banner

Chrome na iOS-u ogroman je posao za one od nas koji vole značajke multi-platforme za sinkronizaciju koje Googleov svestrani preglednik donosi na stol. No, baš kao i kod Microsofta, Apple nije sve ono što bi moglo prići trećim web preglednicima na svojoj platformi.

kako se https razlikuje od http

A to znači da korisne značajke kao što je Safarijeva sposobnost neprimjerenog kopiranja PDF-ova u iBooks poprilično ne postoje na Chromeu. No, je li i dalje tako?

Ovo će zvučati previše dobro da bi bilo istinito, ali uz najnovije ažuriranje Chromea za iOS sada možete spremiti PDF datoteke koje otvorite u Chromeu izravno u iBooks! I što je još bolje, Chrome također podržava aplikaciju Files iOS 11, i zbog toga je preuzimanje PDF-a na vaš iPhone ili iPad povjetarac!

Pa kako to učiniti? Hajde da vidimo!

Također pročitajte: Kako onemogućiti predložene članke u Chromeu za iOS i Android bez utjecaja na pretraživanje

Nove mogućnosti dijeljenja

Nakon otvaranja PDF-a na Chromeu putem iPhone-a ili iPada samo dodirnite malo zaslon. Trebali biste vidjeti opciju s oznakom OTVORENO IN koja se pojavljuje na dnu zaslona. Dodirnite ga.Važno: Ako ne vidite ovu opciju, obavezno instalirajte najnovije ažuriranje Chromea na vašem iOS uređaju putem App Store-a.

Chrome bi sada trebao otvoriti okno za dijeljenje u kojem je naveden potpuno drugačiji skup radnji onome što je normalno dostupno putem ikone dijeljenja na vrhu preglednika ... što je prilično čudno, ali je li važno?

Opcija Kopiraj u iBooks definitivno bi vam trebala privući pažnju - dodirnite je, a PDF bi se trebao odmah učitati u iBooks. Yay! Tada možete koristiti razne alate za cool označavanje prisutne u iBooksima da biste lako dodali komentare i napomene. Nakon izmjena datoteku možete poslati i poštom izravno iz same aplikacije.

A onda je tu i Kopiraj u bilješke. Prilično korisno ako želite datoteku dodati u bilješku. Također biste trebali vidjeti opciju AirDrop koja vam omogućuje slanje PDF datoteke izravno kao vezu do drugih iOS uređaja.

Ali pravi posao leži u mogućnosti Spremi u datoteke. Samo je dodirnite, a Chrome bi trebao otvoriti aplikaciju Files.

Pravi posao leži u opciji Spremi u datoteke

Nakon što to učinite, tada možete odabrati bilo koji prostor temeljen na oblaku na svom uređaju za spremanje PDF-a u iCloud Drive, OneDrive, Google disk itd. Također možete pristupiti bilo kojoj podmapi na navedenim mjestima. Vrlo intuitivan i super jednostavan za upotrebu.

Nakon odabira željene lokacije, jednostavno dodirnite Dodaj i voila, vaša bi datoteka trebala biti spremljena na odabrano mjesto.

Sada, kopiranje datoteke na iBooks ne daje vam puno mogućnosti kada je riječ o upravljanju datotekom. I spremanje na lokaciju temeljenu u oblaku zapravo ne 'preuzima' datoteku na vaš uređaj. No, postoji rješenje koje vam omogućuje da datoteku PDF pohranite lokalno. Da vidimo kako to radi.

Lokalna pohrana

Možda ste primijetili lokaciju na mom iPhoneu ili na mom iPadu navedenu u aplikaciji Files. To je nešto što se prikazuje ako imate instalirane određene aplikacije (kao što su Word, PowerPoint, VLC itd.).

Ako ne vidite tu mapu: Kako popraviti nestaju problem sa mape iPhone ili iPad na iOS 11 Files App

Ove aplikacije koriste integraciju datoteka za spremanje datoteka lokalno na vaš uređaj, što znači da možete koristiti i povezane podmape unutar lokacije On My iPhone / iPad za pohranjivanje svojih PDF-ova iz Chromea lokalno.

No, ne zaboravite da je to zaobilazno rješenje umjesto namjeravana funkcionalnost na iOS-u. A to znači da se brisanjem aplikacije povezane s podmapom uklanja i sve spremljene PDF datoteke spremljene unutar nje. Dakle, budite oprezni.

obrezivanje video prozora 8

Bez obzira na to, PDF-ovi spremljeni lokalno ili na lokacijama za pohranu u oblaku imaju pristup intuitivnim značajkama upravljanja datotekama koje aplikacija Files donosi u tablicu. Prije nego što zaključimo stvari, pogledajmo nekoliko njih.

Brisanjem aplikacije povezane s podmapom uklanjaju se i svi spremljeni PDF-i pohranjeni unutar nje

PDF-ovi u aplikaciji Files

Preuzete PDF datoteke možete otvoriti izravno putem same aplikacije Files. Jednostavno otvorite aplikaciju Datoteke, potražite mjesto na kojem ste spremili datoteku i dodirnite je.

Aplikacija Datoteke trebala bi odmah iskoristiti iOS-ove izvorne mogućnosti pregledavanja PDF-a - slično kao i iBooks - za trenutno prikazivanje sadržaja datoteke.

Što je još bolje, dobivate pristup alatima za bilješke u PDF-u iBooks-a za jednostavno izvođenje markiranja, pri čemu se sve promjene spremaju neprimjetno čim zatvorite preglednik. Obavezno ga pokušajte. Svidjet će ti se!

A što ako želite otvoriti datoteku u posebnom pregledniku PDF, kao što je Adobe Acrobat Reader? Prilično jednostavno. Samo izvedite dugo pritisnite datoteku i dodirnite Dijeli na naredbenoj traci. Tada možete odrediti sve aplikacije u koje želite učitati PDF.

Postoji još puno drugih stvari koje možete učiniti s aplikacijom Files. Premještanje vaših PDF-ova između oblaka skladišta, preimenovanje datoteka na sve što želite ili označavanje datoteka s više lokacija postaje fenomenalno dodatkom iOS-a 11. I to je učitavanje bolje od bilo koje namjenske aplikacije za pohranu u oblaku na vašem uređaju, pa se potrudite maksimalno iskoristiti.

Potpuni vodič za aplikaciju Files: Top 10 načina za upotrebu aplikacije Files na iOS-u Poput profesionalca

Vitalna funkcionalnost, konačno ...

Tijekom godina, korisnici Chromea na iOS-u morali su preskakati razne obruče kako bi preuzeli PDF-ove na svoj iPhone ili iPad, ali ne više. Osvježavajuće je konačno pronaći mogućnost izravnog spremanja PDF-ova na bilo koje mjesto temeljeno na oblaku ili čak lokalno koristeći rješenje mape iPhone My iPhone / iPad.

google fotografije se ne sinkroniziraju

Nema više zbrke sa skrivenim opcijama na nejasnim izbornicima za ispis ili kopiranjem veza na Safari. Uf ...

Pa, kako je prošlo? Jeste li pogodili prepreke? Javite nam se u komentarima.