banner

Microsoft nudi besplatnu verziju Office paketa za mobilne uređaje. Ipak, mnogo korisnika gravitira drugim besplatnim alternativama poput WPS Officea jer pružaju više u pogledu mogućnosti. Čak i na ostalim platformama, WPS Office radi prilično dobar posao. Međutim, njegovo sučelje na mobilnim uređajima je puno drugačije.

Dakle, ako ste netko tko koristi i radnu i mobilnu verziju softvera, možda će vam biti teško pronaći nekoliko postavki u mobilnoj varijanti. Postavka za promjenu jezika sučelja / provjere pravopisa jedna je od ovih osobina.

Na verziji za radnu površinu imate mogućnost mijenjanja jezika tijekom instalacije, a jezik pravopisa možete promijeniti unutar postavki. Ali postupak za to isto na mobilnom je sasvim drugačiji.

Pa skocimo pravo u nju i pogledajmo kako možete promijeniti jezik u WPS Officeu i na Androidu i iOS-u:

Također na Guiding Tech

5 Korisničke aplikacije Office Suite za Android i iOS

Čitaj više

Kako promijeniti jezik u WPS Officeu na Androidu

Sada, da biste promijenili jezik u WPS Officeu na Androidu, morat ćete promijeniti sistemski jezik. Samo slijedite ove jednostavne korake za promjenu jezika sustava na Android uređaju:Korak 1: Prijeđite na aplikaciju Postavke na svom telefonu i otvorite postavke sustava.

Korak 2: Odaberite opciju Jezik i unos u postavkama.

3. korak: Ovdje odaberite Jezici, a zatim dodirnite opciju Dodaj jezik.

4. korak: Odaberite s popisa dostupnih jezika i jezik će automatski biti dodan jezičnim postavkama.

Korak 5: Sada dodirnite ikonu s desne strane i povucite novi jezik prema gore kako bi bio primarni jezik vašeg pametnog telefona.

To će odmah promijeniti jezik cijelog sučelja, uključujući i sve aplikacije, uključujući WPS Office.

vodio tv Indiju

Korak 6: Sada otvorite WPS Office aplikaciju i primijetit ćete da je cijelo sučelje na novom jeziku po vašem izboru.

Ako aplikacija službeno podržava jezik koji ste odabrali, sada će se funkcionirati i značajka provjere pravopisa. Jednostavno, zar ne?

Imajte na umu da većina Android uređaja ima drugačije sučelje postavki. U ovom sam slučaju koristio OxygenOS uređaj, ali ovisno o telefonu koji koristite, možda ćete morati potražiti jezik na drugom mjestu. Cjelokupni postupak ostaje isti, a vi samo trebate promijeniti jezik sustava.

cool aplikacije za pozadinu

Kako promijeniti jezik u WPS Officeu na iOS-u

I na iOS-u WPS Office ne uključuje značajku koja se nudi u aplikaciji koja će vam omogućiti promjenu jezika. I ovdje ćete trebati promijeniti jezik sustava. Samo slijedite ove jednostavne korake da biste to učinili:

Korak 1: Otvorite aplikaciju Postavke na svom iOS uređaju i odaberite opciju Općenito.

Korak 2: Zatim odaberite opciju Jezik i regija u Općim postavkama.

3. korak: Ovdje dodirnite opciju iPhone jezik, odaberite jezik sa sljedećeg popisa, a zatim dodirnite Gotovo u gornjem desnom kutu.

4. korak: Tada će vašem iPhoneu trebati nekoliko sekundi za promjenu jezika sustava. Nakon toga moći ćete pristupiti svim svojim aplikacijama na jeziku po vašem izboru.

Korak 5: Sada otvorite WPS Office aplikaciju i primijetit ćete da je cijelo sučelje na novom jeziku.

Ako aplikacija službeno podržava novi jezik, značajka provjere pravopisa funkcionirat će i s novim jezikom. Možete provjeriti funkcionira li pravopis ako upišete nešto pogrešno i dodirnete opciju provjere pravopisa u donjoj alatnoj traci.

Prema službenom web mjestu aplikacije, ona uključuje podršku za više od 50 jezika u Androidovoj aplikaciji, dok inačica iOS uključuje podršku za više od 20 jezika. U slučaju da vam gore spomenuti postupak ne uspije, to vjerojatno zato što aplikacija ne podržava jezik koji ste odabrali.

Međutim, programeri stalno dodaju podršku za više jezika u svakom uzastopnom ažuriranju, tako da postoji vjerojatnost da ćete u skoroj budućnosti dobiti podršku za određeni. Ili uvijek možete posjetiti web stranicu zajednice WPS i podnijeti zahtjev za jezik.

Također na Guiding Tech

#iOS aplikacije

Kliknite ovdje da biste vidjeli stranicu sa člancima o iOS aplikacijama

Koristite WPS Office na bilo kojem jeziku

Ako precizno slijedite gore navedene korake, jezik WPS Officea moći ćete ni u kojem trenutku promijeniti. Uzmite u obzir da se operativni sustav na vašem Android uređaju možda malo razlikuje od gore prikazanog. Zbog toga ćete možda morati odabrati neke različite opcije da biste postigli isti rezultat. U svakom slučaju, promjena jezika jezika je sve što trebate učiniti za prebacivanje jezika u WPS Office.

Sljedeće: Ako koristite WPS Office na računalu, svakako biste trebali provjeriti naš post o nekim cool značajkama WPS Office Writer-a koji će vam pomoći da u potpunosti iskoristite softver.