banner

Pop-up oglasi mogu biti toliko neugodni da bi mogli nagnati da bucate na telefonu ili na web-lokacijama i aplikacijama koje vam se ulivaju u lice. Ali ne brinite, niste sami. Danas ćete naučiti kako se osloboditi tih čudovišta otmica radosti.

Pop-up oglasi razlikuju se od onih koji se prikazuju pri dnu ili na vrhu web stranice aplikacije ili mobilne mreže. Svatko bi se zabrinuo ako oglasi zauzimaju cijeli zaslon i narušavaju doživljaj. Naravno, možete jednostavno pritisnuti gumb za zatvaranje ili x da biste nestali, ali to ih neće trajno zaustaviti.

Pa što učiniti? Trebate identificirati aplikaciju koja uzrokuje te oglase i tada ćete je morati deinstalirati.

Evo nekoliko jednostavnih načina za otkrivanje aplikacija koje uzrokuju skočne oglase. No, prije nego što uskočimo u to, razumjet ćemo ga ukratko zašto se to događa.

Zašto vidite skočne oglase

Programeri obično čuvaju oglase u svojim aplikacijama jer to pomaže u unovčavanju. Međutim, oglasi koji su vam u lice i nitko ne voli takve pop-up oglase. Neki programeri to ne razumiju i budući da je to dobar način da se klikne (potreban za ostvarivanje prihoda) i dalje prikazuju skočne oglase u svojim aplikacijama.Dakle, ne brinite. Vaš telefon nije hakiran niti otet. Oglasi se poslužuju putem neke aplikacije ili je neka aplikacija instalirala adver koji prikazuje oglase. Ponekad se problem dogodi odmah kada instalirate novu aplikaciju. Međutim, u drugim se slučajevima oglasi mogu pojaviti nejasno.

Bez obzira na situaciju, evo kako identificirati aplikaciju.

1. Provjerite nedavne aplikacije

Najlakši način za pronalazak neugodne aplikacije je korištenje tipke nedavnih aplikacija. U osnovi, budući da se oglasi generiraju iz aplikacije, prikazivat će se u nedavnim aplikacijama. Kada dobijete skočni oglas, dodirnite tipku nedavnih aplikacija. Otvorit će se zaslon s nedavnim aplikacijama. Primjetite ime i ikonu prve ili druge aplikacije. To je tvoja krivac aplikacija.

Ako je teško prepoznati ime, dodirnite i držite aplikaciju, a zatim pritisnite gumb Informacije o aplikaciji, vidjet ćete njegovo ime.

Također na Guiding Tech

Kako ukloniti zaključane zaslonske oglase na Androidu

Čitaj više

2. Pronađite aplikaciju bez ikone

Ponekad se aplikacije koje bacaju skočne oglase ne prikazuju na početnom zaslonu ili u ladici aplikacija. Pa čak i ako se radi o nedavno instaliranoj aplikaciji, možda je nećete lako pronaći. Međutim, to ne znači da ne postoji način da se pronađu tako jadne aplikacije.

Sve što trebate učiniti je drugačije kretati. To jest, idite na Postavke> Upravitelj aplikacija / Aplikacije. U odjeljku Instalirane aplikacije potražite aplikaciju bez ikone. Ponekad je ikona tu, ali nema ime. Čestitamo! Pronašli ste skitnicu.

3. Iskoristite pomoć Trgovine Play

Drugi način pronalaska negativca je pomoću Trgovine Play. Provjerit ćemo popis zadnjih korištenih aplikacija kako bismo pronašli aplikaciju koja izbacuje skočne oglase. Kako ne biste pokrenuli istu aplikaciju, lako je identificirati krivca.

Da biste to učinili, slijedite ove korake:

Korak 1: Kad dođete do skočnog prozora, pritisnite gumb kuće.

Korak 2: Otvorite Play Store na svom Android telefonu i dodirnite ikonu s tri trake.

3. korak: Odaberite Moje aplikacije i igre.

4. korak: Idite na karticu Instalirani. Ovdje dodirnite ikonu načina sortiranja i odaberite Zadnja upotreba. Aplikacija koja prikazuje oglase bit će među prvih nekoliko rezultata.

Također na Guiding Tech

# Kako bi / vodiče

Kliknite ovdje da biste vidjeli našu stranicu s člancima o uputama / vodičima

4. Pogledajte aplikaciju Administrator uređaja

Ponekad su skitne aplikacije toliko snažne da zlonamjerno preuzimaju vaš telefon. Trebate biti oprezni dok dodjeljujete dopuštenja aplikacijama. Da biste saznali je li neka aplikacija preuzela kontrolu nad vašim telefonom, idite na Postavke> Sigurnost. Zatim dodirnite Uređaj administratorske aplikacije. Ovdje isključite prekidač pored sumnjive aplikacije.

5. Koristite skočne aplikacije za otkrivanje oglasa

Ako vam gornja rješenja ne pomognu u pronalaženju gadne aplikacije, vrijeme je da pozovete policiju. Pa, ne doslovno. Govorim o aplikacijama za otkrivanje oglasa. Možete isprobati aplikacije poput AppBrain detektor oglasa i AppWatch. Instalirajte te aplikacije i oni će vas obavijestiti o aplikacijama koje vas muče s oglasima.

spotify sync lokalne datoteke

Zaustavljanje skočnih oglasa

Nakon što otkrijete aplikaciju krivca, trebali biste je deinstalirati ili isključiti njezine obavijesti. Da biste deinstalirali, idite u Trgovinu Play, pronađite aplikaciju i pritisnite gumb Deinstaliraj.

Da biste onemogućili obavijesti, idite na Postavke> Aplikacije / Instalirane aplikacije / Upravitelj aplikacija. Ovdje pronađite aplikaciju i dodirnite Obavijesti. Isključite preklopnicu pokraj Prikaži obavijesti.

Bilješka: Aplikacija na snimku zaslona namijenjena je samo za referencu.
Također na Guiding Tech

Najboljih 7 besplatnih galerijskih aplikacija bez oglasa

Čitaj više

Koja je aplikacija krivac?

Nadamo se da su vam gornji načini pomogli u pronalaženju aplikacije koja je prikazivala skočne oglase. Obično je to baklja, preglednik, igra ili aplikacija koja se odnosi na melodije zvona ili glazbu. Uvijek ih prvo provjerite kada ste u detektivskom režimu.

Sljedeće: Tražite li pokretač koji vas ne bombarduje oglasima? Pogledajte naš popis ručno izabranih aplikacija za pokretanje bez oglasa.