banner

Nije istina sve što vidite, pogotovo simboli na našem telefonu. Mnogo puta, iako naši iPhone i iPad pokazuju spojeni Wi-Fi simbol, Internet u stvarnosti ne funkcionira.

Odnosno, nema pristupa internetu. Telefon neće učitati stranice u preglednik, a aplikacije poput Instagrama, Facebooka itd. Neće moći prikazivati ​​nove podatke. Pa što učiniti u tako tragičnoj situaciji?

Ne brini. Stvari će se uskoro popraviti. Samo slijedite ispravke date u postu kako biste riješili probleme s Wi-Fi vezom na iOS uređajima.

Ponovo pokrenite telefon i modem

Ako to još niste isprobali, zaustavite sve što radite i ponovno pokrenite svoj iOS uređaj (iPhone i iPad). Dok ste kod njega, ponovno pokrenite usmjerivač i modem. Nikad ne znate kada bi ta sitna popravka mogla djelovati kao spasitelj.

Uključite način rada u zrakoplovu

Način rada u zrakoplovu blokira svu mrežnu povezanost na uređaju. Ponekad uključivanje avionskog načina može riješiti probleme Wi-Fi-ja.Da biste uključili način rada aviona, otvorite upravljačko središte i dodirnite ikonu načina rada u zrakoplovu da biste ga omogućili. Pričekajte neko vrijeme. Zatim ga onemogućite.

Zaboravite Wi-Fi mrežu

Jednostavno rješenje koje se pokazalo korisnim za mnoge korisnike je resetiranje Wi-Fi mreže. Prije nego što to učinite, provjerite zna li lozinku za Wi-Fi jer ćete je morati unijeti dok je ponovo registrirate.

Da biste to učinili, slijedite ove korake:

Korak 1: Otvorite postavke i idite na Wi-Fi.

Korak 2: Dodirnite svoj Wi-Fi i na sljedećem zaslonu odaberite Zaboravi ovu mrežu.

Koristite Jednostavno ime za Wi-Fi

Ako vaše Wi-Fi ime sadrži složene znakove, pokušajte mu dati jednostavno ime. Ponekad neprepoznatljivi znakovi u Wi-Fi imenu također ometaju njegovo funkcioniranje.

Također na Guiding Tech

Najboljih 9 Safari mogućnosti za iPhone

Čitaj više

Isključite Wi-Fi Assist

Wi-Fi Assist značajka je koja omogućuje da vaš iOS uređaj prebaci mobilne podatke u vrijeme slabe Wi-Fi veze. Iako je ova značajka korisna, može se pojaviti između pravilnog funkcioniranja Wi-Fi-ja. Zato ga pokušajte isključiti i pogledajte rezultate.

Evo kako to isključiti:

Korak 1: Otvorite Postavke i idite na Mobilni podaci.

Korak 2: Pomaknite se prema dolje i isključite Wi-Fi Assist.

Resetiranje mrežnih postavki

Još jedan koristan popravak je resetiranje mrežnih postavki. Pritom neće izbrisati nikakve podatke, resetirat će mrežne veze poput Wi-Fi-ja, mobilnih podataka itd. Znati detaljno što se događa nakon resetiranja mrežnih postavki.

Da biste to učinili, evo što treba učiniti.

Korak 1: U Postavkama idite na Općenito.

Korak 2: Pomaknite se prema dolje i dodirnite Poništi, a potom Reset mrežnih postavki.

Provjerite nedavno instalirane aplikacije

Jeste li nedavno instalirali aplikaciju koja nije dopuštena u vašoj zemlji? Izbrišite ga brzo i vaš Wi-Fi trebao bi ponovo raditi.

Omogući ili onemogući Lokacijske usluge

Neke zemlje zahtijevaju da uključite lokacijske usluge radi ispravnog rada Wi-Fi mreža. Ako je to onemogućeno, uključite ga. Međutim, ako je postavka već omogućena, pokušajte je isključiti i provjerite ima li razlike u Wi-Fi-u.

Da biste omogućili ili onemogućili, slijedite ove korake:

Korak 1: U postavkama telefona idite na Privatnost.

Korak 2: Dodirnite Lokacijske usluge i omogućite je na sljedećem zaslonu.

3. korak: Pomaknite se prema dolje i dodirnite System Services. Na sljedećem zaslonu uključite Wi-Fi umrežavanje. Ako je već omogućeno, isključite ga.

Onemogući VPN

Bilo da koristite VPN putem ugrađene značajke ili putem aplikacije, pokušajte je isključiti. Ponekad VPN-ovi također u određenoj mjeri narušavaju Wi-Fi povezivanje.

Također na Guiding Tech

#rješavanje problema

Kliknite ovdje da biste vidjeli stranicu s našim problemima za rješavanje problema

Promjena sigurnosti modema

Apple predlaže korištenje vrste zaštite WPA2 Personal (AES) za svoj modem. Međutim, ako je vaš usmjerivač star, idite s WPA / WPA2 načinom. Ako se sigurnost vašeg modema razlikuje od ove dvije, promijenite je na jednu od njih. Nadamo se da će vam pristup Internetu biti vraćen na vašem iPhoneu.

Koristite Google DNS

Prema zadanom, sve Wi-Fi mreže automatski konfiguriraju DNS. Međutim, ponekad ga mijenjanje u OpenDNS ili Google DNS pomaže u rješavanju internetskih problema.

Pokušajte to učiniti i u ovom scenariju. Za to slijedite ove korake:

Korak 1: U odjeljku Postavke na svom telefonu idite na Wi-Fi.

Korak 2: Dodirnite Wi-Fi mrežu koja vam pravi probleme.

3. korak: Dodirnite Configure DNS i odaberite Manual.

4. korak: Izbrišite unos pod DNS poslužiteljima i prvo unesite Google DNS, tj. 8.8.8.8. Zatim upišite 8.8.4.4. Dodirom na Add Server. Alternativno, koristite OpenDNS vrijednosti: 208.67.222.123, 208.67.220.123.

Provjerite lozinku za Wi-Fi

Jeste li vi ili netko drugi nedavno promijenili zaporku za Wi-Fi? Ako je odgovor da, to može biti i problem. Trebate zaboraviti Wi-Fi mrežu i zatim unijeti novu zaporku.

Poništi modem

Na kraju, ako ništa ne radi, resetirajte svoj modem. Odnosno, trebate početi ispočetka i ponovno unijeti sve svoje internetske detalje. Prije nego što je resetirate, provjerite imate li sve podatke.

Također na Guiding Tech

Kako osloboditi iCloud Storage na iPhoneu i iPadu

Čitaj više

Bok, Internet

Nitko ne želi živjeti bez interneta. Simbol Wi-Fi koji vas gleda pravo ulijeva ulje na vatru ako Internet ne radi. Nadamo se da bi gornja rješenja trebala riješiti probleme s internetom na vašem iPhoneu i iPadu.

Je li neko drugo rješenje za vas riješilo problem? Javite nam u komentarima u nastavku.

Sljedeće: Postoje li različite vrste datoteka koje vam stvaraju probleme na iPhoneu? Znati kako preuzeti sve vrste datoteka na iOS uređajima.

kako Google učiniti vaš glavni pretraživač na Chromu