banner

Pridružio si se novoj školi ili dobio novi posao. Super mi je išlo. Ljudi su bili lijepi, posao je bio dobar, a onda je bomba pala. Organizacija djeluje na Microsoftovom podupiraču, za koji vam nitko nije mogao dati valjan razlog. Vaš prvi instinkt je trčati, bježati daleko. Ne.

Da, zakleli ste se na MS proizvode odmah nakon sustava Office 2007, ali stvari su se od tada promijenile. MS je prešao na 'oblak' strategiju i (većina) njihovih mrežnih proizvoda prilično je korisna. Uključujući Office 365 e-poštu, kalendar, pa čak i mrežni paket za produktivnost sustava Office 365.

Umjesto da se borimo protiv toga, krenimo s prihvaćanjem načina života Office 365.

Jednostavno je, samo preuzmite aplikaciju Microsoft Outlook

Da, svoj račun Office 365 možete dodati izravno u Android putem postavke (vidjet ćemo kako to učiniti u nastavku), ali to nije tako jednostavno kao samo prijava. S Outlook aplikacijom to jest.

MS Outlook aplikacija nedavno je redizajnirana. To je bogat značajkama i jednostavan za korištenje.Ako vam je dopušteno preuzimanje aplikacija na Android telefon, jednostavno je preuzmite. Kada prvi put otvorite aplikaciju, telefon će vas pitati koju uslugu želite koristiti - odaberite Ured 365 i prijavite se s e-poštom i zaporkom za posao ili školu.

spajanje malog pdf-a

I to je to. Ulazite. Ova jedna aplikacija pokazat će vam svu e-poštu, događaje u kalendaru i kontakte.

Nastavite upotrebljavati aplikaciju Gmail za osobnu upotrebu, a Outlook samo za školsku i poslovnu upotrebu.

Outlook ima nekoliko jedinstvenih značajki kao što je 'fokusirana' poštanska pošta, prevlačenje prstom, inteligentne obavijesti, prijenos datoteka u oblak i još mnogo toga. Prije smo pisali o značajkama koje su postavljene u aplikaciji za iOS. Android aplikacija je prilično slična.

Da biste došli do Kalendar u aplikaciji Outlook dodirnite pljeskavica i odaberite ikonu Kalendar kartica. Outlook ima i osnovni kalendarski widget.

google nadzorna ploča imei

Ručno dodajte Office 365 račun na Android

Ako imate najnoviju verziju aplikacije Gmail, tamo možete dodati Office Office 365 račun, nema potrebe za preuzimanjem čitave druge aplikacije. Problem je što ovaj postupak ni na koji način nije jednostavan.

Račun možete dodati na dva načina - iz aplikacije Gmail ili iz postavki Android. Ja ću krenuti putem postavki.

Ići postavke na svom telefonu i odaberite Računi, Pomaknite se prema dolje i dodirnite Dodaj račun, S popisa odaberite razmjena,

Od vas će se sada tražiti da unesete svoju e-poštu i zaporku na sljedeća dva zaslona.

Ekran nakon toga je problem. Ovdje ćete vidjeti stvari poput portova i poslužitelja. Stvari koje ne razumijete i ne biste trebali razumjeti. Ako samo pogodite Sljedećivjerojatno ćete dobiti pogrešku, ali nećete znati u čemu je točno problem.

Morao sam ići s informatičkim momkom moje škole kako bih ga upisao ispravnu adresu poslužitelja (što sam već zaboravio). Možda biste trebali i to učiniti.

Ali nakon što se prijavite, dobit ćete neke opcije za integriranje kalendara, kontakata i obavijesti. Ako omogućite Kalendar, sve kalendarske pozivnice i događaji prikazat će se izravno u aplikaciji Google kalendar.

Ovaj je način malo dug i složen, ali ako samo želite upotrebljavati Gmail i Google kalendar za pristup Office 365 računima, vrijedi imati problema.

U aplikaciji Gmail dodirnite ikonu pljeskavica izbornika i dodirnite aktivnu adresu e-pošte da biste se prebacili na vaš sekundarni račun. U aplikaciji Kalendar možete odlučiti koje će kalendare prikazati sa bočne trake.

Alternativna aplikacija za kalendar: Izlazak sunca

Sunrise je nedavno kupio Microsoft. Sunrise i dalje ostaje jedna od najboljih aplikacija za kalendar tamo. Besplatno je, ima sjajno korisničko sučelje, mnoštvo integracija, jedan je od najboljih widgeta kalendara Android i izvorno podržava Office 365.

Samo otvorite aplikaciju, dodajte račun i prijavite se sa svojim Office 365 računom. Svi kalendarski događaji bit će tu.

Klizač svjetline prozora 10 ne radi

Budućnost je Cross Cloud Platform

Nemojte se iznenaditi ako ubuduće koristite kombinaciju više usluga u oblaku na vašem poslu / školi. Samo imajte otvorenog uma i prigrlite novo.

Zanima me, koliko glavnih oblačnih usluga trenutno koristiš? Podijelite s nama u komentarima u nastavku.