banner

Jedan od najjednostavnijih načina prijenosa fotografija s iPhone / iPada na Windows PC jest povezivanje USB kabelom. Zbog toga je mapa DCIM vidljiva na vašem računalu. DCIM je kratica za Digitalni fotoaparat, a to je mapa koja sadrži sve slike dostupne na vašem uređaju. Bilo da je snimljeno iz kamere, snimke zaslona ili bilo koje preuzete slike.

Nažalost, za neke se korisnike mapa DCIM ne prikazuje na PC-u kad su spojeni na iPhone ili iPad. Za ostale, iako je DCIM mapa vidljiva, prazna je i ne prikazuje nijednu fotografiju. Nekoliko korisnika u mapi prikazuje samo neke od slika.

Ako se i vi suočavate s problemom, vrijeme je da ga pozdravite. Ovdje ćete pronaći nekoliko načina kako riješiti problem prazne mape DCIM u sustavu Windows 10.

Ponovo pokrenite iPhone i PC

Ako je problem iznenada nestao niotkuda, bilo bi dobro ponovno pokrenuti iPhone / iPad i Windows računalo.

Otključajte iPhone / iPad

Ako je vaš iPhone ili iPad zaključan i povezali ste ga putem USB-a na PC, uređaj većinu vremena neće prikazivati. Iako ćete čuti zvuk zvona i vaš će se uređaj početi puniti, morat ćete otključati iPhone ili iPad kako biste ga jednom ovlastili. Ne morate raditi ništa drugo, otključajte uređaj i mapa će se pojaviti na vašem računalu.Autorizirajte svoje računalo

Dok prvi put spajate svoj iPhone / iPad na PC ili nakon resetiranja neke postavke, dobit ćete skočni prozor na vašem iPhoneu. U skočnom će se prozoru tražiti da autorizirate računalo. Dodirnite Povjerenje.

Alternativno, ako niste dobili skočni prozor ili niste sigurni je li računalo ovlašteno za pristup vašem iPhoneu ili ne, trebat će vam pomoć iTunes. Za to slijedite ove korake:

Korak 1: IPhone kabel povežite s računalom pomoću USB kabela.

Korak 2: Otvorite iTunes i kliknite na opciju Račun u gornjoj traci. Na izborniku odaberite Autorizacije, a zatim Autorizirajte ovo računalo.

praćenje vremena brusnih kamena

3. korak: Od vas će se tražiti da unesete svoj Apple ID i lozinku. Unesite potrebne detalje i pritisnite Autoriziraj. Nadamo se da ćete na vašem računalu vidjeti mapu DCIM.

Ponovno postavljanje lokacije i privatnosti

Poništavanje postavke lokacije i privatnosti neće izbrisati podatke na vašem telefonu. Samo će resetirati vaše kontrole privatnosti i dozvole pristupa lokaciji. Odnosno, svaka aplikacija koja je autorizirala pristup ovoj osobi ponovno će vas zatražiti potrebnu dozvolu. Poništavanje je ovdje korisno jer ćete morati ponovo omogućiti računalu da upotrebljava telefon.

Za resetiranje postavke lokacije i privatnosti slijedite ove korake:

Korak 1: Otvorite Postavke na svom telefonu i idite na Općenito.

Korak 2: Dodirnite Poništi, a zatim Poništi lokaciju i privatnost. Od vas će se tražiti da unesete zaporku svog telefona.

3. korak: Pojavit će se potvrdni okvir, dodirnite Vrati postavke.

Nakon toga spojite iPhone na računalo i od vas će se tražiti da ga autorizirate. Nakon što to učinite, odspojite USB i ponovno uključite. Moći ćete pristupiti svojim fotografijama.

Također na Guiding Tech

Visoka učinkovitost u odnosu na većinu kompatibilnih: Koje postavke iPhone kamere za snimanje trebate odabrati

Čitaj više

Pogledajte novu fotografiju

To bi ispravljanje moglo zvučati pomalo neugodno, ali pomoglo je mnogim korisnicima, posebno osobama koje ga povezuju prvi put ili čiji je fotoaparat prazan. Razlog je taj što nema fotografija na vašem iPhone / iPad-u i zato se mapa ne prikazuje.

kako oduzeti tablet

Tako da popravite, snimite novu fotografiju pomoću kamere uređaja. Zatim ga povežite s računalom.

