banner

Google Photos nudi mnogo više od toga što vam omogućuje gledanje i upravljanje slikama i videozapisima na njima kao i druge galerijske aplikacije. Jedna od njegovih najistaknutijih funkcija je stvaranje sigurnosnih kopija slika i videozapisa u pohrani u oblaku koji je također dostupan na raznim zajedničkim uređajima.

U vezi s tim, aplikacija Google Photos ima svoje osjećaje. Osim što ne nude zadovoljavajuće korisničko sučelje za mape uređaja (ostali albumi u galeriji), teško je izbrisati fotografije. Svakako, možete samo pritisnuti gumb za brisanje, ali to uklanja fotografiju sa svih strana - telefona kao i pohrane u oblaku.

Što ako netko želi ukloniti fotografiju samo iz Google fotografija bez da je izbriše s telefona? Iznenađujuće, nije tako lako kao isključenje isključenja. To ćemo ovdje istražiti. No, prije nego što uskočimo, prvo razumimo funkcioniranje Google fotografija.

Zašto Google Photos briše fotografije s telefona

Opcija sigurnosne kopije i sinkronizacije onemogućena je na Google fotografijama. Kad je prvi put omogućen na telefonu, Google Photos sprema fotografije i videozapise prisutne u mapi kamere u prostor za pohranu u oblaku povezan s vašim Google računom. Sve nove fotografije također će se sinkronizirati. Funkcije sigurnosnih kopija i sinkronizacije isključene su za albume u galeriji, ali ih možete i sinkronizirati. Ovdje ćemo se usredotočiti na datoteke kamera, ali temeljni princip ostaje isti.

Kada se slika ili videozapis sinkronizira putem aplikacije Google fotografije, postupak stvara dvije kopije - na mreži i na uređaju. Samo vam je jedan vidljiv. Ako želite uštedjeti prostor na telefonu, možete izbrisati kopiju uređaja pomoću ugrađene opcije Google Photos. Ako to učinite, nećete moći pristupiti datoteci niti u jednoj drugoj galerijskoj aplikaciji jer vam je preostala samo internetska verzija datoteke. Unatoč tome, internetsku kopiju takvih datoteka možete pregledavati samo u aplikaciji Google fotografije.



Iako je jednostavno čuvanje datoteke na Google fotografijama i brisanje s uređaja, to nije jednostavno obrnuto. Kad iz aplikacije Google fotografije izbrišete sinkroniziranu fotografiju, ona se briše s vašeg telefona i pohrane u oblaku.

kako instalirati profil na Apple TV
Također na Guiding Tech

Kako ukloniti WhatsApp fotografije s Google fotografija

Čitaj više

Što se događa kad izbrišete fotografije

Ponekad biste htjeli izbrisati fotografije iz Google fotografija. Sigurno ste pokušali to i niste dobili željeni rezultat. Evo nekoliko slučajeva koji će vam pomoći da stvari shvatite bolje.

Primjer 1: Izbriši fotografiju na telefonu s omogućenom sigurnosnom kopijom i sinkronizacijom

Kada su omogućene sigurnosne kopije i sinkronizacija i izbrisali sinkroniziranu fotografiju iz aplikacije Google fotografije, ona se briše s bilo kojeg mjesta. Da budemo precizni, uklanja se iz aplikacije Google fotografije, njezine web stranice, galerije telefona i aplikacije za upravljanje datotekama.

Slučaj 2: Brisanje fotografije na telefonu s onemogućenom sigurnosnom kopijom i sinkronizacijom

Nakon sinkronizacije fotografije, ako je obrišete dok je isključena opcija sigurnosne kopije i sinkronizacije, rezultat bi bio isti kao u prethodnom slučaju. Spomenuta fotografija bit će izbrisana iz pohrane vašeg telefona. Ali ako ste nedavno onemogućili sinkronizaciju, fotografija će se i dalje pojaviti na ostalim dijeljenim uređajima. Kad ponovo omogućite sigurnosnu kopiju i sinkronizaciju na istom uređaju, slika će se izbrisati sa svih dijeljenih uređaja.

Slučaj 3: Izbrišite fotografiju na web lokaciji s onemogućenom sigurnosnom kopijom i sinkronizacijom

Druga stvar koju biste mogli učiniti je brisanje fotografija na web lokaciji Google Photos s onemogućenom sigurnosnom kopijom i sinkronizacijom na mobilnom uređaju. Kad to učinite, slika se odmah briše s drugih sinkroniziranih uređaja. Budući da je na vašem telefonu onemogućena opcija izrade sigurnosnih kopija i sinkronizacije, slika i dalje ostaje na vašem telefonu i vidljiva je u aplikacijama galerije i upravitelju datoteka.

