banner

Izvedimo to najprije s puta - iTunes ne daje ugrađena sredstva ili postavke za promjenu zadane sigurnosne kopije. A sudeći po nedavno objavljenoj aplikaciji iTunes Windows Store, to se vjerovatno neće dogoditi ni u skoroj budućnosti.

Nisu dobre vijesti ako koristite SSD niskog kapaciteta za svoj operativni sustav i veći pogon tvrdog diska za druge svrhe. Međutim, još uvijek ne odustajte od nade.

Ako ste spremni riješiti se nekoliko staromodnih naredbi, pretvaranje iTunes-a u sigurnosno kopiranje iPhone-a ili iPada na drugu particiju ili pogon je više nego moguće. I još bolje, vaše arhivirane sigurnosne kopije mogu se lako premjestiti na novije mjesto sigurnosnih kopija.

Dakle, ako ste spremni osloboditi malo prostora na primarnom uređaju za pohranu, onda krenimo!

Bilješka: Sljedeći koraci usredotočeni su na iTunes verzije i za radnu površinu i za Windows Store. Određeni koraci se malo razlikuju za svaku verziju, pa pripazite da obratite pozornost.
Također na Guiding Tech

#itunes

Kliknite ovdje da biste vidjeli našu stranicu s itunes člancima

Zavaravanje iTunes simboličkim vezama

Da biste iTunes pokrenuli sigurnosnu kopiju na potpuno drugačijem mjestu, upotrijebit ćete izvornu simboličku funkcionalnost povezivanja sustava Windows 10 - dakle, nisu potrebne aplikacije treće strane. Simbolične veze omogućuju vam upućivanje na određeno mjesto s drugog mjesta - smatrajte ga vrstama crvotočina, gdje se sve dodane datoteke u stvari kopiraju izravno na povezano mjesto.Ali prije nego što to učinite, morate kreirati novu mapu za svoje potencijalno mjesto sigurnosne kopije, a zatim nastaviti lociranje postojećeg sigurnosnog kopiranja - verzije iTunes-a za radnu površinu i Windows Store koriste različite lokacije, što elementu složenosti dodaje u postupak ,

Bilješka: Ne biste trebali imati problema s prijenosnim pogonom tvrdog diska kao vašim novim sigurnosnim kopijama. No, ne preporučuje se korištenje flash pogona zbog nepouzdanog karaktera i drugih problema s kompatibilnošću koji su povezani s medijem za pohranu.

Korak 1: Stvorite mapu za novu lokaciju sigurnosne kopije. Dok ovaj korak prikazuje mapu s oznakom Nova iTunes sigurnosna kopija stvorena u korijenu particije D, možete ga praktično stvoriti na bilo kojoj lokaciji koju želite.

Međutim, zapamtite da biste promijenili put datoteke prema potrebi prilikom kasnije stvaranja simboličke veze.

Korak 2: tisak Windows-R da otvorite okvir Run.

Ako koristite verziju iTunes-a za radnu površinu, u okvir za pretraživanje upišite sljedeće:

% APPDATA% Apple Computer MobileSync

Ako koristite verziju iTunes-a za Windows Store, umjesto toga upišite sljedeće, ali obavezno je zamijenite C s ispravnim slovom pogona vaše primarne particije sustava Windows 10 i (KORISNIČKO IME) s vašim Windows korisničkim imenom:

C: Users (ime) Apple MobileSync

Nakon što završite, kliknite U redu.

3. korak: Prozor File Explorer sada bi trebao otvoriti iTunes MobileSync mapu automatski, a trebali biste vidjeti i mapu s oznakom rezerva naveden unutar - ovo je zadana lokacija koja sadrži mapu sigurnosnih kopija i ostale arhivirane sigurnosne kopije.

Ali prije nego što nastavite sa simboličkom vezom, tu mapu morate preimenovati kako biste izbjegli bilo kakve sukobe. Da biste to učinili, pritisnite F2 - ili FN-F2 - i imenovati ga Backup.old, Kasnije ćete se vratiti u ovu mapu i kopirati postojeće sigurnosne kopije na novo mjesto, tako da ne brinite.

4. korak: Držite pritisnuto smjena , a zatim desnom tipkom miša kliknite prazno područje u programu File Explorer. U kontekstnom izborniku koji se prikazuje odaberite Open PowerShell Window Here. Windows 10 bi sada trebao pokrenuti PowerShell.

Korak 5: Ovisno o vašoj verziji iTunesa, unesite sljedeći naredbeni redak u prozor PowerShell. Imajte na umu da sadrži novo mjesto sigurnosne kopije na kraju retka, pa napravite potrebna prilagođavanja putanje datoteke ako se vaša razlikuje.