Isključite iCloud Photos

Ako je mapa DCIM prazna ili prikazuje samo nekoliko slika, velike su šanse da su vaše fotografije spremljene u iCloud. Fotografija koju vidite na svom iPhoneu ili iPadu samo je optimizirana verzija, a ne stvarna kopija. Stvarna datoteka pohranjuje se na iCloud i stoga nije dostupna kroz File Manager na vašem računalu.

Sada će dva načina pomoći. Prvo možete preuzimati fotografije izravno s iCloud.com na računalu, ali to zahtijeva internetsku vezu. Ako se suočite s bilo kojim problemom dok to radite, poslužite se tim ispravcima.

Možete ih preuzeti i na telefon isključivanjem opcije 'Optimizirajte pohranu za iPhone'. Tako ćete preuzeti sve fotografije s vašeg iClouda na vaš telefon. Ne zaboravite da će zauzeti veliku količinu prostora na vašem telefonu i trebate im dovoljno prostora za njihovo spremanje.

Da biste to učinili, slijedite ove korake:

Korak 1: Otvorite Postavke i dodirnite svoje ime na vrhu.

Korak 2: Dodirnite iCloud, a zatim fotografije.

3. korak: Ako je odabrano Optimize iPhone Storage, onda je to definitivno krivac. Dodirnite Preuzmi i zadrži originale.

Bilješka: Ovisno o broju fotografija, njihovo preuzimanje može potrajati neko vrijeme.

4. korak: Nakon dovršetka preuzimanja fotografija povežite telefon s računalom. Trebali biste ih moći vidjeti u mapi DCIM.

Ako ne želite spremiti svoje buduće fotografije u iCloud, isključite opciju iCloud u 3. koraku. Time nećete izbrisati nijednu vašu postojeću sliku u iCloudu ili telefonu. Međutim, ako fotografije iz telefona ili iCloud-a izbrišete i ubuduće omogućite iCloud slike, te izbrisane fotografije bit će uklonjene i s drugih uređaja. Trenutno će promijeniti samo ponašanje radi spremanja slika na telefon umjesto oblaka.

Savjet: Ako je fotografija spremljena u iCloud, dodirnite Uredi u aplikaciji Fotografije da biste je preuzeli na telefon. Nakon preuzimanja uređaj povežite s računalom i bit će mu dostupan u mapi DCIM na PC-u. Savjet je koristan za mali broj fotografija.
Također na Guiding Tech

#rješavanje problema

Kliknite ovdje da biste vidjeli stranicu s našim problemima za rješavanje problema

Ponovno instalirajte iTunes

iTunes je potreban za pravilno funkcioniranje veza između računala i iPhone / iPada jer instalira sve potrebne upravljačke programe. Predlažemo da deinstalirate, a zatim ponovno instalirate softver da biste utvrdili je li riješio problem. Uvijek preuzmite najnoviju verziju iTunesa.

Windows 7 zaglavljen u osnovnoj shemi boja

Preuzmite iTunes

Deinstalirajte Apple Driver za mobilni uređaj USB

Ponekad deinstaliranje Apple-ovog upravljačkog programa pomaže i u rješavanju problema. Evo sljedećih koraka:

Korak 1: Otvorite Moje računalo ili Ovo računalo na računalu. Desnom tipkom miša kliknite bilo gdje i odaberite Svojstva. Zatim pritisnite Device Manager s lijeve strane.

Alternativno, upotrijebite tipke prečaca (Windows Key + R) da biste otvorili Run. Unesite devmgmt.msc za izravno otvaranje Upravitelja uređaja.

Korak 2: U odjeljku Upravitelj uređaja potražite uređaje univerzalne serijske sabirnice. Desnom tipkom miša kliknite USB Apple Device USB uređaj i odaberite Deinstaliranje uređaja.

Pričekajte da se deinstalira. Zatim ponovno pokrenite računalo i na njega povežite iPhone ili iPad. Upravljački program ponovo će se preuzeti. Nakon preuzimanja isključite i ponovno uključite uređaj.

Također na Guiding Tech

Kako sinkronizirati iPhone oznake s računalom

Čitaj više

Pomakni se slatko

Prijenos slika s iPhone / iPada na računalo prilično je zgodan kada trebate osloboditi prostor za pohranu na uređaju. Zamislite da ga povežete s računalom i dobijete praznu mapu. Srećom, loši dani su gotovi jer brzo možete riješiti problem gornjim rješenjima.

Sljedeće: Preuzimanje datoteka na iOS-u ponekad može biti teško. Evo načina za preuzimanje bilo koje datoteke na vaš iPhone i iPad.