banner

Prije nekoliko dana razgovarao sam o postavljanju i čitanju besplatnih e-knjiga na Kindle For PC. To je zapravo u redu softver, jer ne samo što pruža sjajno sučelje za čitanje e-knjiga, on također ima pretraživanje rječnika i mogućnost isticanja teksta i dodavanja bilješki. Tako biste ga mogli koristiti za čitanje svih PDF knjiga i priručnika koje ste dobili, ali kako ćete ih dodati na alat?

Prema zadanim postavkama prihvaća samo neke formate, od kojih je jedan oblik. MOBI. Stoga ćemo morati PDF pretvoriti u MOBI i dodati ga u mapu My Kindle Documents. U ovom ćemo članku govoriti o tome, a također ćemo govoriti o tome kako pretvoriti PDF u EPUB i HTML. Koristit ćemo besplatan softver nazvan kalibar a pogledajte i internetski alat nazvan Zamzar da se posao obavi.

Kalibar je lijep alat za upravljanje e-knjigama koji nudi uredno sučelje za upravljanje vašom sve većom kolekcijom e-knjiga i PDF dokumenata. Također ima značajke pretvorbe PDF-a i može vam pomoći pretvoriti PDF u EPUB, MOBI, HTML i ostale takve formate.

Korištenje kalibra za pretvaranje PDF-a u EPUB, MOBI ili HTML

Prvi korak u ovom procesu je očito preuzimanje i instaliranje kalibra. Sučelje će izgledati kao što vidite ispod nakon što završite instalaciju.

Postoji Dodajte knjige gumb u gornjem lijevom kutu (ili gornji desni dio prozora). Prvo morate dodati PDF datoteku koju namjeravate pretvoriti u drugi format.

Nakon dodavanja knjige, knjiga će se pojaviti na popisu. Sada možete desnom tipkom miša kliknuti i odabrati Pretvaranje knjiga opcija. Kliknite na Pretvori pojedinačno,

Prozor Pretvori imao bi mogućnosti ulaza i izlaza u gornja dva ugla, a pomoću njih možete odrediti izlazni format knjige.

Kliknite U redu i pretvorba bi trebala započeti. Ako tijekom postupka postavljanja niste odabrali drugu izlaznu mapu, pretvorena datoteka bila bi spremljena u mapu Biblioteka kalibra u mapi C: Users Korisničko ime. Vrijeme potrebno za pretvorbu ovisilo bi o veličini datoteke. Što je veća PDF datoteka, veće je vrijeme potrebno da je pretvorite u MOBI, EPUB ili bilo koji drugi format.

Upotreba Zamzara za pretvaranje PDF-a u EPUB, MOBI ili HTML

Zamzar.com je cool internetski alat za pretvorbu datoteka koji može pretvoriti različite formate datoteka iz jednog formata u drugi. A to uključuje pretvaranje PDF-a u EPUB ili MOBI ili još mnogo takvih formata.

Sučelje alata je jednostavno, a vi samo trebate učitati datoteku, odabrati izlazni format, upisati svoju e-poštu i kliknite pretvoriti. Pretvorena datoteka će vam biti dostavljena putem e-pošte.

Ako želite čitati MOBI knjige na Kindleu, morat ćete ih ručno povući u mapu My Kindle Content koju ćete pronaći u mapi My Documents u sustavu Windows.

sati zdravlja

To je otprilike to. Ako znate za više takvih alata koji mogu bez napora pretvoriti PDF knjige ili priručnike u druge formate poput. mobi za Kindle,. epub i više, javite nam u komentarima.