banner

Nakon čitanja naslova, možda imate jedno pitanje i to je ono zašto bih pokušao očistiti sobu (metaforično) koja ima neograničen prostor za pohranu? Pa, odgovor je u samom pitanju. Možete zadržati bilo što i sve u sobi, ali i dalje čuvate samo ono što je relevantno i ostale stvari, a samo morate ići na tavan, dvorište ili čak kantu za smeće. Na taj način imate jasan pristup fotografijama koje želite u pravo vrijeme.

Manje manje, isti princip vrijedi i za sigurnosne kopije Google Photos. U bilo kojem slučaju, možete na poslužitelje prenositi neograničene fotografije, ali čišćenje stvari povremeno vam može garantirati glatko korisničko iskustvo.

U ovom ću vam članku danas pokazati kako možete biti sigurni da su fotografije koje izrađujete na Googleu čiste i razmotriti nekoliko savjeta pomoću kojih možete izbrisati neželjene datoteke koje ste već učitali u prošlosti.

Onemogućite mape fotografija treće strane za izradu sigurnosnih kopija

Google Photos za Android pruža lijep način na koji se može kontrolirati koja mapa fotografija treba biti učitana u Google Photos. Da biste pregledali svoj izbor, otvorite aplikaciju Google fotografije, a zatim dodirnite izbornik hamburgera u gornjem lijevom kutu da biste otvorili bočnu traku. Ovdje dodirnite opciju Mape uređaja i pokazat će vam sve mape na vašem uređaju koje u sebi imaju fotografiju.Pored svake mape nalazit će se ikona oblaka. Ako je plava boja, znači da se fotografije iz te mape prenose na poslužitelj, a bijeli oblak sa štrajkom znači suprotno. Kako biste uključili ili isključili mapu od prijenosa, trebate samo dodirnuti oblak i prebaciti ispravno stanje koje vam je potrebno.

osjetljivi sadržaji skriveni

Na taj način možete biti sigurni da se nijedna nepotrebna mapa poput snimaka zaslona i medijskih datoteka WhatsApp ne prenosi na Google Photos.

Dakle, to se odnosilo na kontrolu štete. Što ako sada već imate te fotografije na Google fotografijama i želite ih izbrisati? Pa, ako se sjećate, napravili smo članak o nevjerojatnoj pretrazi Google Photo i to ćemo upotrijebiti za postizanje posla.

Brisanje već prenesenih loših fotografija

Dakle, prije svega pozabavimo se snimkama zaslona. Kao što možda znate, snimke zaslona na većini telefona su pohranjene u PNG formatu i u formatu u koji su učitane. Dakle, možete nam koristiti i ključnu riječ zaslonaili * .png da biste dobili sve snimke zaslona na Google fotografijama.

Jednom kada imate sve snimke zaslona, ​​upotrijebite višestruke mogućnosti za označavanje i brisanje fotografija. Nakon što se fotografije izbrišu, one se premještaju u otpad odakle se automatski brišu nakon 60 dana, ako se ne urade ručno.

Otkrio sam da je ključna riječ WhatsAppdok se koristi kao pojam za pretraživanje daje sve fotografije koje su prenesene iz WhatsApp direktorija. Ove fotografije mogu biti kombinacija svih beskorisnih prosljeđivanja WhatsAppa i nekoliko korisnih fotografija koje dijele vaši kontakti. Da, imate ručni rad ovdje, ali možete ga kombinirati s ključnim riječima Teksti mrakda biste dobili fotografije s proslijeđenim navodima ili lošim osvjetljenjem i / ili zamagljenim.

To je još uvijek u tijeku i budući da Google nije postavio nijednu određenu ključnu riječ s kojom možete pretraživati ​​na Google fotografijama, to je samo preostalo za pokušaj i pogreške. Ako nađem nešto zanimljivo, spomenut ću to u komentarima, ali obećajte mi, isto biste i vi imali kad biste imali sreće u nečemu.

dijeliti kao sliku

Super savjet: Jeste li znali da možete osloboditi prostor u unutarnjoj memoriji telefona brisanjem onoga što je već učitano na poslužitelj Google Photo? Samo otvorite postavke Google fotografija i odaberite opciju: Oslobodite pohranu uređaja.

Ova opcija će trebati neko vrijeme da analizirate fotografije, a zatim će vam dati mogućnost da oslobodite GB prostora u samo jednom dodiru.

Zaključak

Na taj način možete svoje Google fotografije učiniti čistim i urednim pomoću gore spomenutih savjeta. Ako imate bilo kakve dodatne savjete koje biste željeli podijeliti, upotrijebite komentare ili forum. Pomoglo bi svim našim čitateljima.