banner

Znate da su sve stranice koje posjetite ili ono što tražite na internetu pohranjene u povijesti preglednika, zar ne? Zapravo se i vaša Google pretraživanja pohranjuju na mreži (ako je omogućena web-povijest u Googleu).

Postoje prednosti i nedostaci dokumentiranja vaše povijesti pregledavanja. Prednost je u tome što možete pretraživati ​​web lokaciju koju ste posjetili ili traženi pojam koji ste koristili ako se teško prisjetite stvari. A nedostatak ... pa, može se pretraživati. Da, svatko tko ima pristup vašem računalu može provjeriti što ste provjerili, uključujući Google.

Razgovarali smo o trajnom uključivanju privatnog pregledavanja u Firefoxu kako nitko ne bi mogao vidjeti vašu povijest pregledavanja. Ovaj vodič objašnjava kako ručno izbrisati Google povijest pretraživanja putem preglednika i Google računa.Kako izbrisati Google povijest pretraživanja u programu Internet Explorer

Ako ste korisnik Internet Explorera, tada možete izbrisati povijest tako da otvorite Alati-> Internet mogućnosti.

Sada ispod područja povijesti pregledavanja kliknite gumb 'Izbriši'.

Pojavit će se prozor Izbriši povijest pregledavanja. Kliknite gumb 'Izbriši povijest' ako želite izbrisati zapis svih web mjesta koje ste posjetili. Kliknite gumb Izbriši lozinku ako želite izbrisati kolačiće, privremene internetske datoteke, podatke obrasca i lozinke.

Imajte na umu da će IE izbrisati svu vašu lozinku za spremanje, pa ako je ne želite izbrisati, kliknite gumbe jedan po jedan, osim gumba 'Izbriši lozinke'.

Kako izbrisati Google povijest pretraživanja u Firefoxu

Brisanje povijesti Firefoxa nekako je slično. Idite na Alati-> Izbriši nedavnu povijest ili jednostavno pritisnite tipku Ctrl + Shift + Del na tipkovnici.

Pojavit će se prozor Clear nedavna povijest. Sada provjerite mogućnosti koje želite izbrisati. Preporučujemo vam da provjerite povijest pregledavanja i preuzimanja, povijest obrasca i povijest pretraživanja, kolačiće, opcije cachea.

Nakon provjere opcija, kliknite gumb 'Obriši sada'.

Kako izbrisati Google povijest pretraživanja u pregledniku Google Chrome

U Google Chromu kliknite ikonu francuskog ključa navedenu u gornjem desnom kutu. Sada odaberite 'Opcije' iz padajućeg izbornika. Na ploči s mogućnostima idite na karticu 'Ispod kapuljače'. Ovdje kliknite gumb 'Izbriši podatke pregledavanja'.

Sada potvrdite sve okvire osim 'obrišite spremljene lozinke' (ako su važne lozinke spremljene u Chromeu koji jest). Kliknite gumb 'Izbriši podatke pregledavanja'. Iz preglednika će se izbrisati sve pregledavanje i povijest preuzimanja, predmemorija, kolačići.

Kako izbrisati Google povijest pretraživanja u Google alatnoj traci

Izbrisali ste svoju povijest pretraživanja iz pretraživača IE, Firefox i Chrome, ali još uvijek postoje neki razlozi za brigu. Google alatna traka također pohranjuje vašu povijest pretraživanja. Možete ga očistiti upisivanjem bilo kojeg slova u okvir za pretraživanje, a zatim klikom na vezu 'Clear History'.

Evo lijepog videa koji opisuje cijeli postupak.

ipad savjeti za početnike

Kako izbrisati Google web povijest

Izbrisali ste svoju web povijest s računala. Ali ostaju tragovi. Gdje pitaš? Na Googleovom web poslužitelju. Da, Google bilježi vaše podatke kako bi vam pomogao u postizanju boljih rezultata pretraživanja.

Pa kako možete zaustaviti Google da snima svu vašu web povijest? Posjetom postavki Google računa. Otvorite Google.com. Ako ste prijavljeni na svoj Google račun, kliknite na Postavke-> Postavke Google računa.

Ako niste prijavljeni, Google ne može bilježiti vašu web povijest (dobro, barem službeno). Imajte na umu da ako ste prijavljeni na Googleove web lokacije poput Gmail ili Orkut, automatski ste prijavljeni na svoj Google račun i Google bi mogao lako zabilježiti vašu web povijest.

Sada kliknite vezu 'Web povijest'.

U web povijesti vidjet ćete zapis svih vaših web aktivnosti. Možete kliknuti vezu 'Pauziraj' na lijevom oknu da zaustavite Google da bilježi podatke vašeg pregledavanja i na Remove Remove da biste izbrisali svu spremljenu web povijest. Time će se izbrisati i sva web povijest s Googleovog poslužitelja.

Kada kliknete vezu Ukloni stavke na lijevoj strani, Google će opet tražiti vaše vjerodajnice za prijavu, a kad ga ispravno unesete, pojavit će se gumb za uklanjanje. Možete odabrati što želite izbrisati provjerom pojedinačnih stavki. Također možete izbrisati cijelu web povijest klikom na vezu 'Izbriši cijelu web povijest'.

Na ovaj način možete izbrisati sve tragove povijesti Google pretraživanja s računala i Google poslužitelja. Opet, na vama je da nastavite s tim koracima. Ako ste previše zabrinuti za svoju privatnost, onda biste mogli skroz skinuti i očistiti Google web povijest. Inače, povremeno bi trebalo brisati povijest preglednika.