banner

Skandal s podacima Cambridge Analytice ostavio je ožiljak na Facebookovoj slici, toliko da svaki drugi web entitet koji posjeduje gigant na društvenim mrežama provjerava tko je tko.

Primjer: Instagram. Nedavno je Facebook dodao vezu Link Download Your Information kako bi korisnicima omogućio određenu kontrolu nad njihovim životima na društvenim mrežama. Pojedini mediji tada su od Facebooka tražili da isto učini i za Instagram.

novi xiaomi telefon

Iako su dostupne i aplikacije i za mobilne i za računala koje korisnicima omogućuju preuzimanje Instagram fotografija, Instagram je sada svima olakšao to izravno s njegove web stranice.

Zanimljiva činjenica: Instagram je na svom blogu u rujnu 2017. otkrio da sada imaju 800 milijuna korisnika. Od toga, 500 milijuna su dnevno aktivni korisnici. Tamo ima puno podataka!

Preuzmite svoje podatke na Instagramu

Značajka je trenutno dostupna samo na web mjestu, tako da ćete u svom pregledniku morati posjetiti Instagram. Kliknite vezu Prijava.

Prijavite se na svoj račun unosom lične karte i zaporke.U gornjem desnom kutu zaslona feeda na Instagramu vidjet ćete tri ikone. Treći, po meni liči na ćelavog muškarca, poveznica je vašeg profila. Kliknite na njega.

Ako govorite o ćelavom muškarcu, ako ne znate momka na gornjoj slici, sigurno morate živjeti pod 'Rockom'! (oprosti, samo sam se morao šaliti)

Jednom na stranici svog profila trebali biste vidjeti ikonu zupčanika blizu gumba Uredi profil. Kliknite na njega.

Sada biste trebali vidjeti skočni prozor. Ovdje možete promijeniti zaporku, vidjeti koje aplikacije imaju pristup vašem računu, promijeniti postavke obavijesti, provjeriti postavke privatnosti ili odjaviti se. Kliknite na privatnost i sigurnost.

Zastrašujuća činjenica: U kolovozu prošle godine milijuni Instagram računa ugroženi su, uključujući one slavnih slavnih osoba poput Emme Watson. Podaci o kontaktima tih pogođenih računa prikupljeni su na mračnom webu! Ponekad mi je drago što nisam slavljenik. Nije ni sve sunce za njih.

Sada biste trebali vidjeti hrpu opcija poput postavki privatnosti računa i dijeljenja priča između ostalih. Pomaknite se prema dolje do samog kraja stranice. Druga posljednja opcija je Preuzimanje podataka.

Postoji plava veza pod nazivom Zatraži preuzimanje. Kliknite na njega.

Ovdje će vam Instagram reći kakvu vrstu podataka možete preuzeti ovdje. Očekivao sam samo moje fotografije, videozapise i podatke profila. Na Instagramu su mi rekli da i oni bilježe moje komentare. Zapravo se odricanje od odgovornosti završilo frazom & ldquo; i još više & rdquo; što me natjeralo na razmišljanje. Hmmm.

Također pročitajte: Kako popraviti Instagram dijeljenje na Facebooku ne radi

Možda znaju gdje jedem, gdje su svi moji prijatelji, gdje putujem ili što volim, a također ne volim. Podaci utemeljeni na lokaciji stvarno stvarno sve čine jednostavno. Ovo je zanimljivo, kao i zastrašujuće.

sakrij itunes kupnje

Podaci će vam biti poslani e-poštom na vaš registrirani ID e-pošte, međutim, vi ćete ga možda htjeti poslati na drugi ID. Instagram mi je dalje rekao da prikupljanje i slanje ovih podataka može potrajati i do 48 sati.

Kliknite plavi gumb Dalje nakon što ste sigurni da je ID e-pošte točan.

Od vas će se tražiti da ponovo unesete zaporku. Učinite to i kliknite plavi gumb na kojem piše Request Download.

Bilješka: Primijetio sam da ovdje LastPass, moj željeni upravitelj lozinki, nije uspio automatski unijeti zaporku. Pokušao sam je ručno 'ispuniti', ali još uvijek nije uspjelo. Nisam koder, ali mislim da je to učinjeno namjerno, tako da ako itko dobije pristup vašem prijenosnom računalu, neće moći preuzeti vaše dragocjene podatke i opustošiti vaš život! Dobra misao.

Jednom kada kliknete plavi gumb, Instagram će vas uvjeriti da su 'počeli stvarati datoteku' i da biste trebali očekivati ​​e-poštu za 48 sati.

Vidjet ćete i novu vezu koja kaže Idi na feed. Ipak ga nisam uspio otvoriti u novoj kartici! Vratilo me na početnu stranicu. Očekivao sam vezu do stranice koja će mi detaljno objasniti kakve podatke imaju o meni.

Ne mogu čekati 48 sati, zar ne?

Ponovno ću ažurirati ovaj post kada dobijem zip datoteku. Nadam se da nije tako loše koliko mislim da jest, ali koga šalim.

krom ios geste
Ažuriraj: Primio sam e-poštu, oko 20 sati nakon postavljanja zahtjeva, s vezom do stranice na Instagramu. Sve fotografije, osim fotografija, nalaze se u. Json formatu. Oni u datoteci sadrže i vašu povijest pretraživanja, veze, kontakte, postavke i poruke.

Sretno preuzimanje.