banner

Google Chrome uživa u velikom praćenju jer aktivno radi na prikrivanju. Jedna od posljednjih pogrešaka koja je pogodila platformu je problem s trakom za pomicanje. Tu se korisnici žale kako se traka za pomicanje ne prikazuje ili je jednostavno nestala sa zaslona. To može biti neugodno jer sada, ne znate koliko još trebate pomaknuti da biste stigli do kraja stranice.

revo deinstalaciju za mac

Također ne možete kliknuti i povući traku za pomicanje prema gore ili prema dolje, ali to nije ozbiljan problem. Uvijek možete koristiti kotačić miša ili tipke sa strelicama na tipkovnici za pomicanje. Ipak, na neki način to uništava iskustvo. Po mom mišljenju, trebali biste ispraviti bilo kakvu grešku prije nego što vam padne iz ruke ili ne prouzrokuje daljnju štetu.

Započnimo.

1. Ažurirajte Chrome

Koristite li najnoviju verziju Chromea? Najnoviju verziju možete preuzeti putem donje veze. Međutim, preporučujem ažuriranje iz preglednika. Da biste to učinili, kliknite izbornik s tri točke i odaberite Pomoć o pregledniku Google Chrome.

Tada će Chrome automatski provjeriti ima li novih ažuriranja i obavijestit će vas o istim. Tamo možete provjeriti i trenutnu verziju.Obično se Chrome ažuriranja primjenjuju bez ikakvih problema. Međutim, možda želite preuzeti s službene stranice, samo u slučaju da nešto krene na jug.

Preuzmite Chrome

2. Izdanje web mjesta

U rijetkim je slučajevima moguće da je problem s načinom na koji se stranica učitava u vaš preglednik. To znači da je pomična traka neispravna ili ne funkcionira kako je predviđeno na web mjestu. To možete lako provjeriti posjetom bilo kojoj drugoj web stranici kako biste vidjeli je li traka za pomicanje tamo vidljiva. Isto web mjesto možete otvoriti i u drugom pregledniku.

Također na Guiding Tech

Top 5 Upravitelji proširenja za Google Chrome

Čitaj više

3. Proširenja

Proširenja su mali paketi skripti koji pomažu u poboljšanju izgleda, performansi i korisnosti preglednika kao i web-verzije aplikacije koju koristimo na našim računalima. Oni također mogu zabrljati kako rade druga proširenja i razbiti način funkcioniranja preglednika Chrome. Jeste li nedavno instalirali novo proširenje?

Jednostavan način provjere je otvaranje anonimnog načina. To će onemogućiti gotovo sva proširenja osim možda nekoliko, poput antivirusa ili sigurnosti. Ako je to slučaj, onemogućite ih ručno pritiskom na Ctrl + Shift + N na tipkovnici kako biste otvorili novi privatni prozor. Sada otvorite istu stranicu i pogledajte je li traka za pomicanje vidljiva. Ako je odgovor da, jedno od proširenja zabrlja se s kodom.

Morate onemogućiti svako proširenje jedno po jedno da biste pronašli krivca. Možete izravno ići i za najnovije instalirano proširenje za Chrome.

Upišite ovo u Chromeovoj adresnoj traci i pritisnite Enter.

 chrome: // extensions /

Kliknite ikonu za isključivanje ispod svakog proširenja.

4. Hardversko ubrzanje

U Chromeu je uvedeno hardversko ubrzanje radi lakšeg pomicanja i poboljšanja potrošnje medija. Međutim, tijekom godina to je bilo samo problem. Kao i kod mnogih drugih pogrešaka povezanih s Chromom, onemogućavanje može pomoći u popravljanju trake za pomicanje i ne prikazuje pogrešku.

Kliknite ikonu izbornika da biste odabrali Postavke ili je izravno unesite u adresnu traku.

 chrome: // settings /

Pomaknite se do dna i kliknite na Napredno.

