banner

Google pretraga igra vitalnu ulogu, djelujući kao gateway u svijet interneta. Zamislite da nema Google pretraživanja, kako bi se bilo što pronašlo? Znam da postoje i druge tražilice, ali rijetko su bliske Googleu.

Za mnoge korisnike Facebook djeluje i putem Google pretraživanja. To bi vam trebalo dati neku predodžbu o značaju pretraživanja. Ali što ako prestane raditi? Zastrašujuće, zar ne?

Mnogi korisnici često su problem u kojem Google ne prikazuje rezultate pretraživanja. U nekim slučajevima traka za pretraživanje na početnom zaslonu ne radi. Za ostale, aplikacija Google ne prikazuje rezultate pretraživanja.

Da bismo vas spasili od prolaska kroz ovu traumu, riješimo problem što prije. Ovdje ćete pronaći 10 načina kako riješiti problem Google pretraživanja na Androidu. Započnimo.

1. Ponovo pokrenite telefon

Ponekad je problem sitan i to će riješiti jednostavan restart. Stoga prije nego što prijeđete na druga rješenja, ponovno pokrenite uređaj i provjerite da li to popravlja stvari.2. Provjerite internetsku vezu

Budući da Google treba doznati rezultate s interneta, pokušajte otvoriti web mjesto u pregledniku na telefonu. Ako to također ne radi, problem je u vašoj internetskoj vezi. Ako ste na Wi-Fi-u, ponovno pokrenite modem. Pokušajte s prebacivanjem između Wi-Fi-ja i mobilnih podataka.

3. Ponovno dodajte widget za pretraživanje

Ako je problem samo uz traku za pretraživanje ili widget za pretraživanje, pokušajte ponovo dodati. Za to uklonite widget držeći ga i povucite prema ikoni za uklanjanje. Zatim dodirnite i zadržite prazan prostor na početnom zaslonu i odaberite Widgete s opcija. Potražite Google traku za pretraživanje. Povucite je na početni zaslon.

4. Ponovo pokrenite Google App

Jednostavno uklanjanje aplikacije s nedavnih aplikacija neće je zatvoriti. Za to morate zaustaviti aplikaciju. Da biste to učinili, slijedite ove korake

Korak 1: Otvorite postavke na Android telefonu i idite na Apps / Manager.

Korak 2: Dodirnite Google. Na sljedećem zaslonu dodirnite Prisilno zaustavljanje.

3. korak: Sada pokušajte pretražiti putem Googleove aplikacije ili njenog widgeta na početnom zaslonu da biste ponovo pokrenuli uslugu pretraživanja.

Također na Guiding Tech

Google postavke u Androidu: sve što trebate znati

Čitaj više

5. Očistite predmemoriju Google aplikacije

Brisanje predmemorije za Googleovu aplikaciju također se pokazalo korisnim za mnoge korisnike. Da biste to učinili, slijedite korake 1 i 2 gornjeg rješenja, tj. Idite na Postavke> Aplikacije / Upravitelj aplikacija> Google. Zatim dodirnite Storage, a zatim Clear cache.

Molimo zabilježite da brisanjem predmemorije neće se obrisati podaci niti će se odjaviti iz Googleove aplikacije. To će se dogoditi ako koristite opciju Izbriši podatke / pohranu. Pokušajte to učiniti i ako ništa ne uspije.

6. Onemogućite Googleovu aplikaciju

Kako je Google aplikacija unaprijed instalirana aplikacija, ne možete je deinstalirati. Međutim, možete ukloniti sva ažuriranja i vratiti ih u tvorničku verziju onemogućivši ga.

Da biste to učinili, slijedite korake 1 i 2 rješenja za ponovno pokretanje aplikacije Google. No, umjesto tapkanja na prisilno zaustavljanje, dodirnite Onemogući. Pojavit će se skočni prozor sa zahtjevom da potvrdite svoju odluku.

Bilješka: Onemogućivanjem aplikacije uklonit će se sva ažuriranja i postavke s Googleove aplikacije.

Nakon što ga onemogućite, ponovno pokrenite uređaj i ponovo slijedite iste korake. Sada dodirnite Omogući da biste ga vratili. Zatim idite u Trgovinu Play i ažurirajte Googleovu aplikaciju.

