banner

Ako biste pročitali moj prethodni post o tome kako sinkronizirati igranje igara na Androidu, znali biste da sada posjedujem ne jedan, već dva takva uređaja. Jedan neugodan problem zbog kojeg sam imao više uređaja je višestrukih obavijesti. Svaki put kada sam na Facebooku dobio novu obavijest, zahtjev prijatelja ili poruku, oba uređaja su me istovremeno obavještavale. Nakon nekog vremena postane iritantna.

Gmail, Google+ i Facebook bile su tri najuzbudljivije aplikacije kada se govorilo o višestrukim obavijestima i deinstaliranju aplikacija na jednom od tih uređaja nije rješenje za koje bih se složila. Dakle, za početak, danas ću pokušati onemogućiti obavijesti s Facebooka za Android.

Čak i ako nemate više Android uređaja, nema potrebe za povlačenjem. U ovom postu ne samo da ćemo vam pokazati kako možete zanemariti sve obavijesti, već ćemo govoriti i o deaktiviranju upozorenja od pojedinačnih prijatelja koje želite zanemariti.

Pa započnimo ...

Isključite sve obavijesti

Prvo što ćemo vidjeti je prigušivanje svih obavijesti s Facebooka na Androidu. Ako na svom uređaju koristite Jelly Bean, iz postavki Android možete izravno onemogućiti obavijest o ladici aplikacije za Facebook aplikaciju. Već smo vidjeli kako se to radi u jednom od naših prethodnih članaka.prebacivanje između aplikacija

Ako vaš uređaj još nije dobio nadogradnju Jelly Bean, morat ćete onemogućiti te obavijesti iz postavki aplikacije Facebook.

Otvorite Facebook za Android na svom uređaju, otvorite izbornik putem aplikacije i odaberite postavke, Pomaknite se prema dolje da biste pronašli Obavijest opcija tamo. Ako želite onemogućiti sve obavijesti iz aplikacije (komentari, postovi na zidu, poruke itd.), Jednostavno poništite tu opciju.

No ako želite isključiti samo određene poruke poput poruka i zidnih postova, morat ćete poništiti odgovarajuće opcije. Također možete odlučiti da sve obavijesti budu aktivne, ali ih utišajte ili ih samo budite u pripravnosti. Kada završite, jednostavno pritisnite gumb za povratak da biste spremili postavke.

Tako se mogu isključiti sve ili neke određene vrste obavijesti. Pogledajmo sada kako možete onemogućiti obavijesti poruka od određenih prijatelja.

alexa ir blaster

Zanemarivanje obavijesti od određenih prijatelja

Otvorite aplikaciju Facebook i dodirnite gumb s tri linije u gornjem lijevom kutu da biste otvorili navigacijsku ploču. Pomoću ove ploče lako se prelazite iz jednog odjeljka u drugi. Dodirnite okvir za pretraživanje na vrhu i upišite ime kontakta koji želite blokirati. Dodirnite ime prijatelja iz vraćenih rezultata pretraživanja kako biste otvorili njegov zid.

Dodirnite gumb poruke na njegovom zidu da otvorite prozor Poruke stranica. Ako ste nedavno razgovarali s tim prijateljem, možete otvoriti prozor za razgovor pomoću gumba za poruke između obavijesti i novih zahtjeva prijatelja.

Sada morate dodirnuti gumb s informacijama u gornjem desnom kutu. Ovdje biste mogli isključiti obavijest iz ovog razgovora. Možete ili onemogućiti obavijesti trajno ili je isključiti za određeno vrijeme. Ako idete ograničeno vrijeme, obavijesti će se automatski omogućiti tom prijatelju nakon što istekne vrijeme.

Zaključak

Na taj način možete onemogućiti obavijesti s Facebooka na Androidu i ograničiti ga samo na jedan od vaših mnogih Android uređaja (ako imate više od jednog). Nadam se da je to korisno. Siguran sam da će drugi dio posta o prigušivanju upozorenja iz određenih kontakata biti koristan mnogima. Uostalom, svi smo imali takve prijatelje na Facebooku, zar ne?