banner

Pregledavanje na karticama jedna je od najboljih karakteristika kojoj su danas prilagođeni gotovo svi preglednici. Kad su istodobno otvorene više kartica, svaki preglednik ima svoj zadani način prikazivanja pregleda minijatura na programskoj traci u sustavu Windows 7.

Na primjer, Internet Explorer prikazuje pregled svake kartice koja je trenutno otvorena. Prednost je što možemo kliknuti na bilo koju karticu (pregled sličica) kako bismo maksimalno iskoristili preglednik s fokusom na toj određenoj kartici.S druge strane, preglednici poput Firefoxa i Google Chromea prikazuju jednu sličicu na pregledu zadaće trake (onu koja je u fokusu u vrijeme minimiziranja). Ovo pomaže u izbjegavanju zabune kada morate otvoriti previše kartica.

Iako su to zadane postavke koje dolaze zajedno, uvijek postoji odredba za vraćanje prema korisničkoj udobnosti. Danas ćemo vam reći kako to konfigurirati na IE ili Firefoxu tako da možete postaviti ponašanje pregleda koje vam najbolje odgovara.

Koraci za omogućavanje pregleda kartica na Firefoxu

Ovi koraci promijenili bi pregled pojedine kartice na prikaz sličica za svaku otvorenu karticu.

je opera gx dobra

Korak 1: Dođite do Firefoxa (narančasti gumb u gornjem lijevom kutu) Opcije -> Opcije.

Korak 2: U dijaloškom okviru Opcije označite fokus na Kartice i provjerite mogućnost čitanja Prikažite preglede kartica na programskoj traci sustava Windows,

prednosti i nedostaci kontroverznih pitanja

3. korak: Kliknite na U redu a razliku ćete vidjeti sljedeći put kada pokažite na ikonu Firefoxa na alatnoj traci.

Koraci za onemogućavanje pregleda kartica na IE

Ovi koraci onemogućiće pregled kartica za svaku karticu i prikazuju samo jednu sličicu za trenutnu karticu u fokusu.

Korak 1: Dođite do Alati -> Internet mogućnosti preko IE sučelja za otvaranje dijaloškog okvira Internet Options.

Korak 2: Na opći naći ćete odjeljak za Kartice, Klikni na postavke gumb ispod ovog odjeljka.

3. korak: Otvoren je novi prozor za postavke preglednika na kartici. Poništite odabir čitanja opcije Na programskoj traci prikazujte pretpreglede pojedinih kartica,

4. korak: Kliknite na U redu, spremite postavke i ponovno pokrenite preglednik. Vidjet ćete da se promjena odražava odmah i da vaš preglednik IE prikazuje samo jednu sličicu s karticama.

povratak vozača Windows 7

Bilješka: Ako želite prebaciti postavke na zadane postavke ili ih povremeno mijenjati, morate se pomaknuti na isto mjesto i potvrditi ili poništiti navedene okvire u skladu s tim.

Zaključak

Oba su stila na svoj način povoljna. Budući da je otvoreno puno kartica, odlučim isključiti pregled pojedinih kartica.

Koji vam se stil sviđa? Hoćete li promijeniti ponašanje Internet Explorera ili Mozilla Firefox? Ne zaboravite odbaciti komentare. & # X1f642;