Ako omogućite sigurnosnu kopiju i sinkronizaciju na telefonu, fotografija će se ponovo pojaviti na web lokaciji Google Photos jer se originalna datoteka i dalje nalazi na telefonu.

Bilješka: Ponekad se promjena ne dogodi odmah. Ako se to dogodi, odjavite se iz aplikacije Google fotografije, a zatim se ponovno prijavite.
Također na Guiding Tech

# Kako bi / vodiče

Kliknite ovdje da biste vidjeli našu stranicu s člancima o uputama / vodičima

Riješenje

Čini se da jedino rješenje djeluje premještanje datoteka u ne-sinkroniziranu mapu pomoću upravitelja datoteka.

Evo nekoliko koraka:

Korak 1: Otvorite aplikaciju za upravljanje datotekama na svom uređaju i stvorite novu mapu u unutarnjoj pohrani. Nazovimo to GP testom. Možete ga imenovati bilo čime.

Bilješka: Za postupak sam koristio aplikaciju Mi File Manager. Možete koristiti bilo koju aplikaciju za upravljanje datotekama.

Korak 2: Zatim ponovo pomoću upravitelja datoteka prijeđite na unutarnju pohranu> DCIM> kamera. Ova mapa sadrži snimanje slika pomoću kamere telefona.

3. korak: Ovdje odaberite sve fotografije koje želite izbrisati iz Google fotografija i dodirnite Premjesti.

4. korak: Otvorite novu mapu (GP Test) koju ste stvorili iznad i zalijepite datoteke tamo.

Nakon što to učinite, datoteke će se automatski izbrisati iz mape kamere aplikacije Google fotografije na vašem telefonu.

kako trajno izbrisati WhatsApp fotografije

Tim datotekama možete pristupiti iz novostvorene mape (GP Test) pomoću Google fotografija ili bilo koje druge aplikacije za galeriju.

Provjerite nije li omogućeno sigurnosno kopiranje i sinkronizacija za novu lokalnu mapu. Da biste je potvrdili, idite na odjeljak Albumi u aplikaciji Google Photos i pronađite mapu. Ikona oblaka s crtom iznad nje pokazuje da mapa nije sinkronizirana.

Korak 5: Ako se izbrisane fotografije i dalje pojavljuju na web-verziji, morate ih ručno izbrisati s interneta. Da biste to učinili, pokrenite web lokaciju Google Photos i izbrišite fotografije. Brisanje njih neće utjecati na slike u novostvorenoj mapi (GP Test) na vašem telefonu.

Bilješka: Kao mjeru opreza prvo isprobajte gornje korake s jednom ili dvije slike. Nakon što ste zadovoljni, to radite skupno.

U bilo kojem trenutku, ako želite vratiti izbrisane slike, otvorite Otpad na Google fotografijama i vratite ih.

Onemogući sigurnosno kopiranje i sinkronizaciju

Gornji vodič namijenjen je starim fotografijama na vašem telefonu. Ako ne želite da se nove slike sinkroniziraju s Google fotografijama, morate isključiti sigurnosnu kopiju i sinkronizaciju iz postavki. Da biste to učinili, otvorite aplikaciju Google fotografije i dodirnite izbornik s tri trake u gornjem lijevom kutu. Idite na Postavke.

Dodirnite Sigurnosno kopiranje i sinkronizacija i isključite ga na sljedećem zaslonu.

Također na Guiding Tech

Top 11 prečaci na tipkovnici Google Photos

Čitaj više

Buck, Google!

Volio bih da su stvari drugačije i postojao je jednostavan način brisanja fotografija samo iz Google fotografija. Nažalost, to trenutno nije dostupno. Morate ili isključiti sigurnosnu kopiju i sinkronizirati nove slike ili koristiti gornju metodu.

vlc povećati svjetlinu

Međutim, nije dobra ideja imati fotografije samo na telefonu. Vaš će vam se telefon možda ukrasti ili prestati raditi da izgubite sve svoje dragocjene uspomene. Ako ne želite koristiti Google Photos za izradu sigurnosnih kopija, možete isprobati alternative poput Prime Photos, Flickr ili upotrijebiti pohranu u oblaku kao što je Google Drive.

Dalje: Kako se Google Drive razlikuje od Google Photos? Hajde da vidimo.