banner

Svaka aplikacija ima određene stvari ili postupke zadane zadane vrijednosti. Neki vam omogućavaju da ih prilagodite, neki ne. I u MS Office paketu je postavljeno puno stvari za izvođenje standardnih radnji i, na sreću, možemo ih varirati prema našim potrebama.

Sigurno ste primijetili da se prilikom pisanja ili stvaranja novog dokumenta štedi na točno određenom mjestu i u određenom obliku. Ne govorimo o tome Spremi kao značajka (koja vam omogućuje da odaberete što želite); govorimo samo o Uštedjeti, Ako su vaši zahtjevi većinom isti, ali se ne podudaraju sa zadanim, možda biste trebali razmotriti promjenu tih postavki. To ćemo vas naučiti u ovom postu - mijenjajući zadane postavke 'Spremi' u MS Officeu.

cool SMS poruke

Pogledajmo kako to učiniti.

Koraci za promjenu zadanih postavki spremanja u MS Officeu

U donjim koracima pokazat ćemo kako možete promijeniti zadane postavke u MS Wordu. Slični koraci primjenjuju se i na MS Excel i MS PowerPoint.

Korak 1: Klikni na Office Buttonkoji se nalazi u gornjem lijevom dijelu sučelja i pomičite se do Opcije riječi (ili Opcije Excela ili Mogućnosti PowerPointa).Korak 2: Na Opcije riječiotvorite dijaloški okvir, odaberite Uštedjeti na lijevom oknu. Prikazat će se odjeljak koji sadrži zadane radnje spremanja.

Bilješka: Pogledajte odjeljak za Spremite dokumente i opcije ispod njega. Možete promijeniti format spremanja i lokaciju. Zanimljivo je da možete izmijeniti i postavke automatskog oporavka (recimo, na primjer, smanjite vrijeme sa 10 minuta na 5 minuta i igrajte sigurnije).

3. korak: Odaberite željeni format datoteke, uredite lokaciju (koja je prema zadanim postavkama slična C: Korisnici Sandeep Documents ) ​​i po potrebi promijenite automatsko obnavljanje.

galaksija s4 nadograditi na kitkat

Zašto razmisliti o tome?

Pa, nećete morati prolaziti kroz problem Save As svaki put kada želite spremiti novi dokument i prilagoditi stvari. Ako dokument spremite i propustite gdje je postavljen, samo idite na odjeljak Spremi dokument i provjerite lokaciju umjesto da pretražujete nasumično.

Zaključak

Ako ste čest korisnik MS Office-a, prijedlog je da postavite svoje zadane postavke kada je u pitanju opcija Spremi kako biste osigurali produktivniji način rada s tim alatima svaki dan. Na aplikacijama sam postavio svoje zadane postavke. Hoćete li i vi to raditi?