banner

Jedna od najboljih stvari o Firefoxu je ta što vam omogućuje stvaranje više korisničkih profila na njemu. Ova će vam značajka možda dobro doći kad na istom računalu imate braće i sestre. Firefox dolazi s odličnim vlastitim upraviteljem profila u kojem možete kreirati i upravljati profilima. Tužni dio je što ne postoji način da brzo možete prelaziti između profila izravno iz svog preglednika. To je poput davanja petogodišnjaka zamotan čokoladni bar on on jedva može otvoriti.

pretvara pdf u kindle

Kako biste riješili stvari koje smo već pokrili dodatak koji se zove Switchy, dodatak Firefox koji vam omogućuje brzo stvaranje i prebacivanje između profila. Iako je dodatak izvršio zadatak koji je tvrdio, postojali su problemi poput čudnih simbola u opcijama ikone na alatnoj traci, može se stvoriti samo profil i ne postoji mogućnost uklanjanja ili preimenovanja postojećeg, što ponekad otežava rad i rad neugodno.

Stoga bih danas želio predstaviti još jedan prekidač profila za Firefox koji taj zadatak čini učinkovito, ali elegantno.

ProfileSwitcher je jednostavan dodatak za Firefox koji vam omogućuje jednostavno pokretanje ostalih profila izravno iz izbornika preglednika. Nakon što instalirate dodatak, ponovno pokrenite preglednik. Kada kliknete na izbornik datoteke, naći ćete dvije nove mogućnosti. Prvi je Pokrenite još jedan profil a drugi je Otvori Upravitelj profila (Normalan i siguran način rada).

Kao što ime govori, prva opcija vam omogućuje jednostavno prebacivanje između profila, a druga otvara zadani upravitelj profila za Firefox gdje možete rješavati sve potrebe svog profila.

Ako već imate stvorene potrebne profile, jednostavno kliknite izbornik datoteke i na popisu odaberite željeni profil Pokrenite još jedan profil odjeljak. Ako nemate izrađene profile, možete otvoriti upravitelja profila pomoću druge opcije i stvoriti ih.

Bilješka: Morat ćete ručno instalirati dodatak na svim Firefox profilima koje imate na računalu.

Postoje i neke postavke o ponašanju dodataka koje možete konfigurirati na stranici opcija dodavanja u upravitelju dodataka.

Moja presuda

Switchyev programer obećao je da će u sljedećem ažuriranju dobiti bolji dodatak koji će pokriti sve prisutne nedostatke. Pogledajmo koliko dobro to funkcionira, ali do tada je ProfileSwitcher najbolji.