banner

Ikone su tu da nam pomognu prepoznati aplikaciju i razlikovati različite prečace i mape, tako da možemo kliknuti na onaj koji nam je potreban, a da ne izgubimo previše vremena za čitanje teksta. Oni život čine jednostavnijim i pomažu tvrtkama u stvaranju marki. No, neki korisnici sustava Windows 10 vide prazne ikone na radnoj površini sustava Windows 10. To je čudna pogreška.

Iako nije nešto veliko što će utjecati na rad vašeg Windows 10 OS-a ili bilo koje aplikacije koju koristite, i dalje može biti frustrirajuće, pogotovo kada želite pokrenuti aplikaciju ili otvoriti mapu sa radne površine. Pronašlo sam nekoliko rješenja koja bi trebala pomoći.

Započnimo.

1. Ažurirajte aplikacije i OS i ponovno pokrenite sustav

Znate da je to prvo što predlažemo. Otvorite postavke i kliknite na Ažuriranje i sigurnost.

Na kartici Windows Update na lijevoj strani naći ćete sva ažuriranja koja čekaju preuzimanje ili instaliranje na računalu. Ažuriranja možete provjeriti i ručno.Budući da je ova pogreška povezana s ikonama aplikacija, preporučio bih ažuriranje aplikacija da biste vidjeli riješava li to pogrešku nedostajuće ili prazne ikone. Otvorite Windows Store, kliknite na Preuzmi i ikonu ažuriranja u gornjem desnom kutu. Uglavnom, tamo ćete vidjeti broj ako se pronađu ažuriranja.

Ako ne, predlažem vam da jednom provjerite ručno. Za početak kliknite Ažuriraj sve.

Kada se sve ažurira, ponovo pokrenite računalo i provjerite prikazuju li se ikone.

najbolje aplikacije za instagram priče

2. Deinstalirajte Google disk

Nekoliko korisnika izvijestilo je da je deinstaliranje Google diska s računala pomoglo u rješavanju problema. Ako je to slučaj, preuzmite novu kopiju aplikacije i pokušajte je ponovo instalirati. Ako problem i dalje postoji, morat ćete pronaći alternativu ili se obratiti osoblju za pomoć na Google disku.

3. Ponovno instalirajte aplikacije

Možete li vidjeti ikone za neke aplikacije, a ne za druge. Možda je pogreška specifična za neke aplikacije, umjesto što je široka za sustav? Ažuriranje aplikacija nije uspjelo, zar ne? Pokušajte deinstalirati aplikaciju, a zatim je ponovo instalirajte iz Windows Store-a. Možete je također pokušati instalirati s izvornog web mjesta izravno, umjesto da koristi Windows Store. Pomoglo je nekim korisnicima.

Također na Guiding Tech

7 načina da se sigurno riješi ikona hardvera koja nedostaje u sustavu Windows 10

Čitaj više

4. Postavke ikona

Windows 10 dolazi s postavkama ikona koje možete prilagoditi pod Postavke. Ovo su za zadane ikone na radnoj površini kao što su koš za smeće i tako dalje. Pritisnite tipku Windows + I da biste je otvorili i kliknite personalizacija.

U odjeljku Teme pomaknite se do dna da biste odabrali postavke ikone radne površine.

aplikacija za izradu gif-a za youtube

Odaberite stavku za koju ne vidite ikonu i kliknite ovdje ikonu Promijeni da je zamijenite.

Ako to ne uspije, pokušajte vratiti gumb zadano na istom zaslonu.

5. Ručno promijenite ikonu

U slučaju aplikacija, ikonu možete promijeniti ručno. Da biste to učinili, desnom tipkom miša kliknite aplikaciju i odaberite Svojstva. Također možete koristiti prečac Alt + Enter kada je aplikacija odabrana. Na kartici Prečac kliknite na ikonu Promijeni za početak.

Ako ste preuzeli paket ikona s interneta, možete pregledati mapu i odabrati da umjesto iskustava sa zadanim opcijama koje nisu tako sjajne postanete iskreni.

6. Ažurirajte upravljačke programe za zaslon

To je dugačak udarac, ali ipak vrijedan pokušaja. Otvorite upravitelj uređaja i potražite prilagodnike zaslona. Ažurirajte upravljačke programe grafičkih kartica klikom desne tipke miša na nju.

