banner

Jedna od najstarijih Windows aplikacija je Kalkulator. Također je jedna od najosnovnijih i vjerojatno najčešće korištenih aplikacija. Windows Kalkulator dobio je veliko ažuriranje s verzijom 10. Na izborniku je dostupno mnogo različitih kalkulatora i mogućnosti memorije za spremanje prethodnih izračuna. Međutim, sve su ove značajke beskorisne ako nedostaje Kalkulator ili se jednostavno ne uspije pokrenuti.


Windows 10 Kalkulator dosta je udaljen od svojih skromnih početaka. Kalkulator ćete pronaći i na vašem pametnom telefonu, ali nije uvijek prikladno mijenjati se naprijed i natrag. Ako provodite duge sate radeći za računalom, postaje nezgodno birati telefon svaki put kad želite koristiti kalkulator.

Evo nekoliko rješenja za rješenje grešaka i vraćanje nedostajućeg kalkulatora u sustavu Windows 10.

Započnimo.

1. Ažurirajte OS i App

Windows 10 Calculator je sada open source, tako da mislim da ne postoji problem u vezi s kodom. Moguće je da je došlo do sukoba pa je Microsoftov tim izdao zakrpu koju tek trebate preuzeti. Prvo otvorite Postavke pritiskom na tipku Windows + Prečac na tipkovnici i odaberite Ažuriranje i sigurnost na dnu.Na kartici Windows Update na lijevoj strani možete provjeriti postoje li nova ažuriranja i instalirati ih. Obično možete vidjeti o čemu se radi u ažuriranju, a možda neki program spominje?

Zatim ćemo vidjeti ima li ažuriranja za samu aplikaciju Kalkulator. Otvorite Windows Store i kliknite na ikonu izbornika za odabir Preuzimanja i ažuriranja.

džep vs čitljivost

Ovdje ćete vidjeti popis svih dostupnih ažuriranja. Ako vidite da postoji ažuriranje za aplikaciju Kalkulator, odmah pritisnite gumb Ažuriraj sve da biste ažurirali sve aplikacije.

Ako nema dostupnih ažuriranja ili ne uspije riješiti problem s kalkulatorom koji nedostaje, pročitajte dalje.

2. Ponovno pokrenite računalo

Češće nego ne, prilikom ažuriranja OS-a Windows 10 će se automatski ponovno pokrenuti. Ako ne, preporučio bih vam da ponovno pokrenete računalo ručno jer ovaj korak može pomoći u rješavanju problema. Probaj.

Također na Guiding Tech

(Brzi savjet) Google pretraživanje dodaje kalkulirani proizvod sa značajkama

Čitaj više

3. Prečac na radnoj površini

Moguće je da se aplikacija Kalkulator iz nekog razloga ne pokrene iz izbornika Start. Ponekad se to dogodi, a nekoliko korisnika prijavilo je da je stvaranje prečaca na radnoj površini pomoglo. Postoji nekoliko načina za to.

Najlakši je način pretraživanja aplikacije Kalkulator u sustavu Windows Search, desnom tipkom miša i odaberite opciju Prikvači na programsku traku. Nakon što se prečac doda u programsku traku, možete je povući i pustiti na radnu površinu.

povijest nirsoft preglednika

Ako ovo ne radi ili ne možete vidjeti aplikaciju za kalkulator kada je pretražite u pretraživanju Windows, desnom tipkom miša kliknite bilo gdje na radnoj površini i odaberite Prečac pod stavkom Novo.

Dođite do lokacije na kojoj je instalirana aplikacija Kalkulator i na skočnom prozoru kliknite Dalje.

 C:  Windows  System32  calc.exe

Odaberite naziv prečaca i kliknite Finish.

Sada biste mogli pristupiti aplikaciji Kalkulator sa radne površine, a da je ne morate tražiti svaki put kad je želite koristiti.

4. Rješavanje problema

Windows 10 dolazi s ugrađenom opcijom za rješavanje problema koja može pronaći i riješiti velik broj problema vezanih uz OS i zadane Windows aplikacije. Otvorite Postavke pritiskom na tipku Windows + I na tipkovnici i potražite aplikaciju za rješavanje problema bez navodnika. Odaberite Pronađi i riješite probleme s aplikacijama Microsoft Store Apps.

Kliknite Automatski primijeni popravke i kliknite Dalje. Slijedite upute na zaslonu nakon toga, ako ih ima, i ponovno pokrenite svoje računalo kad završite kako biste provjerili nalazi li se nedostajući Kalkulator.

mac volumen mikser
Također na Guiding Tech

Mi kalkulator za Android: 5 načina da to najbolje iskoristite

Čitaj više

5. Resetirajte

Ako mislite da su datoteke aplikacije Kalkulator oštećene, postoji način da resetirate aplikaciju i popravite sve datoteke. Otvorite postavke kao što ste to učinili gore i kliknite na Apps.

Pomaknite se malo da biste pronašli i kliknite na Kalkulator ovdje. Vidjet ćete Napredne mogućnosti.

Pomaknite se malo da biste pronašli opciju Reset. Kliknite na nju i kad se od vas zatraži da ponovno pokrenete računalo da biste ponovno provjerili problem s kalkulatorom koji nedostaje.

6. Deinstalirajte i ponovno instalirajte

Pa kako deinstalirati aplikaciju koja u prvom redu nedostaje? Prvi odgovor koji vam padne na pamet na upravljačkoj ploči. Koristili smo ga za deinstaliranje aplikacija zauvijek. Ali djeluje samo za aplikacije treće strane. Evo koraka za deinstaliranje kalkulatora, koji je sistemska aplikacija.

Otvorite naredbeni redak s administratorskim pravima iz pretraživanja Windows. Unesite ove naredbe dolje u CMD i pritisnite Enter.

 powershell get-appxpackage * Microsoft.WindowsCalculator * | remove-appxpackage 

Sada možete potražiti i instalirati aplikaciju Windows Calculator iz Microsoftove trgovine ili umjesto toga slijediti ovu vezu.

Krivi broj

Obično koristim svoj pametni telefon za brze proračune iako većinu vremena provodim ispred laptopa. Ako koristite Windows 10 Calculator i ne može ga natjerati da radi, jedno od gore navedenih rješenja trebalo bi funkcionirati.

Sljedeće: Aplikacija Windows Calculator još uvijek nedostaje ili ne radi na vašem računalu? Evo nekoliko najboljih alternativa koje danas morate isprobati. Donose još više mogućnosti na stol.