banner

Sigurno ste primijetili tijekom pretraživanja interneta da se web stranice pomiču prema gore ili prema dolje, obično tri retka odjednom. Ovo ponašanje pomicanja može se primijetiti kada koristite jedan zarez kotača miša ili jedan hod tipke na tipkovnici.

Iako to nije ozbiljan problem, uvijek postoji vjerojatnost da biste se razdražili i izgubili koncentraciju čitajući dugački članak. Želite da pomicanje bude glatko, zar ne?

O glatkom pomicanju razgovarali smo i prije kada smo vam pokazali kako to aktivirati / deaktivirati na Firefoxu. Općenito, ova značajka isporučuje se s gotovo svim preglednicima. Nažalost, on još nije ugrađen u Chrome. Ne brinite, dostupan je kao službeni eksperiment i pomoći ćemo vam da shvatite kako ga uključiti.Google Eksperimenti: Pogledajte naš post o cool eksperimentima s Googlea na Chromeu koji demonstriraju web tehnologiju. Stvarno su zanimljivi.

šećer je neprijatelj

Koraci za aktiviranje glatkog pomicanja na Chromeu

Kao što smo već rekli, glatko pomicanje na pregledniku Google Chrome eksperimentalna je značajka i nije podržano protiv bilo kakvih kvarova. Evo odricanja od Googlea.

Korak 1: Morat ćete pristupiti skrivenoj Chrome stranici pomoću jednog od njegovih chrome: // URL-ova. Unesite chrome: // flags na Chromeovoj adresnoj traci i pritisnite Unesi.

Korak 2: To će otvoriti Chromeovu stranicu eksperimenata. Pomaknite se prema dolje dok ne naiđete na opciju za Glatko pomicanje.

3. korak: Da biste omogućili eksperimentalnu provedbu glatkog pomicanja, kliknite na Omogućiti. Nakon toga na dnu preglednika pojavit će se horizontalno okno. Kliknite čitanje gumba Ponovo pokrenite tako da se Chrome ponovno pokreće i promjene stupaju na snagu.

Na temelju navika pregledavanja, možete primijetiti ili ne primijetiti nikakvu razliku u ponašanju preglednika koji omogućuju tu značajku. Ali kad jednom uđete u čitanje nekog članka i pomoću svitka, shvatit ćete što to znači.

dokumenti koji idu u desktop aplikaciju

Super savjet: Google chrome: // URL-ovi su vrlo slični Firefoxu u vezi s: postavke postavki. Na tim mjestima možete otkriti puno skrivenih značajki. Možete se igrati s njima dok pazite da ništa ne pokvarite.

Smooth Scroll Extension

Smooth Scroll je pristojna alternativa korištenju eksperimentalne značajke na Chromeu. To je proširenje i iako nije dostupno u web trgovini, može se instalirati slijedeći trik u ovom članku - prisiliti instalacije proširenja i vanjske skripte na Chrome.

Smooth Scroll nudi stranicu s postavkama u kojoj možete odrediti broj sličica kadru, vrijeme animacije i korak koraka. Ako želite, postavke možete primijeniti samo na pomicanje miša ili tipkovnicu. Evo pregleda stranice postavki.

Zaključak

Iako je Google malo kasnio s uključivanjem ove značajke, siguran sam da će se ona jednog dana staviti pod stranicu postavki. Do tada koristite eksperimentalnu značajku i opustite se ili nam recite želite li koristiti proširenje Smooth Scroll. Evo jednostavnijeg pomicanja po Chromeu!

Kreditna slika: Rod Senna