banner

Život ide dobro dok se naš pametni telefon ne počne ponašati. A onda ga počnemo psovati. Čak i ako je problem manji, pametni telefoni su toliko važan dio našeg života da se problem čini glavnim.

No neki su problemi glavni, primjerice kada usluge Google Play ne rade onako kako treba. I zbog toga i ostale aplikacije ne rade. Kad ih otvorite, dočekat će vas pogreška 'Ova se aplikacija neće pokrenuti ako ne ažurirate Google Play usluge.'

Za neupućene, Google Play usluge predinstalirana je sistemska aplikacija koja pomaže u ažuriranju aplikacija iz Play Store-a. Također djeluje i kao okvir za Google i njegove aplikacije na vašem uređaju. Ako postoji neki problem s uslugama Play, može se odraziti i na druge aplikacije. I na kraju uništite vaše cjelokupno iskustvo Android telefona.

Sada da biste riješili problem, morate ažurirati Play Services. Ali kako to učiniti? A što ako se ne ažurira? Da biste riješili problem, ovdje vam predstavljamo 7 rješenja koja će vam pomoći u vezi s izdavanjem ažuriranja Google Play usluga.

Započnimo.Također na Guiding Tech

9 načina za popravljanje problema s preuzimanjem na čekanju u Google Play trgovini

Čitaj više

1. Ponovo pokrenite telefon

Riječi nedostaju u objašnjavanju snage jednostavnog ponovnog pokretanja. Dakle, ne razmišljajući o tome, ponovno pokrenite telefon i provjerite uklanja li to problem. Iznenadit ćete se kako ovaj jednostavan čin popravlja mnoge probleme.

2. Provjerite skladištenje

Usluge Google Play obično se ažuriraju u pozadini. Ponekad to neće biti ako je prostor za pohranu na vašem telefonu pun. To je područje koje rijetko možete pogledati, pa provjerite imate li slobodnog prostora na svom telefonu.

3. Postavite točan datum i vrijeme

Zatim provjerite jesu li datum i vrijeme na vašem telefonu točni. Da biste to učinili, slijedite ove korake:

aplikacija za medijske majmune

Korak 1: Otvorite Postavke na svom telefonu i idite na Sustav.

Korak 2: Dodirnite Datum i vrijeme. Na sljedećem zaslonu omogućite Automatski datum i vrijeme. Ako je već omogućeno, isključite ga i ponovno omogućite.

4. Očistite predmemoriju i podatke

Ovo je također dobro poznata metoda za rješavanje problema s ažuriranjem. Sve što trebate učiniti je očistiti predmemoriju za Play Services i Play Store. Ako se problem nastavi, pokušajte očistiti podatke i za njih.

Budite sigurni, brisanjem predmemorije ili podataka neće se ukloniti aplikacije niti izbrisati podaci s vašeg telefona. Međutim, brisanjem podataka Play Store vraćat će se njegove postavke na zadane vrijednosti.

Da biste očistili predmemoriju i podatke za Play usluge, slijedite ove korake:

Korak 1: Otvorite Postavke na svom telefonu i idite na Apps / Application Manager.

Korak 2: U odjeljku Sve aplikacije ili sistemske aplikacije (ako su dostupne) potražite usluge Google Play. Dodirnite ga.

3. korak: Dodirnite Storage i pritisnite gumb Clear cache. Učinite isto i za Google Play Store.

Windows 10 sandbox

4. korak: Ponovno pokrenite uređaj. Ako se problem i dalje javlja, dodirnite Izbriši podatke / pohranu (kao što je prikazano u koraku 3) i za Google Play Services i Play Store.

5. Omogućite usluge Play

Moguće je da ste vi ili netko drugi koji koristi vaš uređaj slučajno onesposobili Google Play usluge dok se igrate okolo s postavkama. Ako je to slučaj, usluge Play neće se ažurirati. Da biste to riješili, morate omogućiti Play Services.

Za to slijedite gore navedene korake 1 i 2 Clearing cache rješenja. Zatim pod Play Services dodirnite Omogući. Samo ako je onemogućen, vidjet ćete opciju Omogući; u suprotnom, vidjet ćete Onemogući. Nakon omogućavanja ponovno pokrenite telefon ili tablet, a Play usluge automatski će se ažurirati u pozadini. Dakle, pričekajte neko vrijeme, a zatim pokušajte koristiti problematičnu aplikaciju.

