banner

Računala imaju prednost u odnosu na mobilne telefone kada je u pitanju više zadataka. Ali to se brzo mijenja. Pametni telefoni sustižu se s trendovima postajanja zamjena za radne površine, posebice za zabavu i gledanje YouTube videa.

Bitka za preuzimanje stolnih računala započela je tako da Android telefoni dobivaju modus s podijeljenim zaslonom, a zatim Slikovno u slici (PiP). Potonji je predstavljen u Android 8.0 Oreo i omogućuje korisniku da provjerava ostale aplikacije dok nastavlja reprodukciju videozapisa u malom plutajućem prozoru.

Naša omiljena aplikacija YouTube također podržava način rada slika u slici. Međutim, mnogi korisnici prijavljuju kako PiP ne radi za njih. Ne brini. Ovdje ćemo vam reći kako to popraviti. Ali prije toga da razumemo kompatibilnost PiP načina.

Uvjeti potrebni za PiP način rada YouTubea

Vaš telefon mora zadovoljiti neke kriterije za omogućavanje YouTube PiP načina. Prije svega, na vašem Android uređaju treba biti pokrenut Android 8.0 Oreo i noviji. Ništa ispod toga neće uspjeti.

Drugo, PiP način trenutno je dostupan samo u Sjedinjenim Državama. Ranije je bila ograničena na pretplatu na YouTube Premium / Red, ali je ova značajka postala dostupna svim američkim korisnicima 2018. godine. Samo član YouTube Premium mogao ga je koristiti za videozapise koji sadrže glazbu s autorskim pravima.Slika u sliku ne radi

Ako PiP način rada i dalje ne radi ni nakon ispunjavanja gore spomenutih zahtjeva, provjerite je li ažurirana aplikacija YouTube. Zatim pokušajte očistiti predmemoriju aplikacije YouTube i provjerite postavke slike u slici.

Evo koraka za oboje.

1. Očistite predmemoriju aplikacije YouTube

Korak 1: Otvorite Postavke uređaja i idite na Aplikacije i obavijesti / Upravitelj aplikacija / Instalirane aplikacije. Opcija može varirati od uređaja do uređaja. Odaberite onu dostupnu na vašem telefonu.

Korak 2: U odjeljku Sve aplikacije dodirnite YouTube. Zatim dodirnite Storage.

3. korak: Dodirnite Clear cache i ponovno pokrenite uređaj. Nadamo se da bi YouTube PiP način trebao početi raditi.

sandro ramirez fifa 17

Izbjegavajte dodirivanje Izbriši podatke / pohranu jer će se odjaviti iz aplikacije YouTube i izbrisati sve preuzete YouTube videozapise. Čisti predmemorija uklanja samo privremene datoteke bez dodirivanja ključnih podataka.

Također na Guiding Tech

6 zgodnih web mjesta za gledanje YouTubea bez YouTubea

Čitaj više

2. Omogućite način Slika u slici

Postavke slike u slici za YouTube dostupne su na dva mjesta: postavke uređaja i unutar aplikacije. Iako je PiP omogućen prema zadanim postavkama, ponekad ga se može i slučajno onesposobiti. Stoga morate provjeriti je li omogućeno ili ne.

Da biste to učinili, slijedite ove korake.

Iz Postavke uređaja

Korak 1: Otvorite Android postavke i idite na Aplikacije i obavijesti. Dodirnite Napredno.

Korak 2: U odjeljku Napredno dodirnite Posebni pristup aplikaciji, a zatim Slika Slika u slici.

3. korak: Ovdje dodirnite YouTube i uključite preklopnicu za Dopusti sliku u slici.

Alternativno, dodirnite i zadržite ikonu YouTube na početnom zaslonu uređaja. Zatim pritisnite ikonu i. Preusmjerit ćete se na informativni zaslon aplikacije YouTube. Ovdje dodirnite Napredno, a potom Slika u slici i onemogućite način rada.

Iz YouTube aplikacije

Korak 1: Pokrenite aplikaciju i dodirnite ikonu slike profila.

Korak 2: Idite na Postavke, a potom Općenito.

3. korak: Provjerite je li preklopnik pored slike u slici uključen ili ne. Ako je onemogućeno, uključite ga.

