banner

Prije nekoliko dana razgovarali smo o zadivljujućem načinu na koji su korisnici Androida i iOS-a mogli dijeliti fotografije pomoću vruće točke. Međutim, trik je uključivao aplikacije za stvaranje FTP poslužitelja i ručno stvaranje vrućih mjesta kada Wi-Fi mreže nije bilo. Osim toga, trik je bio ograničen na samo fotografije.

Danas ću govoriti o prilično korisnoj aplikaciji koja se zove SHAREit, a koja lako prenosi medije između Android-a, iOS-a i Windows-a. Datoteke se prenose putem Wi-Fi-a prilično brzo u usporedbi s Bluetoothom i Airdropom. Pogledajmo kako koristiti aplikaciju za olakšavanje prijenosa.

Bilješka: U članku ću istražiti kako prenositi datoteke s Androida na iOS, ali iste metode mogu se prilagoditi za bilo koji podržani uređaj.

Kako dijeliti datoteke pomoću SHAREit

Korak 1: Preuzmite i instalirajte aplikaciju SHAREit na svoje uređaje iz njihovih trgovina. Aplikacija je besplatna u svim trgovinama i ne dolazi s oglasima. Nakon što instalirate aplikaciju, pokrenite je i stvorite račun na uređaju. Račun je stvoren izvanmrežno i koristi se samo za identifikaciju vašeg uređaja dok se povezujete s drugim telefonima.besplatni rater za papir

Korak 2: Nakon što je aplikacija konfigurirana na oba uređaja, dobit ćete mogućnost slanja ili primanja na početnom zaslonu aplikacije. Sada da pokrenete dijeljenje dodirnite Poslati dugme. Iako korisnici iOS-a i Windows mogu dijeliti fotografije, videozapise, glazbu i kontakte između uređaja, korisnici Androida mogu dodatno dijeliti instalirane besplatne aplikacije s drugim Android uređajima. Dakle, odaberite sve datoteke koje želite dijeliti i dodirnite u redudugme.

3. korak: Aplikacija će sada početi emitirati na Wi-Fi mreži na koju ste povezani. Provjerite je li prijemni uređaj povezan s istom Wi-Fi mrežom i dodirnite dobiti dugme. Ubrzo ćete moći vidjeti prijemni uređaj u skeneru na ekranu pošiljatelja. Sada sve što trebate učiniti je poslati datoteke i one će biti primljene odmah.

alternative za jabučnu poštu

Bilješka: Dok prenosi datoteke s Androida, aplikacija će automatski stvoriti Wi-Fi žarišnu točku ako je nema. Drugi se uređaji tada mogu povezati s ovom žarišnom točkom i prenijeti datoteke. Međutim, ova je značajka ograničena na pošiljatelje na Androidu.

Tako je bilo moguće prenositi medijske datoteke s pametnih telefona na više platformi pomoću Wi-Fi-ja. Jednostavno plug and play sučelje aplikacije čini postupak modnim potekom za korisnika.

Što biste trebali znati

Iako je aplikacija dostupna za Windows, Android i iOS uređaje, ne dobijaju svi isti skup značajki. Androidi dobivaju značajku ili dvije više od ostalih uređaja, što znači da možete prenijeti aplikacije, klonirati uređaj i pokrenuti prijenos kreiranjem Wi-Fi žarišne točke. Ali to je sve sekundarno. Ako trebate samo brzo prenijeti fotografije i videozapise između dva uređaja, SHAREit će ispuniti očekivanja.