6. Onemogućite usluge Play

Da, nemojte se iznenaditi. Deinstalirali biste drugu aplikaciju ako postoji sličan problem. Budući da su Play Services sistemska aplikacija, ne možete je deinstalirati. To je mjesto gdje slika to onesposobljava.

Da biste ga onemogućili, slijedite korake 1 i 2 metode Izbriši predmemoriju, tj. Idite na Postavke> Aplikacije> Usluge Google Play. Ovdje dodirnite Onemogući.

Ako je nevidljiv, slijedite ove korake:

Korak 1: Otvorite Postavke i idite na Sigurnost. Dostupan je kao Sigurnost i lokacija ili Zaključani ekran i sigurnost, ili Sigurnost.

Korak 2: Dodirnite Device Administrator ili Aplikacije administratora uređaja. Ponekad je prisutan pod naprednom opcijom.

3. korak: Onemogući pronalaženje mog uređaja.

4. korak: Idite na Google Play usluge pod aplikacijama. Sada ćete ga moći onemogućiti.

Nakon što ga onemogućite, pričekajte neko vrijeme, a zatim ga ponovno omogućite. To bi trebalo vratiti Play usluge u tvorničke postavke i pomoći vam da riješite problem.

7. Poništite postavke aplikacije

Ponovno postavljanje postavki aplikacije također pomaže u rješavanju problema s ažuriranjem Play Services. Da biste to učinili, idite na Postavke telefona> Sustav> Reset mogućnosti. Dodirnite Poništi postavke aplikacija.

To neće izbrisati podatke, ali će resetirati postavke na zadane vrijednosti. Znajte što se događa resetiranjem postavki aplikacije i drugim metodama.

pretvoriti screenshot u pdf
Također na Guiding Tech

#rješavanje problema

Kliknite ovdje da biste vidjeli stranicu s našim problemima za rješavanje problema

8. Deinstaliranje ažuriranja

Ako se onemogućavanje čini teškim zadatkom, pokušajte deinstalirati njegova ažuriranja.

Da biste deinstalirali ažuriranja Play Services, idite na Postavke> Aplikacije> Google Play usluge. Dodirnite ikonu s tri točke u gornjem desnom kutu i odaberite Deinstaliraj ažuriranja.

Nakon deinstalacije, dajte joj malo vremena da ga ažurirate.

9. Ažurirajte usluge Google Play

Postoje dva načina ažuriranja Google Play usluga - iz Play Store-a i ručno.

Ažuriranje iz Trgovine Play

Ako u usluzi Play Store pretražujete Google Play usluge, rijetko ćete vidjeti aplikaciju. Međutim, otvorite ga putem veze i preusmjerit ćete se na njegovu stranicu. Dodirnite Ažuriraj (ako je dostupno).

Ažurirajte usluge Play ručno

Za to je potrebno preuzeti APK datoteku Play servisa i ručno je instalirati. Evo nekoliko koraka:

Korak 1: Preuzmite APK datoteku za najnoviju verziju usluga Google Play iz pouzdanog izvora, kao što je APKMirror.com.

Korak 2: Dodirnite preuzetu datoteku da biste je instalirali. Od vas će se tražiti da dopustite dopuštanje aplikacija trećim stranama da instaliraju druge aplikacije. Dopustite i instalirajte Play Services.

3. korak: Ponovo pokrenite telefon i problem će biti riješen.

Ako se problem nastavi, preuzmite raniju verziju aplikacije umjesto nove. Postupak ažuriranja bit će malo drugačiji na telefonima s upravljanjem MIUI.

Također na Guiding Tech

Kako ažurirati Trgovinu Play: Top 3 načina

Čitaj više

Strpljenje je ključ uspjeha

Sve gore navedene metode zahtijevaju strpljenje. Budući da su Play Services sistemska aplikacija, ažurira se u pozadini. Dakle, osim ručnog ažuriranja Play Services, morate pričekati najmanje pet minuta da vaš telefon dovrši postupak instalacije.

Sljedeće: Tko ne želi besplatne savjete i trikove za učinkovito korištenje Play Storea? Pogledajte cool savjete za Google Play Store.