banner

Većina vas sigurno je barem jednom u životu naišla na veze magneta. Najčešće se koriste za preuzimanje torrenta s interneta, što je popularan način za dijeljenje datoteka. Poznati su i kao URL-ovi s magnetima.

Razlog zašto su toliko popularni jest taj što te veze možete kopirati i zalijepiti u običan tekst gotovo bilo gdje, poput mailova, tekstualnih poruka i weba. To olakšava dijeljenje datoteka u P2P okruženju. Također, nema potrebe za pohranjivanjem bittorrent datoteka na poslužitelj.

Zašto magnetne veze

Magnetne veze su sigurnije i uklanjaju potrebu za pisanjem pojedinačnih datoteka kako bi se zaštitile od cyber prijetnji. BiH. torrent datoteka sadrži URL praćenja, imena datoteka koje treba preuzeti i hash kod.

Magnetna veza u osnovi će ukloniti posrednika i izravno vas povezati s izvorom pomoću hash koda. Vaš torrent klijent upotrijebit će ovaj hash kod kako bi pronašao kolege koji prenose potrebne datoteke. Nema potrebe za preuzimanjem torrent datoteke ili čak tracker-a. Time se štedi propusnost hosting stranice kao i korisnici. Situacija „win-win“.

Jednom kada kliknete na magnetsku vezu, Chrome bi trebao moći analizirati hash podatke i otvoriti ih u vašem zadanom torrent klijentu. Problem nastaje kada Chrome odbije prepoznati vezu magneta i vrati pogrešku. Sada ne možete preuzeti datoteke koje dijele prijatelji i vršnjaci.Također na Guiding Tech

Kako dijeliti datoteke bilo koje veličine na mreži kreirajući privatne torrent datoteke u uTorrentu

Čitaj više

Postavke sadržaja

Budući da se ovdje bavite sadržajem, pogledajmo jesu li postavke sadržaja vašeg preglednika Chrome ispravno postavljene. Kliknite ikonu Izbornik na bilo kojoj kartici Chromea i odaberite Postavke.

aplikacija za fokusiranje fotografija

Pomaknite se do samog dna stranice da biste pronašli gumb Napredni. Kliknite na nju da biste otkrili više opcija.

Prvi naslov trebao bi biti Privatnost i sigurnost. Ispod nje pronaći ćete Postavke sadržaja.

Tražite opciju Rukovodioci u kojoj ćete dopustiti web lokacijama da zatraže da postanu zadani poslužitelji protokola (preporučeno) '.

Kliknite na nju i provjerite je li opcija uključena. Ako jeste, vidjet ćete je u plavoj boji, a ako nije, tada će biti zasivljena.

Ova postavka u osnovi govori Googleu da nazove i upravlja s potrebnim protokolima, vezama s magnetima u našem slučaju i automatski ga poveže s ispravnim programom, u mom slučaju BitTorrent. Možda koristite neki drugi torrent klijent poput Vuze koji je cool.

Ako je postavka isključena, uključite je i posjetite torrent hosting stranicu koja nudi opciju magnetne veze. Kliknite jednu od veza s magnetima da biste vidjeli hoće li Chrome automatski otvoriti BitTorrent. Možda će potrajati nekoliko sekundi, zato se još uvijek ne paničite.

Ako Chrome ne radi kako je namjera ili je postavka uključena prema zadanom, ali Chrome se i dalje ne igra lijepo magnetskim vezama, morat ćete dublje istražiti postavke registra sustava Windows.

Također na Guiding Tech

Flud vs tTorrent vs uTorrent: Koji je najlakši torrent Downloader za Android?

Čitaj više

Uređivanje registra

Ponekad se može pojaviti pogreška koja kaže 'ova datoteka nema pridružene aplikacije'. Zašto se to događa ako ste već instalirali torrent klijent?

To se događa jer Chrome ili Windows ne mogu otkriti pravu aplikaciju za posao. Ne uspijeva povezati magnetsku vezu s klijentom bujice. Duh.

Kliknite Win + R da biste otvorili naredbeni redak run. Ovdje možete unijeti brojne naredbe koje će vam pomoći da upravljate računalom. U okvir ćemo unijeti 'regedit'.

Ovo će otvoriti Uređivač registra u novom prozoru. Sada morate doći do sljedeće datoteke.

Computer HKEY_CLASSES_ROOT magnet shell open naredba

Provjerite snimku zaslona u nastavku kako biste bolje razumjeli strukturu mape. Ovdje ćete možda morati puno pomicati.

U desnom oknu vidjet ćete stupac Podaci koji će prikazati cjelokupni put direktorija BiTtorrent klijenta. Vaš je posao ovdje osigurati da BitTorrent klijent boravi u istoj direktoriji koju vidite ovdje. U mom slučaju mora biti ovdje:

C: Users a AppData Roaming BitTorrent BitTorrent.exe

Primjetite. exe na kraju? To znači da se povezuje s izvršnom datotekom koja bi se trebala pokrenuti kada treba. Zanemarite slučajni niz teksta nakon toga. Sada otvorite pogon C u novom prozoru i započnite postupak bušenja. Pritisnite Win + E da biste otvorili Moje računalo izravno.


U slučaju da se vaš torrent klijent nalazi u drugoj mapi, morat ćete urediti unos registra u stupcu Name. Odaberite Default pod Name i odaberite Modify da biste mogli promijeniti hijerarhiju direktorija koja bi se trebala povezati s izvršnom datotekom vašeg torrent klijenta (.exe format).

Imajte na umu da slučajni niz ključeva na kraju treba ostati netaknut. Tamo je s razlogom. Morate samo promijeniti strukturu mape i spremiti.

Vratite se na mjesto bujice po vašoj želji u Chromeu i pokušajte ponovo otvoriti vezu s magnetima. Sada bi trebao raditi.

alt kartica ne prikazuje pretpregled

Zakon privlačnosti

Iako većina torrent stranica nudi obje mogućnosti, preuzmite torrent datoteku i magnetsku vezu, Piratebay je nedavno najavio da će potpuno prekinuti hosting torrent datoteka. To, po mom mišljenju, znači promjenu koju će ostatak interneta postepeno usvojiti i to s dobrim razlogom.

Zbog toga je još važnije popraviti pogrešku veze magneta u Chromeu. Provjerite radi li sve kako treba.

Sljedeće: Koristite li uTorrent na radnoj površini? Želite li je daljinski kontrolirati pomoću Android pametnog telefona? Kliknite na donju vezu kako biste saznali kako možete kontrolirati uTorrent s bilo kojeg mjesta na svijetu.