banner

Zaslonske čuvari zaslona koliko ih znamo korištene su za spremanje monitora kada su ljudi radili na CRT ili plazma uređajima. Spriječili su izgaranje fosfora prikazivanjem nasumično pokretnih slika na ekranu. Danas se svijet prebacio na LCD i LED monitore i ne trebaju nam čuvari zaslona za istu svrhu. Ali, ako vam kažem da biste ga mogli koristiti, ima digitalni fotookvir, na kojem se prikazuju slike iz mapa na računalu ili s web stranice koja vam se sviđa, kad god ne radite na računalu onda bi to zvučalo zanimljivo, zar ne ?

To su mnoštvo internetskih usluga s kojih možete preuzeti čuvar zaslona, ​​ali njihov je značaj uvijek poseban šarm kada stvaramo stvari koristeći vlastitu kreativnost. Lako možemo napraviti naše čuvare zaslona koji sadrže slike prekrasnih krajolika ili slike naših najmilijih.

Google Picasa nudi vrlo korisno i praktično rješenje u tu svrhu. Samo nekoliko klikova i izbora i imamo prekrasan čuvar zaslona koji nas pozdravlja svaki put kada naš sustav ne radi.

Da biste postavili i pokrenuli svoj prilagođeni čuvar zaslona slike, prvo morate pokrenuti Picasa i odabrati fotografije koje želite dodati u mapu čuvara zaslona. mapa čuvara zaslona je unaprijed stvorena mapa u Picassi, a sve slike koje su joj dodane prikazivat će se u vašem prilagođenom screensaveru.

Kada se fotografije uspješno dodaju u mapu, kliknite na alat a zatim odaberite Konfiguriranje čuvara zaslona,

prilagođene tipkovnice ios 8

Nakon što dobijete sljedeći prozor, kliknite na postavke, Sada je vrijeme za konfiguriranje izvora vaših čuvara zaslona, ​​zajedno s efektima i odgodom vremena.

Prvo ćemo početi s konfiguriranjem izvora slika u vašem screensaveru. Trenutno možete birati između četiri dostupna izvora.

Izvor 1: Picasa

Ako odaberete Picasa, kliknite odgovarajući gumb za konfiguraciju da odlučite hoće li se prikazivati ​​samo slike iz mape čuvara zaslona ili želite odabrati slike označene zvjezdicom u Picasi. Konačno kliknite gumb U redu i na malom monitoru možete vidjeti pregled svojeg čuvara zaslona!

Izvor 2: Web albumi

Druga je mogućnost odabir slika iz Picasa web-albuma.

Odaberi Web albumi i kliknite na konfiguriraj za pružanje vjerodajnica za prijavu na svoj Picasa web-album. Možete uvesti i javne mape drugih korisnika. Klik na Dodati gumba i albumi će biti preuzeti. Sada možete odabrati sve za svoj screensaver ili odabrati neke favorite.

Kliknite OK (U redu) da biste odražavali promjene u svom screensaveru.

Izvor 3: Posebne mape na računalu

Treća opcija je prikazivanje slika iz određenih mapa na vašem računalu. Za konfiguriranje opcije kliknite odgovarajući gumb.

Kliknite na Dodavanje mape i odaberite mjesto željene mape. Klikom na U redu prikazat će se slike u toj mapi.

Ako želite ukloniti postojeću mapu, odaberite određenu mapu, a zatim kliknite uklanjanje mape.

Izvor 4: Fotografije s javnih mjesta

Četvrta opcija omogućuje vam da kao čuvar zaslona imate slike s javnih stranica. Jednostavno zgrabite važeću RSS vezu s web stranice i dodajte je izvoru. Picasa će tada provjeriti sadrži li web mjesto slike i prikazati ih u screensaveru.

Daljnja poboljšanja

Uvijek možete promijeniti postavke čuvara zaslona. Možete isprobati različite dostupne vizualne utjecaje koje želite dati svom čuvaru zaslona s padajućeg popisa.

Također možete povećati ili smanjiti brzinu prijelaza slike. U području koje je označeno crvenim, pomicanje pokazivača prema lijevoj strani čini prijelaz brzim, a klizanjem prema desno čini prijelaz sporim.

Odaberite svoj vlastiti izbor ili odaberite sve raspoložive mogućnosti i napravite nevjerovatne čuvare zaslona od svih lijepih slika koje se nalaze u vašim web albumima ili mapama na radnoj površini. I kao što izreka kaže -Učenje nikad ne prestaje, tako da uvijek možete eksperimentirati s postavkama i smisliti nešto jedinstveno!

Moja presuda

Kao što ste vidjeli, Google Picasa nudi mnogo više mogućnosti od zadanog alata za čuvanje zaslona u sustavu Windows kada je riječ o stvaranju čuvara zaslona slika. Dakle, ako se nalazite u screensaveru, ovo je sjajan alat za isprobati!