

Bilješka: Morate imati Outlook za iOS verzije 3.33.0 ili novije da biste mogli raditi za upute u nastavku. Otvorite izbornik Outlook, dodirnite Postavke, a zatim dodirnite Pomoć i povratne informacije za provjeru verzije Outlooka.

Priložite datoteku na novu adresu e-pošte

Priključivanje iCloud datoteke u programu Outlook za iOS zahtijeva korištenje integrirane funkcionalnosti aplikacije Files. Koraci u nastavku pokazat će vam kako to raditi.

goodreader za ipad

Korak 1: Započnite pisanjem ili odgovaranjem na e-poštu. Tik iznad zaslonske tipkovnice dodirnite ikonu Priloži, a zatim odaberite kontekstni izbornik Priloži datoteku.Spuls 2: Na zaslonu Priloži datoteku koja se prikazuje, dodirnite iCloud Pogon i uređaj u odjeljku Ostale lokacije. Tada ćete naići na integrirani program za odabir programa Files - dodirnite Browse, a zatim iCloud Drive da biste nastavili.

TiP: Također možete pokušati priključiti datoteke s bilo kojeg drugog mjesta navedenog u aplikaciji Datoteke, uključujući lokaciju Na mom iPhone / iPadu.

3. korak: Potražite mjesto datoteke. Zatim dodirnite datoteku i odmah biste je trebali naći priloženu u svojoj e-pošti.

Ako želite priložiti više datoteka, morate nekoliko puta dodirnuti ikonu Priloži i iznova provesti čitav postupak. Pomičite se dolje za mnogo jednostavniju metodu.

Također na Guiding Tech

Top 15 najboljih izgleda za iOS Savjeti za korištenje poput profesionalca

Čitaj više

Priložite više stavki putem aplikacije Datoteke

Doduše, dobra je stvar kada morate priložiti više iCloud datoteka na e-poštu u programu Outlook za iOS koristeći gornju metodu. No, postoji jednostavniji način - umjesto toga možete izravno koristiti aplikaciju Files za dijeljenje više datoteka Outlooku za iOS, koje će ih automatski povezati s novom e-poštom. To, naravno, nije izvedivo kad odgovarate na e-poštu.

Korak 1: Otvorite aplikaciju Files, a zatim odaberite iCloud Drive.

Spuls 2: Dođite do lokacije datoteka koje želite priložiti. Dodirnite Odabir lokacije u gornjem desnom kutu zaslona, ​​a zatim dodirnite datoteke koje želite priložiti. Slijedite to pomoću dodirivanja ikone Dijeljenje na dnu zaslona.

Upozorenje: Ne dodajte stavke u kombiniranoj veličini datoteke 20MB. Outlook za iOS neće poslati vaš privitak ako premašite taj prag.

3. korak: Odaberite Outlook iz tablice dijeljenja. Tada biste trebali vidjeti odabrane datoteke priključene na Outlook za iOS.

Ponekad možda nećete vidjeti ikonu Outlooka navedenu u okviru Share Sheet. Da biste ga omogućili, pomaknite se desno od redaka ikona, a zatim dodirnite Još.

Savjet: Ako datoteke koje želite priložiti nisu navedene u istoj mapi, najprije ih morate označiti pomoću slične oznake. Nakon toga odaberite oznaku putem okna Lokacije u aplikaciji Datoteke tako da se pojave na zaslonu, nakon čega ih možete lako odabrati. Pogledajte naš vodič za datoteke Files za više informacija o učinkovitoj upotrebi aplikacije.
Također na Guiding Tech

Aplikacija #iOS datoteke

Kliknite ovdje da biste vidjeli našu stranicu sa člancima iOS datoteke

Stisnite i pričvrstite mape

Ne možete priključiti mape u iCloudu na Outlook za iOS, izravno ili putem aplikacije Files. Možda će se to dogoditi u budućem ažuriranju aplikacije. No mapu možete lako arhivirati pomoću izvornih mogućnosti kompresije aplikacije Files. Nakon toga, možete ga priložiti na e-poštu, kao i bilo koju drugu datoteku.

Bilješka: Mogućnosti kompresije aplikacije Files dostupne su samo u iOS 13 i iPadOS i novije verzije.

Korak 1: Otvorite aplikaciju Files, a zatim idite do mape unutar iCloud Drive (ili bilo koje druge lokacije u aplikaciji) koju želite podijeliti.

Dugo pritisnite mapu, a zatim dodirnite opciju Komprimiranje u kontekstnom izborniku. Trebali biste vidjeti arhivu mape stvorene na istoj lokaciji. Zatim, dugo pritisnite ZIP arhivu, a zatim dodirnite Dijeli.

Spuls 2: Na prikazu Share Share Sheet dodirnite Outlook. Trebali biste vidjeti ZIP arhivu priloženu na novu adresu e-pošte.

TiP: Možete i dijeliti mapu iCloud Drive putem Outlooka (ili bilo koje druge aplikacije) u obliku veze. Nakon dugog pritiska na stavku, dodirnite Dijeli, a zatim Dodaj Dodaj ljude da biste dodali kontakte sa kojima želite dijeliti. Na kraju, odaberite Outlook da biste dodali vezu u novu e-poštu.
Također na Guiding Tech

Kako poslati velike datoteke putem Outlook 365 Webmail

Čitaj više

Održava bolje

Outlook za iOS jedan je od najboljih klijenata e-pošte za iPhone i iPad, a mogućnost jednostavnog privitka datoteka pohranjenih u iCloud Drive čini ga još boljim nego ikad prije. Ako vas je to spriječilo da u potpunosti pređete na Microsoftov vodeći klijent e-pošte, sada nema razloga za to.

Sljedeće: Izgledi za iOS mogu biti još bolji. Evo 7 sjajnih dodataka za upotrebu Outlooka kao profesionalac.