banner

Kada prvi put otvorite bilo koju datoteku na svom Android telefonu, telefon traži da odaberete zadanu aplikaciju za prikaz te vrste datoteka. Vidjet ćete dvije mogućnosti - Uvijek i Samo jednom. Dotaknite zadnju datoteku će se otvoriti u odabranoj aplikaciji samo jednom, a Android OS od vas će tražiti da ponovno izaberete.

Ako idete sa Uvijek, više vas neće pitati. Kad ste upoznati s aplikacijom, a želite da ona bude zadana aplikacija, dodirnite Uvijek dolazi korisno. Ali ponekad slučajno dodirnemo Uvijek što rezultira otvaranjem datoteke u pogrešnoj aplikaciji. Što ako aplikacija više ne može podržavati te datoteke ili se i dalje ruši?

Isto se dogodilo s mojim prijateljem prije nekoliko dana s PDF datotekama. Umjesto da se lansiraju u svojoj željenoj aplikaciji za pregled PDF-a, sada se PDF datoteke otvaraju u drugoj aplikaciji. Najgore je što se neke datoteke uopće nisu otvarale.Što čovjek radi u takvim situacijama? Rješenje je jednostavno. Na telefonu jednostavno morate promijeniti zadani preglednik PDF-a. Evo kako to riješiti.

uvijek na prikazu gif

Pregledajte PDF datoteke u različitim PDF preglednicima

Da biste promijenili zadani preglednik PDF-a, prvo morate identificirati aplikaciju koja je otela vaše PDF datoteke. Zatim je morate ukloniti kao zadanu aplikaciju za pregled PDF-a. Kad to učinite, od vas će se tražiti da odaberete zadanu aplikaciju.

Evo detaljnih koraka.

1. Pronađite aplikaciju Culprit

Za to otvorite bilo koju PDF datoteku. Nakon što se pokrene u novom pregledniku PDF, dodirnite tipku Nedavne aplikacije na telefonu da biste pogledali sve otvorene aplikacije. Primijetite ime aplikacije koja otvara vašu PDF datoteku.

2. Uklonite zadane postavke

Sad kad znate aplikaciju za krivice, vrijeme je da smanjite svoje ovlasti za otvaranje PDF datoteka. Postoje dva načina za to.

Izbriši zadane postavke iz nedavnih aplikacija

Korak 1: Otvorite zaslon Nedavne aplikacije. Zatim dodirnite i držite ikonu aplikacije koja pokreće vaše PDF datoteke. Dodirnite opciju Informacije o aplikaciji.

Korak 2: Preusmjerit ćete se na zaslon s informacijama o aplikaciji. Pritisnite Napredno, a zatim zadano Otvoreno.

3. korak: Dodirnite Izbriši zadane vrijednosti.

Bilješka: Na nekim telefonima izravno ćete pronaći opciju Izbriši zadane postavke na zaslonu s informacijama o aplikaciji.
Također na Guiding Tech

7 savjeta za opstanak na Androidu s niskom unutarnjom spremom

Čitaj više

Izbriši zadane postavke iz postavki

Ako ne vidite gumb Informacije o aplikaciji, evo još jednog načina za promjenu PDF aplikacije.

Korak 1: Idite na Postavke svog telefona i dodirnite Aplikacije i obavijesti / Instalirane aplikacije / Upravitelj aplikacija, ovisno o opciji koja je dostupna na vašem telefonu.

što znači deodeksirano

Korak 2: Dodirnite aplikaciju koja otvara vašu PDF datoteku.

3. korak: Dodirnite Izbriši zadane postavke ako su dostupne na vašem telefonu. No ako opcija nedostaje, dodirnite Otvori prema zadanim postavkama, a zatim Obriši zadane vrijednosti.

3. Postavite Novi PDF preglednik kao zadanog

Nakon što uklonite zadane postavke za novi PDF čitač, od vas će se tražiti da postavite zadanu aplikaciju kada otvorite bilo koju PDF datoteku. Odaberite aplikaciju i dodirnite Uvijek.

Kako promijeniti zadani PDF preglednik u WhatsApp-u

WhatsApp koristi zadani PDF čitač vašeg telefona za otvaranje PDF datoteka. Stoga slijedite gore navedene metode da biste promijenili zadani PDF preglednik svog telefona i tada će se također promijeniti za WhatsApp.

