banner

Kad sam kupio WD My Passport Ultra pogon, iznenadio sam se kad vidim da ne podržava OS X izvan okvira. Da, imao je neki softver posebno izrađen za OS X, ali ni to nije pomoglo. Ispada da, jednostavno nije bilo u pravom formatu. Ovi tvrdi diskovi prilagođeni su da dobro rade na Windows-u (kao što ste očekivali) i ne funkcioniraju dobro s OS X.

Da bismo ga pokrenuli, trebat ćemo ga formatirati u Journaled formatu, a to je samo OS X ili MS-DOS (FAT), što znači da će se prikazivati ​​i s OS X i Windows. Ako ćete upotrebljavati tvrdi disk samo na Mac računalu, preporučam vam da se držite Journaled-a.

Zašto trebate ponovno formatirati vanjski tvrdi disk

Kad sam prvi put nabavio tvrdi disk, nisam uspio kopirati na njega ništa (ali uspio sam kopirati s njega). Disk Utility pokazao je da je formatiran u MS-DOS (FAT), ali prilično sam siguran da bi umjesto njega bio NTFS. Ako imate isti problem, vaš je jedini način da ga preoblikujete u jednom od dva formata.

Ako ćete vanjski tvrdi disk upotrebljavati samo s Mac računalima ili ga želite koristiti za sigurnosne kopije Time Machine, formatirajte ga u Mac OS Extended (Journaled), Ako ste poput mene koji također treba koristiti barem dio tvrdog diska s Windows računala, morat ćete odabrati MS-DOS (FAT) format. Ali ovdje nećete dobiti sjajnu podršku za Time Machine. Osim toga ne možete napraviti particije veće od 2 TB ili premještati datoteke veće od 4 GB.Kako preoblikovati vanjski tvrdi disk

Prvo spojite vanjski tvrdi disk, pojačajte Traži u središtu pažnje pomoću prečaca na tipkovnici Cmd + razmak i upišite Disk Utility, tisak Unesi i Disk Utility će se pokrenuti. Također ga možete pronaći u komunalne usluge mapa u Prijave,

Sada, izaberite lijevu kolonu 1 TB WD Moja putovnica (ili kako god je naziv vašeg tvrdog diska) i kliknite na Brisanje kartica.

Odavde, u Format, Odaberi Mac OS Extended (Journaled), dajte mu ime ako želite i kliknite Brisanje,

Dobit ćete upozorenje. Opet kliknite Brisanje,

Za nekoliko sekundi imat ćete spreman tvrdi disk za OS X.

Povezano: Pogledajte naš Ultimate vodič za OS X Yosemite.

Kako stvoriti particije

Planiram korištenje tvrdog diska i za sigurnosne kopije Time Machine i za prijenos medijskih datoteka. Možda ću trebati čvrsti disk s Windows računalima pa ću jednu od particija formatirati kao MS-DOS (FAT), u potpunosti svjestan svojih ograničenja. Drugi, za sigurnosne kopije Time Machine, bit će u Mac OS Extended (Journaled) format.

lumia 532 recenzije

Da biste stvorili particiju, odaberite tvrdi disk u lijevom stupcu i kliknite gumb pregrada kartica.

S padajućeg izbornika ispod Izgled particije, odaberite broj particija koje želite. Ne prelazite ovdje.

Sada, odmah ispod, vidjet ćete vizualni prikaz particija. Točku prekida možete koristiti za promjenu veličine particija pomicanjem gore ili dolje. Možete kliknuti i na particiju, dati joj ime i odabrati format.

Nakon što odlučite sve detalje, jednostavno kliknite gumb primijeniti dugme. U skočnom prozoru odaberite pregrada,

Disk Utility:Provjerite dva savjeta za korištenje uslužnog programa za disk i 8 načina da se oslobodite prostora na Mac računalu.

Za što ga koristiš?

Što planirate raditi s vanjskim tvrdim diskom? Možda se izrađuje sigurnosna kopija vremenskog stroja? Ili samo pohranjivanje medija? Podijelite s nama u odjeljku s forumima.