banner

Na Windows računalu, kad izbrišete datoteku, ona se šalje u koš za smeće koji djeluje kao sigurno. To vam je kao druga prilika da oporavite izbrisanu datoteku ako vam je potrebna ponovo i vratite je na tvrdi disk. Što se događa kada koš za smeće bude oštećen i ne možete vratiti niti izbrisane datoteke niti isprazniti koš za smeće?

Ako se koš za smeće ošteti, vidjet ćete neku pogrešku svaki put kad je pokušate otvoriti. Evo nekoliko rješenja koja će vam pomoći da popravite oštećenu kantu za otpatke u sustavu Windows 10 kako biste mogli obnoviti izbrisanu datoteku i dobiti mir.

preuzmi podatke instagrama

Započnimo.

1. Ponovno dodajte koš za smeće

Nemam koš za smeće na radnoj površini. Da, tako je. Premjestio sam sve svoje datoteke u oblak i tamo stvari funkcioniraju drugačije. U svakom slučaju, postoji način da uklonite koš za otpad, a zatim ga vratite natrag, a ponekad to može riješiti problem.

Pritisnite tipku Windows + tipke I na tipkovnici za otvaranje postavki, potražite ikone na radnoj površini i odaberite Teme i srodne postavke.Pomaknite se malo da biste pronašli postavke ikone na radnoj površini.

Tu možete odabrati koje će se ikone prikazati ili sakriti na radnoj površini. Ovdje poništite odabir koš za smeće, ponovno pokrenite računalo, a zatim ponovo odaberite koš za otpad.

Pokušajte i vidite možete li pristupiti koš za smeće i rade li razne povezane funkcije ispravno ili ne.

2. Skeniranje zlonamjernog softvera

Moguće je da je zlonamjerni softver zarazio vaše računalo što vodi do pogreške u košari. Da biste ispravili oštećenu kantu za smeće uzrokovanu zlonamjernim softverom, preporučujem vam da preuzmete i koristite Microsoftov sigurnosni skener i malwarebytes. Microsoft preporučuje i jedno i drugo, a ja preporučujem da ih koristite po jedno.

Obje su besplatne za upotrebu, a preporučuju ih mnogi stručnjaci. Slijedite upute na zaslonu ako nešto pronađu. Ako ne, nastavite čitati druga rješenja.

Napomena: Microsoft preporučuje da prije svakog pokretanja uvijek preuzmete novu verziju sigurnosnog skenera. Možete koristiti staru verziju samo ako je preuzeta prije 10 ili manje dana.

Preuzmite Microsoftov sigurnosni skener

Preuzmite malwarebytes

Također na Guiding Tech

Što je pohranjivanje smisla i kako ga omogućiti u sustavu Windows 10

Čitaj više

3. Ažurirajte upravljačke programe za prikaz

Neki su korisnici izvijestili da je ažuriranjem upravljačkih programa zaslona na računalu riješen oštećen problem s košem. Pa, vrijedi pucati. Da biste to učinili, potražite Upravitelj uređaja u izborniku Start Windows i otvorite ga. Dvaput kliknite Adapter za zaslon i desnom tipkom miša kliknite svoju grafičku karticu da biste odabrali mogućnost Ažuriraj upravljačke programe. Sada ponovite iste korake za Generički PnP monitor pod opcijom Monitori.

Ponovno se pokrenite nakon ažuriranja upravljačkih programa i provjerite možete li ponovo pristupiti košu za smeće ili ne.

dd-wrt napredne bežične postavke

4. Ponovno postavite koš za smeće

Ponovno postavljanje kante za otpatke dat će joj novi zakup život kao da je ugrađen nedavno. Otvorite naredbeni redak s administratorskim pravima tražeći ga u izborniku Start. Također ga možete otvoriti pritiskom na tipku Windows + tipke X na tipkovnici i odabirom naredbenog retka s administratorom u zagradama. Kad se otvori, utipkajte naredbu i pritisnite Enter.

 rd / s / q C:  $ Recycle.bin

To može potrajati neko vrijeme, i to je u redu. Kada završite, ponovno pokrenite računalo i pokušajte ponovo.

Također na Guiding Tech

Kako dobiti Windows poput koš za smeće na Androidu kako bi slučajno vratio izbrisane datoteke

Čitaj više

5. Vratite kantu za otpad

Otvorite upravljačku ploču i idite na karticu Prikaži u opciji File Explorer. Poništite odabir opcije Sakrij zaštićene datoteke operativnog sustava (preporučeno) i odaberite opciju Prikaži skrivene datoteke, mape i pogone. Kliknite na Primjeni, a zatim U redu. Imajte na umu da će one otkriti neke nove i ključne datoteke i mape u programu File Explorer.

Bilješka: Nemojte brisati ili mijenjati ništa osim onoga što je spomenuto u ovom vodiču. Kada ste u nedoumici, napravite sigurnosnu kopiju na pogonu olovke.

Sada ćete vidjeti mapu $ RECYCLE.BIN unutar svakog pogona na vašem računalu. Unutar ove mape nalazi se mapa košara i mapa / mape dozvola.

Sada ponovo otvorite naredbeni redak s administratorskim pravima i ponovite donju naredbu za svaki pogon koji imate na računalu zamjenom slova pogona. U naredbi ispod, slovo pogona je D, koje dolazi prije znaka '$'.

 rd / s / q D:  $ Recycle.bin

To će izbrisati koš za smeće i mape s dozvolama. Ako ne, učinite to ručno, ponovo za svaki pogon. Vratite se na prikaz mape da biste sakrili datoteke zaštićene sustavom i odaberite Ne prikaži skrivene datoteke, mape i pogone. Sada ponovo pokrenite računalo i ponovite postupak iz točke 1 gore da vratite koš za otpad na radnu površinu. Nadamo se da bi ovo riješilo problem za vas.

6. Putujte unatrag u vremenu

Windows 10 dolazi s praktičnom značajkom na kojoj možete vratiti računalo do posljednje točke vraćanja. To neće izbrisati nijednu datoteku ili mapu, ali će vratiti vaš Windows OS kakav je bio tog dana i vremena. Da biste to učinili, potražite 'vrati' u pretraživanju i odaberite Oporavak. Odaberite Otvori vraćanje sustava.

Vidjet ćete popis svih dostupnih točaka vraćanja, s kratkim opisom vremena kada je izrađena. Ako vidite samo jednu točku vraćanja, odaberite Prikaži više točaka vraćanja na dnu zaslona. Odaberite jednu točku vraćanja i kliknite na Next kako biste slijedili upute na zaslonu.

To će potrajati neko vrijeme i vaše će se računalo tijekom postupka možda ponovno pokrenuti nekoliko puta. Provjerite je li vaše računalo napunjeno i spojeno na izvor napajanja prije nego što započnete. Kada završite, provjerite je li ovo riješeno oštećenom problematičnom korpom.

Ne možete reciklirati izgubljeno vrijeme

Recycle Bin je jedna zgodna značajka sustava Windows koju ne koristimo svakodnevno. Ali kad to učinimo, potencijalno nam može spasiti dan. Nadamo se da će jedno od gore navedenih rješenja popraviti vašu oštećenu pogrešku u košari. Ako ste pronašli drugi način, podijelite s nama u komentarima u nastavku.

Sljedeće: Još uvijek ne možete navesti koš za smeće na posao? Saznajte više o alatu treće strane koji će nadopuniti vaše iskustvo recikliranja.