1. izdanje: Aplikaciju nije moguće identificirati

Neki telefoni prikazuju samo ikonu aplikacije, a ne i naziv na zaslonu nedavnih aplikacija. Da biste pronašli ime, dodirnite i držite ikonu aplikacije na zaslonu nedavnih aplikacija. Ime će biti otkriveno. U slučaju da ime i dalje nije vidljivo, morate prepoznati aplikaciju iz njene ikone i zatim slijediti gore navedene korake.

Ako još uvijek ne možete prepoznati aplikaciju s njene ikone, ne brinite. Moguće je da bi jedan od nedavno preuzetih aplikacija mogao uzrokovati problem. Obično se preglednici poput UC Browser preuzimaju slučajno klikom na oglase. Ovi preglednici dolaze s ugrađenim mogućnostima pregledača PDF-a i aplikacijama. Takve su aplikacije odgovorne za preuzimanje zadane aplikacije za pregled PDF-a.

Stoga provjerite telefon ako ste nedavno preuzeli neku takvu aplikaciju. Zatim uklonite zadane vrijednosti kao što je spomenuto u gornjoj metodi.

Također na Guiding Tech

# Kako bi / vodiče

Kliknite ovdje da biste vidjeli našu stranicu s člancima o uputama / vodičima

Drugi problem: Brisanje zadanih postavki ne funkcionira

Poništavanje zadanih postavki ponekad ne vraća i zadane PDF postavke. To se obično događa s preglednikom PDF-a na Google disku. Ako se to dogodi, morat ćete onemogućiti ili deinstalirati aplikaciju za čitanje PDF-ova. Nakon toga otvorite bilo koju PDF datoteku i od vas će se tražiti da odaberete PDF čitač. S popisa odaberite aplikaciju po vašem izboru. Zatim je ponovo omogućite ili instalirajte.

Da biste onemogućili ili deinstalirali aplikaciju, idite na Postavke> Aplikacije i obavijesti / Instalirane aplikacije. Dodirnite aplikaciju koju želite onemogućiti / deinstalirati. Zatim pritisnite gumb Onemogući ili Deinstaliraj.

Bilješka: Gumb za isključivanje dostupan je samo za unaprijed instalirane aplikacije. Vidjet ćete gumb Deinstaliranje aplikacija instaliranih iz Trgovine Play.

Najbolji PDF preglednici za Android

Sada kad govorimo o PDF gledateljima, post će ostati nepotpun ako ne predložimo nekoliko dobrih.

koja je suštinska razlika između internetskog weba i interneta?

Evo tri aplikacije koje mi se sviđaju:

1. Adobe Acrobat Reader

Na računalu morate biti upoznati s Adobe Reader-om. To je najpopularnija PDF aplikacija koja nudi dodatne značajke kao što su napomene, suradnja, popunjavanje PDF obrazaca, ispis dokumenata iz aplikacije i još mnogo toga. Aplikacija je besplatna bez ikakvih oglasa.

Preuzmite Adobe Acrobat Reader

2. Xodo PDF čitač i uređivač

Druga aplikacija bez oglasa je Xodo PDF čitač. Nudi slične značajke kao Adobe Reader zajedno s noćnim načinom rada. Također možete stvoriti PDF datoteke iz svojih slika pomoću ove aplikacije.

Preuzmite Xodo PDF Reader & Editor

3. Mjesec + čitač

S Moon + Reader-om možete čitati i druge vrste dokumenata, posebno knjige u EPUB, MOBI itd. Formatima. Aplikacija nudi nekoliko tema, način rada s dvostrukom stranicom i tonove načina automatskog pomicanja među desetak drugih značajki.

Preuzmite Moon + Reader

Također na Guiding Tech

Top 4 PDF čitači s noćnim načinom rada

Čitaj više

Promijenite ostale zadane aplikacije

Tako da možete prebaciti PDF čitač na svoj Android telefon. Možete koristiti iste metode za promjenu drugih zadanih aplikacija. Za preglednike, pokretač, telefon i SMS, Android telefoni dolaze s namjenskom postavkom za promjenu zadane aplikacije. Otvorite Postavke> Aplikacije> Zadane aplikacije. Nadam se da Google dodaje i namjensku postavku za PDF datoteke.

Sljedeće: Možda ste čuli za resetiranje postavki aplikacije za rješavanje problema na Androidu. Što je to i kako je korisno. Sljedeći odgovor pronađite.

kako zaustaviti cvrkut e-pošte