banner

Otkako sam izgubio više od tisuću fotografija na dan kad je moj HTC One otupio, ja koristim Dropboxovu značajku automatskog slanja samo da bih osigurao da se svi moji snimljeni trenuci sačuvaju zauvijek. Međutim, s izlaskom na Google+ s značajkama poput auto straha i priča, bilo je pomalo teško zanemariti iskušenje za prebacivanjem.

Dakle, evo malog vodiča koji sam stvorio o pravom načinu postavljanja Google+ automatske sigurnosne kopije na Androidu ako ga planirate koristiti kao svoj alat za automatsko sigurnosno kopiranje.

Mora pročitati:8 izvrsnih načina za automatsko kopiranje fotografija iz telefona

Omogući automatsku izradu sigurnosnih kopija

Da biste omogućili značajku automatske izrade sigurnosnih kopija, na uređaju morate imati instaliranu aplikaciju Google+. Aplikaciju možete preuzeti iz Trgovine Play, a za pristup aplikaciji morate imati aktiviran Google+ sa svojim Google računom. Nakon što preuzmete i prijavite se u aplikaciju, dodirnite tri točkasti izbornik u gornjem desnom kutu i odaberite postavke opcija.U postavkama aplikacije odaberite Automatska izrada sigurnosnih kopija i uključite značajku. Ako imate više Google računa povezanih s aplikacijom Google+, on će vas pitati koji račun želite upotrijebiti za izradu sigurnosne kopije fotografija zajedno s ukupnom količinom prostora na disku.

Nakon što ste uključili značajku automatske izrade sigurnosnih kopija, sljedeće što biste trebali konfigurirati je koliko često se sigurnosno kopiraju fotografije. U sigurnosnim kopijama odaberite opciju Izradite sigurnosnu kopiju fotografija samo kad je dostupna Wi-Fi veza ako nemate neograničeni podatkovni plan.

Možete i prenijeti fotografije samo dok se telefon puni da biste spasili bateriju iz pozadinskih procesa. Ako vam ne smeta malo odgađanje sinkronizacije fotografija, ovo je idealna opcija.

Podržana veličina fotografije

Možda ste svjesni da svaki Googleov korisnik ima 15 GB prostora za pohranu, koji uključuje sve podatke koje pohranjujete, čak i datoteke na Disku i privitke u pristigloj pošti.

Međutim, kad je riječ o fotografijama, za pohranu koristi ništa veće od 2048 × 2048 piksela. Sve manje od toga je besplatno. Ako ne želite napuniti prostor za pohranu samo fotografijama, možete odabrati Standardna veličina u opcijama. Ova će opcija smanjiti veličinu fotografija na 2048 × 2048, što je prilično pristojno, ali također neće zauzeti dodatni prostor.

Ako ne želite kompromitirati kvalitetu fotografije, možete odabrati sigurnosnu kopiju u punoj veličini. Ali nemojte zaboraviti kupiti dodatni prostor za pohranu kada vam ponestane prvih 15 nastupa.

Odaberite Selektivne mape

Kada je riječ o fotografijama na Android uređaju, postoji mnogo načina na koje možete nadopuniti svoju galeriju. Imamo fotografije koje preuzmemo s weba, puno snimki zaslona i ne zaboravimo one prosljeđene WhatsApp mememe. Ako ne želite da sve bude sigurnosno kopirano u oblak, možete odabrati određene mape koje želite sinkronizirati na Google+.

preuzimanje booster fokusa

Kada instalirate Google+ na svoj Android uređaj, dodatna aplikacija pod nazivom Fotografije dolazi u paketu s tim, Otvorite ovu aplikaciju i vidjet ćete sve fotografije koje imate na svom pogonu i uređaju. Sada odaberite opciju Na uređaju s lijeve bočne trake i moći ćete vidjeti sve pojedinačne mape fotografija na vašem uređaju.

Pored svake mape nalazit će se ikona oblaka. Pomoću toga možete odabrati koje će se fotografije prenositi. Plava ikona znači da će se fotografije u mapi prenositi, a siva znači suprotno.

Još jedan mora pročitati: Ne zaboravite provjeriti 7 savjeta o Google+ fotografijama.

Zaključak

Ne zaboravite da omogućite automatsku izradu sigurnosnih kopija u ovo blagdansko vrijeme, tako da će svi snimljeni trenuci biti spremljeni. Također će vaše fotografije dobiti Googleov 'Awesome touch', koji će automatski stvoriti albume s pričama koje možete jednostavno podijeliti sa svojim prijateljima na Googleu i Facebooku.