Zabavna činjenica: YouTube sada podržava tamni način rada. Omogućite je u općenitim postavkama.

Kako koristiti sliku u slici

Sada kada način rada Slika u slici radi, evo nekoliko osnova:

  • Tijekom reprodukcije videozapisa na YouTubeu dodirnite gumb Početna da biste aktivirali način rada.
  • Dvaput dodirnite minijaturni video player za nastavak preko cijelog zaslona. Ili dodirnite jedanput i dodirnite ikonu preko cijelog zaslona prisutnu u sredini.
  • Povucite prozor videa da biste promijenili njegov položaj.
  • Upotrijebite zaslonske navigacijske tipke kao što su reprodukcija, pauza, sljedeći korak i natrag za upravljanje videozapisom.
  • Da biste zatvorili PiP prozor, upotrijebite ili zaslonski gumb za zatvaranje koji izgleda poput križa ili prevucite prozor do dna zaslona.
Također na Guiding Tech

#rješavanje problema

Kliknite ovdje da biste vidjeli stranicu s našim problemima za rješavanje problema

Nije dostupno u vašoj zemlji

Žalosno je kako je Google ograničio zadivljujuću značajku samo na Sjedinjene Države. Međutim, postoje dva načina za uživanje u ovom načinu rada u svom sjaju na vašem telefonu ako se nalazite bilo gdje diljem svijeta.

1. Koristite preglednik Mobile

Google Chrome podržava PiP za sve videozapise. Možete ih koristiti za reprodukciju YouTube videozapisa u PiP načinu rada.

Za to, evo što trebate učiniti.

Korak 1: Pokrenite Google Chrome na svom Android uređaju i otvorite YouTube.com.

Korak 2: Dodirnite ikonu s tri točke u gornjem desnom kutu Chromea i omogućite radnu površinu. Stranica će se osvježiti, a radna će se verzija otvoriti.

Bilješka: Čak i web mjesto YouTube sadrži ikonu s tri točke. Dakle, dodirnite onaj koji je namijenjen Google Chromeu.

3. korak: Reprodukujte videozapis i dodirnite ikonu preko cijelog zaslona za prijelaz na način preko cijelog zaslona.

3. korak: Nakon što se videozapis počne reproducirati na cijelom zaslonu, dodirnite gumb Početna.

Evo ga! YouTube videozapis počet će se reproducirati izvan preglednika, baš kao i način slike na slici. Možete otvoriti druge aplikacije, igrati igru ​​ili pregledavati vremensku traku Twittera sve dok gledate video. YouTube PiP funkcionira i na PC-u.

2. Koristite VPN

Gornja metoda ne funkcionira za aplikaciju YouTube jer se morate pouzdati u njezinu web lokaciju. Ali s VPN-om, značajka funkcionira i na samoj aplikaciji YouTube. Sve što trebate učiniti je instalirati dobru VPN Android aplikaciju iz Play Store-a, postaviti lokaciju na SAD u njoj i koristiti aplikaciju YouTube. Zatim dodirnite početni gumb tijekom reprodukcije videozapisa i videozapis će se reproducirati u plutajućem videu baš onako kako se očekivalo.

Onemogući sliku u slici

Ako vam se iz nekog razloga ne sviđa način slike u slici na YouTubeu, možete ga onemogućiti povlačenjem ranije navedenih koraka i onemogućavanjem. Jedina promjena je da sada morate isključiti preklopnicu Slika-u-slici.

Također na Guiding Tech

Preuzmite YouTube videozapise na Android… Legalno

Čitaj više

Mi to želimo!

Nadamo se da su gornja rješenja vratila YouTube način slike u slici na vašem Android telefonu. Za ljude izvan Sjedinjenih Država, iako nam zaobilazni načini omogućuju korištenje načina PiP, izvorna značajka bila bi prekrasna, zar ne? Zaista se nadamo da će se uskoro predstaviti ostatku svijeta. Google, prestanite se tretirati kao usvojeno dijete.

Dalje: Kako se YouTube Go razlikuje od glavne aplikacije? Koje će značajke nedostajati u smanjenoj aplikaciji? Doznajte u nastavku za usporedbu danom u nastavku.