banner

Danas Xiaomi nisu poznati samo po svojim pametnim telefonima u Indiji. U posljednjih nekoliko godina, lansirala je uređaje i dodatke poput bankovnih uređaja, Bluetooth zvučnika i fitnes bendova. U posljednje se vrijeme pametno uklopio u segment pametnih kuća Mi Wi-Fi Smart žarulja. Ovo pametno svjetlo ne treba nikakav most i također funkcionira s Amazon Alexa i Google Assistantom.

Da, ima pamet i ima pamet, ali koliko bi teško bilo početno postavljanje? Eto, tu smo i ušli. U ovom postu provest ćemo vas kroz sve korake potrebne za postavljanje Mi pametne žarulje i za povezivanje s telefonom. I tu se priča ne završava. Također ćemo vam pokazati kako spojiti pametnu žarulju na Google Assistant.

Započnimo.

Također na Guiding Tech

Smart Plug Amazon vs Belkin WeMo Mini Smart Plug: Koji biste trebali kupiti

Čitaj više

Kako spojiti Xiaomi Mi pametnu žarulju na telefon

Povezivanje nove Mi Smart žarulje s vašim telefonom zahtijeva malo strpljenja i pažnje. Za ovaj vodič koristili smo Android telefon. Evo koraka za pokretanje postavljanja.

Korak 1: Prvo i najvažnije, morat ćete preuzeti aplikaciju Mi Home. Nakon toga, prijavite se pomoću svog Mi računa. Ovaj korak pomoći će vam da povežete sve svoje ostale Mi pametne proizvode kao što su pročišćivači zraka i sigurnosne kamere.Preuzmi Mi dom

Nakon što se prijavite, vidjet ćete gumb Dodaj uređaj na početnom zaslonu. Dodirnite i zatim odaberite Rasvjeta> Mi Smart LED.

Korak 2: Istovremeno uključite žarulju u utičnicu i uključite je. Iako se žarulja odmah uključuje, morat ćete je ponovo postaviti. Za to uključite / isključite približno pet puta dok ne vidite da žarulja emitira šareni prikaz.

Nakon završetka, dodirnite Pokretanje potvrđeno i pritisnite gumb Dalje. Tada biste trebali spojiti Mi žarulju na kućni Wi-Fi.

Dodirnite „Spajanje na drugu vezu usmjerivača“ i unesite Wi-Fi lozinku i tako započinje stvarni postupak spajanja žarulje na vaš telefon. Pri tome pazite da se nalazite blizu svjetiljke.

3. korak: Početna postava traje oko 2-3 minute i vidjet ćete vremensku traku svog napretka.

Kad završite, dodijelite sobu uređaju. Opet, dajte mu jednostavno ime umjesto složenog imena od 2-3 riječi i to je to! Čestitamo, upravo ste završili postavljanje Mi LED pametne žarulje.

4. korak: Jednom kada je postavljena, možete učiniti sve što ova pametna žarulja može ponuditi. U početku će boja vašeg Mi Home sučelja biti ista kao i kod žarulje.

Da biste smanjili svjetlinu, pomaknite se prema dolje s lijeve strane. Da biste vidjeli lampicu kako mijenja boju, dodirnite Flow.

Također na Guiding Tech

Kako spojiti Yeelight na Google dom i Google Assistant

Čitaj više

Kako pristupiti unaprijed postavljenim postavkama u Mi Home aplikaciji

Da, donji izbornik omogućuje vam da se igrate oko postavki osvjetljenja. Ali to su samo osnovne postavke. Dodirnite Favoriti i vidjet ćete različite opcije kao što su zalazak sunca, svjetlost svijeća, film itd.

Sve što trebate učiniti je pritisnuti gumb Primjeni, a žarulja će u nekoliko sekundi promijeniti boju. Od filmske večeri do teme rođendana, možete se igrati s puno.

Moj favorit? Izlazak sunca, je.

Također na Guiding Tech

#Kupljenje vodiča

Kliknite ovdje da biste vidjeli našu stranicu s vodičima o kupnji

Kako postaviti Google Assistant za Mi LED žarulju

Iako pomoću aplikacije Mi Home možete kontrolirati većinu stvari, ona nema kontrolu glasa. A ako kod sebe imate proizvod Google Home ili Amazon Echo, pametnost bi se malo izgubila ako je ne iskoristite u potpunosti.

Čak i ako niste imali pametni uređaj pomoćnika, mogućnost da uključite svjetlo samo svojim glasom može biti šarmantan doživljaj. Da, dobro ste pročitali. Pametnom sijalicom možete upravljati putem Google pomoćnika na telefonu.

Da biste Mi Smart žarulju integrirali s pomoćnikom, trebat će vam aplikacija Google početna.

Preuzmite Google početnu stranicu

Korak 1: Nakon što se prijavite u aplikaciju, na vrhu dodirnite gumb Dodaj. To će vam omogućiti dodavanje bilo kakvih pametnih uređaja. Dobra vijest je da je postupak sličan za sve vrste pametnih uređaja, bilo da se radi o pametnoj žarulji ili pročišćivaču zraka.

Na sljedećoj stranici odaberite drugu opciju za uređaj koji nije Google.

Korak 2: Dajte ime kući i dodirnite Dalje da biste postavili uređaj. Ovdje dodirnite Postavi uređaj i potražite Mi dom na stranici za pretraživanje, kao što je prikazano na drugoj snimci zaslona.

Zatim upišite vjerodajnice za svoj Mi račun koji ste prethodno koristili u prijavi na aplikaciju Mi Home. Nakon što je sve provjereno, svi povezani uređaji pojavit će se na popisu. Ako se prvi put služite Google Homeom, velike su šanse da će većina uređaja imati prostorije koje nisu dodijeljene.

Dodjeljivanjem imena možete grupirati dva ili više uređaja u jednoj sobi. Na ovaj način, možete jednostavno reći „U redu Google, upalite svjetla za spavaću sobu“ i sva svjetla u toj sobi uključit će se. Ukratko, život olakšava.


Da biste dodijelili sobi, dodirnite gumb Dodaj u sobu i dodijelite odgovarajuće ime. U mom slučaju dodijelila sam ga Dnevni boravak.

Nakon što je sve postavljeno, napravite nekoliko podešavanja pomoću aplikacije Mi Home. Na primjer, možete uključiti / ugasiti svjetlo ili promijeniti boju žarulje.

Da biste testirali Mi pametnu žarulju s Google Assistant-om, probudite se dugim pritiskom na gumb Home ili pomoću naredbe buđenja. Izgovorite zapovijed i pazite da svjetla zažive.


Savjet profesije: Možete i kreirati rutine da bi gomila vaših pametnih uređaja funkcionirala u sinkronom uzorku.

Budite pametni!

Postavljanje Mi LED Wi-Fi pametne žarulje traje nekoliko minuta. Najbolji je dio što ga možete povezati s pametnim pomoćnicima i na to dodati rasporede.

najbolja zamjena za bilješku 7

Da biste to učinili, idite na stranicu postavki aplikacije Mi Home putem izbornika s tri točke i pritisnite gumb Plus u donjem desnom kutu.

Sljedeće: Jeste li znali da Xiaomi pročistač zraka možete povezati i s Google Assistantom? Pročitajte članak u nastavku da biste saznali kako.