banner

Neizmjerno, Tumblr se svrstava među najluđa mjesta na internetu. Na svoju beskrajno pomičnu nadzornu ploču dobivate sve vrste ludih stvari koje se kreću u rasponu od pametne političke satire do najnovijih filmskih spoilera. I bespotrebno je reći da neki od njih mogu vas satima držati zalijepljenima ili bi bili iskreno iritantni. Da, Tumblr-ova privlačnost leži u činjenici da nikad ne znate što možete očekivati, ali možete li išta poduzeti u vezi s tim postovima koji vam se stvarno ne sviđaju?

Srećom, da možeš. Tumblr koristi oznake za kategorizaciju postova, a većina stvari temelji se na praćenim blogovima i pretraživanjima. No umjesto da ih pratite, pomoću oznaka možete filtrirati određene vrste postova koji vam upropaštavaju dan. Dakle, bez daljnjeg divljanja, da vidimo kako biste to trebali poduzeti. No, prvo da razjasnimo kako funkcionira filtriranje oznaka.

Kako funkcionira filtriranje oznaka

Kao i kod bilo kojeg drugog sustava označavanja, Tumblr stvari čini prilično jednostavnima. Oni koji objavljuju sadržaj mogu dodati relevantne oznake ili ih stvoriti ispočetka kako bi odgovarali onome što ljudi pretražuju. No bez obzira na to, bilo koji blogovi koje aktivno pratite mogu zatražiti Tumblr da ispiše postove povezane s oznakama koje nikad ne želite vidjeti bilo gdje unutar vašeg feeda nadzorne ploče.

Da ovaj problem ne postane problem, Tumblr je prije nekog vremena implementirao sustav filtriranja. Filtrirajte oznaku i automatski blokirate sve postove koji sadrže istu oznaku, čak i ako im se dodaju druge oznake.

Blokirani postovi, međutim, nisu nužno skriveni - mjesta i dalje možete vidjeti na nadzornoj ploči. Ako želite, možete jednostavno kliknuti ili dodirnuti gumb View Post da biste otvorili post unutar bočne trake nadzorne ploče. Vrlo korisno ako su postovi s bloga koji znate i volite. Sasvim intuitivno, zar ne?Kada se svodi na postupak filtriranja oznaka, Tumblr vam omogućuje da to učinite na radnoj površini, kao i na mobilnim aplikacijama za Android i iOS. Ali ne brinite. Promjene se sinkroniziraju, tako da ne morate ponavljati svoje radnje na platformama.

Filtrirajte oznaku i automatski blokirate sve postove koji sadrže istu oznaku, čak i ako im se dodaju druge oznake

Ako niste sigurni koje ćete oznake filtrirati, provjerite na dnu dosadnog posta za kompletan popis pridruženih oznaka. Pomoću svoje intuicije odredite oznaku koju trebate blokirati. Na primjer, ako vidite oznake #starwars i #starwars spojlera u jednom postu, odaberite drugi da biste prestali propuštati postove Star Wars koji u njima zapravo nemaju spoilere.

Također na Guiding Tech

Isključite prve preporuke najboljih stvari s nadzorne ploče Tumblr

Čitaj više

Blokiranje oznaka na radnoj površini

Na radnoj površini, filtriranje oznaka zahtijeva kratki posjet ploči s postavkama. Sve promjene u feedu nadzorne ploče odražavaju se odmah.

Outlook 2010 siguran način vs normalan način

Korak 1: Na nadzornoj ploči Tumblr kliknite ikonu Račun, a zatim Postavke.

Korak 2: Kliknite ikonu Uredi u obliku olovke u odjeljku Filtriranje, a zatim dodajte oznaku koju želite blokirati. Kada završite, kliknite gumb Dodaj.

Bilješka: Ne unesite simbol hash (#) - Tumblr ga automatski ispunjava.

3. korak Umetnite sve ostale oznake koje želite blokirati, a zatim se vratite na nadzornu ploču. Svi postovi povezani s filtriranim oznakama trebali bi se sada sakriti.

Bilješka: Dok ste kod njega, možete i blokirati postove Not Safe for Work (NSFW) uključivanjem prekidača uz Sigurni način rada.

Filtriranje oznaka na mobilnom uređaju

Vaše filtrirane oznake na radnoj površini trebaju se sinkronizirati odmah s mobilnim uređajem. Ipak, oznake na popis možete i dalje dodavati iz Tumblr-ovih Android ili iOS aplikacija.

Korak 1: Na mobilnoj aplikaciji Tumblr dodirnite ikonu Računa. Na sljedećem zaslonu dodirnite ikonu Postavke u obliku zupčanika.

Bilješka: U verziji za iOS prvo morate odabrati bilo koji od svojih blogova, prije nego što vidite ikonu postavki. Nije važno koji ste blog odabrali.

Korak 2: Dotaknite opciju s oznakom Opće postavke, a zatim Dodirnite filtriranje.

3. korak: Dodirnite opciju + Novo, a zatim u skočni okvir unesite oznaku koju želite filtrirati. Ponovite za sve ostale oznake koje želite blokirati, a zatim se vratite na nadzornu ploču.

Bilješka: Baš kao na radnoj površini, možete blokirati prikazivanje sadržaja Not Safe for Work (NSFW) uključivanjem prekidača uz Sigurni način rada.
Također na Guiding Tech

Kako onemogućiti sigurni način rada Tumblr ili ga zaobići bez računa

Čitaj više

Prekinuti dosadne blogove

Ponekad možete primiti tonove dosadnih postova samo zato što ste slijedili pogrešan blog. I očito, ne možete se samo osloniti na filtriranje oznaka da biste ih prestali vidjeti. Dakle, zašto ne biste razmotrili praćenje bloga? Ili je to ili gubljenje na boljim postovima koji nose slične oznake s drugih blogova.

slika 3d animaciju

Ako ste dovoljno hrabri da donesete tu odluku, jednostavno kliknite korisničko ime bloga iz posta. Tada biste trebali vidjeti kako se blog učitava na bočnu stranu nadzorne ploče. Jednostavno kliknite Ne prati i trebali biste biti dobri.

Bilješka: Na mobilnom uređaju morate dodirnuti ikonu Profil da biste otvorili opciju Bez praćenja.
Također na Guiding Tech

#tumblr

Kliknite ovdje da biste vidjeli našu stranicu s tumblr člancima

Dobro uredi svoju nadzornu ploču

Mogućnost filtriranja ili blokiranja oznaka jedna je od najboljih, a relativno nepoznatih osobina na Tumblr-u. Nakon što dodate neke od najgorih oznaka vani, više se ne morate brinuti ako ćete na svojoj nadzornoj ploči vidjeti glupe postove ili iznenađenja. Pa što čekaš? Počni ih blokirati oznake!