Bilješka: Ponekad je aplikacija zapravo onemogućena i zato widget za pretraživanje ne radi. Dakle, provjerite je li to tako, otvorite Postavke> Aplikacije / Upravitelj aplikacija> Google.

7. Ažurirajte Google aplikaciju

Ponekad je problem u vezi sa samom aplikacijom. Stoga pokušajte ažurirati Googleovu aplikaciju iz Play Store-a. Za to otvorite Trgovinu Play i potražite Google. Ažurirajte aplikaciju Googleovim logotipom. Nadam se da bi to trebalo riješiti problem.

8. Dizanje u sigurnom načinu rada

Dizanje u sigurnom načinu također popravlja razne probleme, a pomaže i u otkrivanju uzroka aplikacije. Ako pretraživanje funkcionira u sigurnom načinu rada, problem uzrokuje aplikacija treće strane. Jeste li nedavno instalirali neku aplikaciju? Pokušajte ga deinstalirati i provjerite hoće li on riješiti problem.

Također na Guiding Tech

#rješavanje problema

Kliknite ovdje da biste vidjeli stranicu s našim problemima za rješavanje problema

Postoje dvije metode za pokretanje u sigurnom načinu rada.

1. Pomoću gumba za uključivanje

Pritisnite i držite tipku za uključivanje na telefonu dok ne vidite različite opcije kao što su ponovno pokretanje, isključivanje itd. Dodirnite i držite gumb za isključivanje. Telefon će vas obavijestiti o ulasku u sigurni način rada. Dodirnite U redu za potvrdu. Preusmjerit ćete se u siguran način rada.

Bilješka: Da biste utvrdili jeste li u sigurnom načinu rada, potražite tekst Sigurni način rada u donjem lijevom kutu.

2. Tipke za napajanje i jačinu zvuka

Neki telefoni ne prelaze u siguran način rada s gore navedene metode. Za takve telefone morate slijediti tradicionalnu metodu. Odnosno, prvo isključite telefon. Zatim držite pritisnut gumb za napajanje sve dok vas logo proizvođača ne pozdravi. Kad se to dogodi, ostavite gumb za uključivanje i držite pritisnutim gumb za jačanje zvuka dok ne budete u sigurnom načinu rada.

Savjet: Da biste napustili siguran način rada, jednostavno ponovno pokrenite telefon.

9. Očistite predmemoriju preglednika

Iako je problem u aplikaciji Google ili traci za pretraživanje, pokušajte očistiti predmemoriju zadanog preglednika na vašem telefonu. Reći ćemo vam kako to učiniti u pregledniku Chrome.

besplatni web video chat

Korak 1: Otvorite Chrome na telefonu i dodirnite ikonu s tri točke na vrhu. Odaberite Postavke s izbornika.

Korak 2: Dodirnite Privatnost, a zatim Očisti podatke pregledavanja.

3. korak: Potvrdite okvir uz predmemorirane slike i datoteke. Dodirnite Izbriši podatke.

Savjet: Ako svoj Google račun koristite i na računalu, predlažemo da očistite predmemoriju i za preglednik vašeg računala.

10. Onemogući aktivnost na webu i u aplikacijama

Neki su korisnici sugerirali da isključivanje Aktivnosti na webu i u aplikaciji ponovno pretražuje funkcionalnost. Ako želite isprobati ovo rješenje, slijedite ove korake:

Korak 1: Otvorite aplikaciju Google na svom telefonu i dodirnite ikonu slike profila na vrhu. Dodirnite Upravljanje Google računom.

Korak 2: Na kartici Podaci i personalizacija dodirnite Aktivnost na webu i u aplikacijama. Isključite isključivanje pokraj Aktivnosti na webu i u aplikacijama.

Također na Guiding Tech

Microsoft Edge vs Google Chrome na Androidu: treba li se prebaciti?

Čitaj više

Probajte alternativu

Nadamo se da je jedno od rješenja trebalo učiniti trik. Ako problem i dalje postoji, problem je u samoj aplikaciji Google. Dok ga Google ne popravi, koristite Google pretraživanje iz svog preglednika.

Sljedeće: Možete potražiti i pomoć Googleovog pomoćnika da biste nešto pronašli. Pogledajte i druge načine na koje Google Assistant može biti koristan u vašoj svakodnevnoj rutini.