Ako koristite verziju iTunes-a za radnu površinu, upišite:

najbolje aplikacije za Windows Phone 8.1

cmd / c mklink / J & ldquo;% APPDATA% Apple Computer MobileSync Backup & rdquo; & ldquo; D: Nova iTunes sigurnosna kopija & rdquo;

Ako koristite verziju iTunesa za Windows Store, upišite:

cmd / c mklink / J & ldquo; C: Korisnici (USERNAME) Apple MobileSync Backup & rdquo; & ldquo; D: Nova iTunes sigurnosna kopija & rdquo;

Još jednom obavezno zamijenite C s slovom pogona vaše primarne particije i (KORISNIČKO IME) s vašim Windows korisničkim imenom.

Napomena za napredne korisnike: Ako se pitate, razlog zašto krenete s cmd / c leži u činjenici da PowerShell ne podržava mklink / J naredbe. Stoga, cmd / c omogućuje stvaranje simboličke veze putem starije naredbene ljuske.

Korak 6: tisak Unesi izvršiti naredbu. Ako ste sve napravili kako treba, nova mapa pod nazivom rezerva trebao pojaviti u MobileSync mapu.

Mapa izgleda kao prečac, ali za razliku od uobičajenog prečaca, možete joj pristupiti jednako kao i uobičajenoj mapi.

Međutim, sve što zalijepite u ovu mapu trebala bi se pojaviti i na vašem novom iTunes sigurnosnom mjestu, i to ćemo učiniti sljedeće.

Bilješka: Sada možete izaći iz prozora PowerShell.

Korak 7: Uđite u Backup.old mapu i izrežite i zalijepite sadržaj unutar nje automatski generirani rezerva mapu.

Imajte na umu da će proći dosta vremena jer se vaše datoteke zapravo kopiraju na povezano mjesto.

Bilješka: Čini se da su vaše datoteke prisutne i u mapi sigurnosne kopije i na novom mjestu sigurnosne kopije, ali u stvarnosti su datoteke pohranjene samo u zadnjem - dakle, na vašoj primarnoj particiji nema prostora na disku.

Korak 8: Stare sigurnosne kopije imate na mjestu, a sada je vrijeme da kreirate novu ispočetka i otkrijete da li iTunes stvari pravilno postupa.

Jednostavno povežite iPhone ili iPad na PC, pokrenite iTunes i otvorite karticu Sažetak svog uređaja. Sada odaberite radio gumb s oznakom Ovo računalo, a zatim kliknite Sigurnosna kopija sada.

Nakon završetka postupka, posjetite novu lokaciju sigurnosne kopije i trebali biste vidjeti glavnu sigurnosnu kopiju ažuriranu - provjerite vremensku oznaku.

Kada želite vratiti vaš iPhone ili iPad, iTunes otkriva sigurnosne kopije, uključujući i sve arhivirane sigurnosne kopije, bez ikakvih problema.

Kul, zar ne?

Bilješka: Ako ste koristili izmjenjivi pogon tvrdog diska za novu lokaciju sigurnosnih kopija, ne zaboravite da ga priključite kad god želite sigurnosnu kopiju ili vraćanje iOS uređaja. A ako na računalu koristite više izmjenjivih uređaja, obavezno spojite pogon redoslijedom gdje predstavlja ispravno slovo pogona korišteno za simboličku vezu.

Uklanjanje simboličke veze

Ako želite ukloniti simboličku vezu iz nekog ili drugog razloga, trebate izvršiti drugu naredbu putem PowerShell-a. Ovaj postupak briše rezerva mapa 'prečac' koja se automatski generirala ranije, ali sigurnosne kopije na novom mjestu sigurnosne kopije su sigurne i neće se izbrisati.

Ovisno o verziji iTunesa, prijeđite na MobileSync direktoriju i pokrenite PowerShell s smjena tipka pritisnuta. Jednom unutra, pokrenite sljedeću naredbu:

cmd / c rmdir D: Nove iTunes sigurnosne kopije

Promijenite putanju datoteke na kraju naredbenog retka prema potrebi da biste ukazali na svoje novo mjesto sigurnosne kopije iTunes.

tisak Unesi za uklanjanje simboličke veze. Nakon toga ručno stvorite novu mapu unutar MobileSync imenik, imenovati ga rezerva, a zatim kopirajte starije sigurnosne kopije s prethodne sigurnosne kopije. Stvari bi se trebale vratiti onako kako su do sada trebali.

Kako je prošlo?

iTunes nam je stvarno trebao dati mogućnost promjene zadanog sigurnosnog mjesta. S obzirom da noviji iOS uređaji imaju pohranu veću od 50 GB, jednostavno je zdrav razum ponuditi korisnicima.

Iako bi Apple na kraju mogao objaviti ažuriranu verziju iTunesa koji pruža funkcionalnost, simboličke veze za sada bi vam trebale pomoći.

Pa kako je prošlo? Naletjeli ste na štucanje? Javite nam se u komentarima.