banner

Pregledajući Outlook.com, potpuno novu uslugu e-pošte od Microsofta neki dan, spomenuo sam kako će ta usluga zamijeniti Microsoftove usluge e-pošte Hotmail i Live. Već smo podijelili trikove poput toga kako pretvoriti svoju staru adresu e-pošte Hotmail i Live u novu novu Outlook.com adresu e-pošte, uvesti Gmail i kontakte na društvenim mrežama i još mnogo toga.

Jedna značajka koju sam volio na usluzi Outlook.com koju nisam našao u Gmailu jest mogućnost upotrebe različitih pseudonime e-pošte za praćenje jednog računa e-pošte. Ova je značajka vrlo korisna kada želim da moja adresa e-pošte izgleda profesionalno ispred mojih poslovnih suradnika, a istovremeno želim da izgleda i smiješno kad šaljem prijateljima e-poštom. I sve to dok ne moram prebacivati ​​između različitih računa e-pošte.

U programu Outlook.com mogu jednostavno imati više pseudonime e-pošte koji upućuju na jednu primarnu adresu e-pošte.

Pa pogledajmo kako u Outlooku možemo stvoriti i koristiti pseudonje e-pošte.

Izrada višestrukih aliasa Outlook.com

Korak 1: Otvorite Outlook.com i prijavite se putem adrese e-pošte Outlook.com.Korak 2: Kada ste u pristigloj pošti Outlook.com, kliknite ikonu zupčanika blizu korisničkog imena u gornjem desnom kutu i kliknite na opciju Dodatne postavke e-pošte,

3. korak: U Outlookovim postavkama e-pošte, ispod Upravljanje opcijom vašeg računa kliknite na link Izradite Outlook alias,

4. korak: Outlook.com će vas sada tražiti da odaberete nadimak e-pošte za Outlook.com. Možete preuzeti bilo koju adresu e-pošte dok god je dostupna.

otvaranje rezultata pretraživanja na novoj kartici

Nakon što odaberete novi nadimak e-pošte za Outlook.com, on će se odmah aktivirati. Možete stvoriti koliko god želite pseudonime e-pošte. Svi pseudonimi e-pošte koji stvorite bit će prikazani kao mapa u vašem sučelju e-pošte Outlook.com i svi dolazni mailovi bit će razvrstani u skladu s tim.

Zaključak

Prebacivanje usluga e-pošte je težak zadatak, ali Outlook.com je malo olakšao pružajući ove divne mogućnosti. Ako ste upravo čuli za Outlook.com, ne zaboravite pročitati naš detaljni pregledni članak o njemu kako biste brzo razumjeli uslugu.

Zaslon za gornju sliku: kolektivan