banner

Koristite Chrome? Ti predloženi članci su velika smetnja, zar ne? Google ima smisao za prikazivanje relevantnih članaka i smatram da gubim tonu vremena kad god otvorim novu karticu.

I ... Google je onemogućio njihovo onesposobljavanje bez isključivanja predloženih pretraživanja. Kako je lijepo od njih!

Barem je to bio slučaj s Chromeom na iOS-u. Ako se trudite održati ravnotežu između predloženih članaka koji narušavaju koncentraciju i nedostatka predloženih pretraživanja u višenamjenskom okviru za Chrome, ne morate se više brinuti.

Google je napokon predstavio uredno ažuriranje koje vam omogućuje da zauvijek onemogućite predložene članke.

I najbolja stvar u tome? Na predložene pretrage uopće ne utječe. Konačno, možete početi ozbiljno razmišljati o potpunom prelasku sa Safarija.Nažalost, Google nije bio toliko obziran prema Androidovim korisnicima. No, postoji dovitljiv način na koji možete onemogućiti te dosadne članke, a da pri tome sve prijedloge iz višenamjenskog okvira zadržite netaknutima.

Dakle, krenimo.

Također pročitajte: 3 načina da ubrzate Google Chrome

Onemogućavanje predloženih članaka na iOS-u

Bilješka: Obavezno instalirajte najnoviju verziju Chromea na vašem iPadu ili iPhoneu. Posjetite App Store i dodirnite ažuriranja kako biste provjerili čeka li Chrome novo ažuriranje.

Korak 1: Pokrenite Chrome, dodirnite ikonu Popisa i odaberite opciju Postavke.

reproducirati aplikaciju za iphone

Korak 2: Na zaslonu postavki pomaknite se prema dolje do odjeljka Napredno. Sada biste trebali vidjeti novu preklopnu oznaku Prijedlozi članaka.

Dodirnite da biste ga isključili.

To bi trebalo voditi računa o predloženim člancima. Ali čekaj! Ako ste prethodno isključili opciju Prijedlozi web mjesta i pretraživanja kao rješenje da biste onemogućili predložene članke, morate je ručno uključiti kako biste vratili prijedloge iz višenamjenskog okvira. Ako ne, samo preskočite sljedeći korak.

3. korak: Dodirnite Privatnost na zaslonu postavki - nalazi se odmah iznad Prijedloga članaka. U odjeljku Web usluge dodirnite prekidač pored Prijedloga za pretraživanje i web mjesta da biste ga uključili. Na kraju, dodirnite Gotovo da biste spremili promjene.

Ne biste više trebali vidjeti predložene članke, a predložena pretraživanja trebala bi savršeno funkcionirati unutar višenamjenskog okvira.

Također pročitajte: Dosadno je Google pretraživanju? Isprobajte Mystery Search

Radite to na Androidu

Ako koristite Android, nećete imati luksuz ugrađene opcije da biste dobili osloboditi od predloženih sadržaja bez onemogućavanja prijedloga višenamjenskog okvira u tom procesu. No možete koristiti rješenje koje uključuje onemogućavanje Chrome zastave.

Ne brinite! Nije toliko ozbiljno koliko zvuči.

Korak 1: Otvorite novu karticu. Unesi chrome: // flags u traku URL-a i dodirnite Povratak. Nakon što to učinite, uđite # omogućili-NTP-daljinsko prijedlozi na traku za pretraživanje i dodirnite Povratak.

Korak 2: Pod prikazivanjem prijedloga sa strane poslužitelja na zastavi stranice Nova kartica pritisnite padajući izbornik i odaberite Onemogućeno.

3. korak: Dodirnite PRIJAVI SADA da biste primijenili promjene.

Predloženi članci sada su onemogućeni. Ako ste ranije koristili rješenje web mjesta i prijedloga za pretraživanje, morate uključiti opciju da biste omogućili potpuno funkcionirajući višenamjenski okvir. Možete preskočiti ove korake ako prethodno niste isključili postavku.

4. korak: U Chromeu dodirnite ikonu Popisa i na padajućem izborniku odaberite Postavke. Sada dodirnite Privatnost da biste pristupili mogućnostima privatnosti.

Korak 5: Dodirnite Pretraživanje i prijedlozi da biste uključili opciju.

Vaš preglednik sada ne bi trebao imati predložene članke i višenamjenski višenamjenski okvir. Nije tako lako izvesti kao na iOS-u, ali ipak korisno.

Bilješka: Google može ukloniti ovu Chrome zastavu u budućem ažuriranju. To neće biti lijepo. Ali tko zna, možda ćemo dobiti namjensku opciju za uklanjanje predloženih članaka, baš kao i na iOS-u.
Također na Guiding Tech

Kako popraviti Chrome kada ne traži spremanje lozinke

Čitaj više

Hoćete li nešto propustiti?

Otkrio sam da su predloženi članci doista zabavni, ali u tome leži problem. Oni su ogroman gubitak vremena.

A s odlukom da uključimo opciju zabrane onemogućavanja prikazivanja predloženih članaka na iOS-u, izgleda da je Google zaista primio tonu pritužbi odvratnih korisnika.

Ako volite trošiti malo slobodnog vremena prolazeći kroz članke prilagođene vašem ukusu - ponekad s blogova i web stranica za koje nikada niste mislili da postoje - onda ih, u svakom slučaju, zadržite. Ako želite ozbiljno obaviti neki posao, isključite ih što prije.

Dakle, što mislite o predloženim člancima? Voljeti ih ili mrziti? Javite nam se u komentarima.