banner

Kladim se da su svi od nas kliknuli na hipervezu dok su pregledavali web. Ako mislite da su ove hiperveze samo namijenjene preusmjeravanju na drugu web stranicu, apsolutno niste u pravu. Uzmimo primjer za lako razumijevanje. Kliknite ovdje! Što ste upravo primijetili? Vaš se zadani klijent e-pošte upravo pojavio, a vi ste se spremali sastaviti poštu nekom primatelju pod nadimkom e-pošte abc@xyz.com.

Te se veze nazivaju mailto: hiperveze i automatski otvaraju prozor za sastavljanje zadanog klijenta e-pošte za vas. Ako želite promijeniti zadani klijent za Firefox ili Internet Explorer, ovaj članak će vam pokazati kako to možete učiniti. Zapravo je bolje imati vašu preferiranu uslugu e-pošte kao zadani klijent e-pošte za bolju produktivnost e-pošte.

U drugom postu ćemo govoriti o alatu koji to može lako učiniti za vas.

Za korisnike Firefoxa

Evo kako možete promijeniti zadani klijent e-pošte iz Firefoxa u Gmail ili uslugu e-pošte po vašem izboru.

Korak 1: Kliknite na Opcije s padajućeg izbornika ispod velikog narančastog gumba Firefox (ovo je u verziji 4 i nadalje. U prethodnim verzijama Firefoxa nalazi se pod alat na vrhu).Korak 2: Navigacija do Kartica Aplikacije i odaberite vašeg odgovarajućeg klijenta e-pošte za mailto: vrsta sadržaja. Gmail i Yahoo Mail dostupni su na popisu prema zadanim postavkama i otvorit će prozore za pisanje prijavljenog klijenta.

3. korak: Ako kao bilo koji zadani program za e-poštu morate koristiti bilo koji drugi desktop klijent poput Windows Live Mail ili Thunderbird. exe (izvršna datoteka klijenta za poštu) ispod Upotrijebi drugo… opcija.

Za korisnike Internet Explorera

Promjena zadanog klijenta pošte za IE korisnika malo je složena u usporedbi s Firefox korisnicima.

Korak 1: Otvoren Internet Explorer, kliknite ikonu alat izbornika i odaberite Internet opcije,

Korak 2: Dođite do Kartica Programi i pritisnite Postavite program gumb u odjeljku Internet program.

3. korak: Na prozorima zadanih programa odaberite Postavite pristup programu i zadane postavke računala.

otvorite postavke aplikacije android

4. korak: Sada odaberite prilagođene postavke i odaberite popis zadanih programa s popisa dostupnih programa i kliknite OK.

Bilješka: U programu Internet Explorer ne možete odabrati Gmail ili Yahoo Mail kao zadani klijent e-pošte pomoću ovih opcija. O tome ćemo više govoriti u drugom postu.

Sve je završeno! Sljedeći put kad kliknete na bilo koji mailto: link na Firefoxu ili Internet Exploreru otvorit će vašu novu specificiranu zadanu aplikaciju za poštu.