U naslovu Sustav onemogućite Upotreba hardverskog ubrzanja kad je dostupna.

Ponovo pokrenite Chrome i pokušajte ponovo.

5. Oznaka prekrivanja-pomicanja

Zastave su eksperimentalne značajke koje su još uvijek u razvoju i možda neće ugledati svjetlost dana. Međutim, vani ima puno dragulja ako znate gdje potražiti. Jedna takva zastava je # overlay-scrollbar zastava.

Za traženje ove zastave utipkajte donju adresu u adresnoj traci.

 chrome: // flags

Zatim potražite gornju zastavu.

Omogućite s desne strane. Sada ponovo pokrenite Chrome i provjerite možete li u Chromeu pronaći traku za pomicanje koja nedostaje.

Također na Guiding Tech

5 najboljih Chrome proširenja za snimanje zaslona

Čitaj više

6. Poništite Chrome

Poništavanje Chromea na zadane postavke neće izbrisati vaše oznake i spremljene lozinke. Ne brini. Otvorite Chrome i idite na Postavke. Dođite do samog dna stranice da biste pronašli i kliknite na Napredna opcija.

U odjeljku Poništi i očistite na dnu kliknite Vrati postavke na njihove originalne zadane vrijednosti.

Kliknite na Poništi postavke u skočnom prozoru.

Proces će trajati neko vrijeme i kao što je napomenuto izbrisat će kolačiće i druge privremene podatke s vašeg računala. Sve će se postavke vratiti na zadane postavke, a proširenja će biti onemogućena. Nakon što resetirate Chrome, preporučio bih vam da ponovo pokrenete Chrome prije provjere problema s pomičnom trakom.

7. Ponovno instalirajte Chrome

Ako resetiranje Chromea ne uspije kako je planirano i još uvijek ne možete vidjeti traku za pomicanje, pokušajte ponovo instalirati Chrome.

Zatvorite Chrome. Otvorite postavke pritiskom na tipku Windows + tipku I da otvorite postavke. Kliknite ovdje Apps.

U aplikacijama i značajkama pomaknite se malo prema dolje da biste pronašli Chrome. Dotaknite ga jednom da biste otkrili opciju Deinstaliraj. Imajte na umu da je također možete deinstalirati s upravljačke ploče.

Pritisnite prečicu Windows + E da biste pokrenuli Explorer i pomaknite se do sljedeće mape da biste izbrisali Chrome mapu. Prvo napravite sigurnosnu kopiju na pogonu olovke.

 C:  Korisnici   AppData  Local  Google  Chrome
 C:  Programske datoteke  Google  Chrome

Zamijenite svojim Windows PC korisničkim imenom. Ako ne vidite mapu AppData, desnom tipkom miša kliknite Brzi pristup i odaberite Opcije.

Na kartici Prikaži odaberite Prikaži skrivene datoteke, mape i pogone i kliknite Primijeni. Sada biste trebali vidjeti skrivene mape.

8. Različiti preglednik

Ako se i dalje suočavate sa problemima s Chromeom, predlažem alternativu. Koristim Brave preglednik već neko vrijeme i nalazim ga brže i bolje od Chromea u blokiranju oglasa i drugih skripti treće strane. Uz to, podržava sva Chromova proširenja jer je ugrađena na Chromiumu. Brave je preglednik orijentiran na privatnost blockchain-om. Provjerite.

Pomaknite se dalje

Rješenja o kojima je spomenuto trebalo bi biti dovoljno za rješavanje nedostajuće pogreške u traci za pomicanje u Chromeu. Međutim, ako to još uvijek ne možete vidjeti, pokušajte s drugim preglednicima. Neki od njih su stvarno dobri, drugi još bolji.

Sljedeće: Želite znati kako Brave preglednik štiti vašu privatnost? Kliknite na donju vezu da biste saznali gdje ga uspoređujemo s Torom.