banner

U uobičajenom dokumentu Google Docs, zaglavlje i podnožje automatski se pojavljuju na svim stranicama. U idealnom slučaju to je rijetko problem. Što ako želite koristiti zasebno zaglavlje i podnožje za svaku stranicu ili skup stranica u Google dokumentima? To zahtijeva malo podešavanja.

Ponekad, najjednostavnije prilagođavanje poput toga može nam pružiti neprospavane noći. Ako pokušate u opciji Dokumenti pronaći opciju da imate odvojena zaglavlja, ostat ćete razočarani. To je zato što ne postoji namjenski prekidač koji bi to postigao.

Morat ćete potražiti pomoć odjeljaka za prilagodbu zaglavlja i podnožja u Google dokumentima. Provjerimo što trebate učiniti. No, prije nego što zaronite u korake, važno je razumjeti prijelome odjeljaka. Također smo opisali kako stvoriti zasebno zaglavlje i podnožje za prvu stranicu na kraju.

Također na Guiding Tech

Kako napraviti vremensku traku na Google dokumentima

Čitaj više

Što su kršenja odjeljaka u Google dokumentima

Kad kreirate dokument u dokumentima, sve stranice koriste isto oblikovanje kao što su zaglavlja, podnožja, fusnote, brojevi stranica, margine itd. Ako sada svoj dokument želite podijeliti na odjeljke, što ćete učiniti? Na primjer, ako pišete knjigu s nekoliko poglavlja i želite da svako poglavlje u svom zaglavlju ima naziv poglavlja. U osnovi, želite koristiti drugačije zaglavlje za nekoliko skupova stranica.

google obrasci dobivaju obavijesti putem e-pošte za nove odgovore

Tu dolazi do slike odmora odsjeka. To vam pomaže da podijelite svoj dokument na dijelove. Svaki se odjeljak ponaša kao neovisni dokument u smislu svog oblikovanja. Možete promijeniti njegovu maržu, podnožje, numeriranje itd.Dakle, da biste u Dokumente umetnuli neko drugo zaglavlje i podnožje za različite stranice, morat ćemo dodati prijelom odjeljka prije zaglavlja ili podnožja koje želite promijeniti kao što je prikazano u nastavku.

Dodajte različita zaglavlja i podnožja za stranice u Google dokumentima

Za to ćete prvo morati dodati prekid odjeljka, a zatim presjeći vezu između uzastopnih odjeljaka poništavanjem oznake opcije 'Veza na prethodni'. Morat ćete odvojeno prekinuti vezu zaglavlja i podnožja.

Evo nekoliko koraka:

Korak 1: Otvorite dokument Google Docs gdje želite prilagoditi zaglavlja i podnožja.

Korak 2: Idite na stranicu na kojoj želite imati neko drugo zaglavlje ili podnožje. Sada postavite pokazivač na kraj posljednje rečenice prethodne stranice. Da, prethodna stranica, a ne trenutna stranica.

3. korak: Kliknite Umetni u gornjem izborniku i odaberite Prekid, a zatim Prelom odjeljka (sljedeća stranica).

ubiti Windows proces

4. korak: Čim kliknete na njega, pokazivač će se automatski pomaknuti na sljedeću stranicu, a dodavat će se linija prijeloma odjeljka. Sada kliknite odjeljak zaglavlja trenutne stranice na koji je skočio pokazivač. Poništite odabir veze s prethodnim.

Korak 5: Dodajte sadržaj zaglavlja. Pritisnite Esc da biste zatvorili zaglavlje.

Korak 6: Pomaknite se prema dolje na istoj stranici i kliknite na područje podnožja. Poništite i Povezaj sa prethodnim ovdje. Kao što je već spomenuto, zaglavlje i podnožje rade nezavisno u odjeljcima. Zatim dodajte sadržaj podnožja

Ako se pomaknete prema gore, vidjet ćete da se zaglavlje i podnožje razlikuju od gornjih stranica. Ali stranice ispod trenutne stranice i dalje imaju isto zaglavlje i podnožje. To je zato što su svi dio trenutnog odjeljka.

Morate ponoviti gornje korake za sve stranice ako želite da svaka stranica ima drugačije zaglavlje ili podnožje. Obično bi željeli imati različita zaglavlja ili podnožja za različita poglavlja. Budući da svako poglavlje ima brojne stranice, to ćete morati napraviti nakon hrpe stranica.

Da biste preslikali, morate postaviti pokazivač ne na stranicu na kojoj želite imati neko drugo zaglavlje ili podnožje, već na stranicu prije njega. I to nakon posljednje riječi.

Kako pregledati i izbrisati presjeke odjeljka

Da biste pogledali sve prekide odjeljaka u vašem dokumentu, idite na izbornik Prikaži i provjerite Prikaži prekide odjeljka. Plava isprekidana crta označava je. Da biste sakrili prekide odjeljka, poništite odabir Pokaži prekide odjeljka.
Da biste izbrisali prijelom odjeljka, postavite pokazivač na kraj posljednje riječi rečenice prije prekida odjeljka. Zatim pritisnite tipku Delete na tipkovnici.

dslr crni petak 2017

Također na Guiding Tech

#produktivnost

Kliknite ovdje da biste vidjeli našu stranicu s člancima o produktivnosti

Kako umetnuti zaglavlje ili podnožje samo na prvu stranicu u Google dokumentima

Na prvoj se stranici nalazi stranica sa sadržajem. Ako na toj stranici ne želite imati zaglavlje ili podnožje ili želite imati zasebno zaglavlje / podnožje, na raspolaganju je namjenska opcija.

Da biste to učinili, kliknite na zaglavlje ili podnožje koje želite promijeniti na prvoj stranici dokumenta. Potvrdite okvir uz polje Različita prva stranica. Unesite zaglavlje i podnožje prve stranice. U slučaju da ne želite zaglavlje ili podnožje za njega, izbrišite postojeći tekst.

Dodajte brojeve stranica u zaglavlja i podnožja Google dokumenata

Ne morate ručno unositi brojeve stranica u Google dokumente. Za to postoji i zavičajna značajka.

Da biste dodali brojeve stranica, idite na Umetanje> Zaglavlje i broj stranice> Broj stranice. Zatim odaberite želite li dodati brojeve u zaglavlju ili podnožju. Možete numerirati i s druge stranice odabirom druge mogućnosti.

Uklonite zaglavlje i podnožje |

Da biste ga uklonili, kliknite na zaglavlje ili podnožje koje želite ukloniti. Zatim kliknite Format u gornjem izborniku i odaberite Zaglavlja i podnožja. Odaberite Ukloni zaglavlje ili Ukloni podnožje ovisno o području na koje ste kliknuli.

Također na Guiding Tech

Kako spremiti Google dokumente kao PDF na stolnom i mobilnom uređaju

Čitaj više

Bez prekida, molim vas!

Gore spomenuta metoda najbolji je način stvaranja zasebnih zaglavlja i podnožja u Google dokumentima. Međutim, neću poreći činjenicu da je dosadno ako to trebate učiniti za svaku stranicu. Nadamo se da je Google uveo direktan način kako to postići kao što je to učinio u slučaju zasebnih zaglavlja za prvu stranicu.

Sljedeće: Jeste li zabrljali postavku Google dokumenata dok se prevario s njom? Ne brini. Pogledajte naš vodič kako biste saznali kako resetirati postavke na Google dokumentima.