Ovdje odaberite Ažuriraj upravljački program i slijedite upute na zaslonu.

Također na Guiding Tech

Kako vratiti ikonu nestalog OneDrive na programskoj traci sustava Windows 10

Čitaj više

7. DISM i SFC skeniranje

Naredba DISM servisirat će Windows sliku i popraviti nepravilnosti sa sistemskim datotekama. SFC skeniranje će skenirati na oštećene sistemske datoteke i pokušati je popraviti. Otvorite naredbeni redak s administratorskim pravima i upišite ove dvije naredbe jednu po jednu.

 DISM.exe / Online / Cleanup-image / Restorehealth
 sfc / scannow

Više informacija pronaći ćete na ovoj poveznici.

8. Obnovi predmemoriju ikona

To je vjerojatno posljednja stvar koju možete učiniti. Windows sprema slike ikona kao datoteke iz predmemorije kako bi ih brzo prikazao po potrebi i bez trošenja previše resursa. Vremenom se ta predmemorija memorije može oštetiti ili izbrisati. Ponekad se nedavno može instalirati i aplikacija instalirana od strane treće strane kao što su neki korisnici pronašli na Google disku.

Da biste obnovili predmemoriju ikona, zatvorite sve aplikacije i prozore. Sve. Otvorite naredbeni redak s administratorskim pravima iz pretraživanja Windows.

Unesite ovu naredbu za kretanje do direktorija u kojem je spremljena predmemorija ikona. Naredbe možete kopirati i zalijepiti. Pritisnite Ctrl + C da biste kopirali i pritisnite desnu tipku u naredbenom retku da biste je zalijepili. Pritisnite Enter kada vidite naredbu.

 cd% homepath% AppData Local Microsoft Windows Explorer 

Sada upišite ovu naredbu kako biste saznali jesu li datoteke predmemorije ikona zaista na tom mjestu.

zašto je wep nesiguran
 ti iconcache *

Sada biste trebali vidjeti izlaz koji bi trebao izgledati ovako.

 • iconcache_1280.db
 • iconcache_16.db
 • iconcache_1920.db
 • iconcache_256.db
 • iconcache_2560.db
 • iconcache_32.db
 • iconcache_48.db
 • iconcache_768.db
 • iconcache_96.db
 • iconcache_custom_stream.db
 • iconcache_exif.db
 • iconcache_idx.db
 • iconcache_sr.db
 • iconcache_wide.db
 • iconcache_wide_alternate.db

Upišite ovu naredbu da zaustavite File Explorer. Vaša radna površina prestat će reagirati i postat će prazna ili crna. To je super.

 taskkill / f / im explor.r.e

Sada upišite ovu naredbu za brisanje datoteka iz predmemorije ikona.

 ikone *

Sada upišite ovu naredbu kako biste bili sigurni da su datoteke doista izbrisane.

 ti iconcache *

Ako i dalje vidite neke unose u bazu podataka, ili se neke aplikacije i dalje prikazuju (ometaju) ili niste pravilno slijedili korake. Počnite od početka.

Na kraju upišite ovu naredbu za ponovno pokretanje preglednika datoteka.

 Explorer.exe

Zatvorite naredbeni redak.

U ovom trenutku Windows 10 će se automatski ponovno pokrenuti, ponovno će iznova stvoriti datoteke predmemorije ikona i ponovno pokrenuti File Explorer. Možda će potrajati neko vrijeme pa budite strpljivi.

Također na Guiding Tech

#desktop

Kliknite ovdje da biste vidjeli stranicu sa člancima na radnoj površini

Ikone ikone

Neke su ikone različito izrađene i tako većina ljudi prepoznaje aplikacije. To je još jedan razlog zašto su ikone važne. Oni pomažu u prepoznavanju robne marke. Iako greška nedostajuće ili prazne ikone ne treba brinuti, ipak biste je trebali pokušati riješiti kako biste izbjegli buduće glavobolje.

Sljedeće: Želite li koristiti svoje računalo Windows 10 u tabletnom načinu? Kliknite vezu u nastavku kako biste saznali kako.