banner

Većina ljudi koji koriste telefon s AMOLED zaslonom već mora znati Dark Dark Mode. To je više od jednostavnog prebacivanja ili preokretanja boja od bijele do crne. Ova izvrsna značajka ne samo da ugodi očima, već i povećava vijek trajanja baterije.

Međutim, to dolazi s nekoliko kompromisa. Za jedno, uglavnom radi na početnom zaslonu i izvornim aplikacijama. To znači da se često korištene Androidove aplikacije poput Chromea i Firefoxa i dalje čine bijelim.

Popularne aplikacije poput YouTubea, Snapseeda, Pocket Casts ili SMS Organizatora omogućuju vam uključenje mračnog načina. U međuvremenu, Chrome ili Firefox nemaju ugrađenu postavku. Srećom, postoji nekoliko načina da se taman način rada za Firefox na Androidu.

Pogledajmo kako to uspjeti.

Također na Guiding Tech

Top 5 Firefox za Android značajke koje čine to obavezno isprobati

Čitaj više

1. Kroz način čitanja

Ovo je jedna od najlakših i najjednostavnijih metoda. Ne morate ovisiti o dodacima treće strane. Često dodaci jednostavno prestaju s radom ili zbog ažuriranja ili u nekim slučajevima ispuštaju pogrešku 404.Za omogućavanje tamnog načina rada na Firefoxu koristit ćemo pomoć načina čitanja. Način čitanja sličan je Chromeovom pojednostavljenom prikazu.

Uklanja web stranice sa boje, stila i izgleda radi bolje čitljivosti. Sve što trebate učiniti je otvoriti web lokaciju po vašem izboru i dodirnuti ikonu View Reader na adresnoj traci.

To će odmah prenijeti izgled i izgled stranice. Sve što trebate učiniti je tapnuti na aa gumb u donjem desnom kutu odaberite Dark i Ta-Da!

bar za slanje imessage zaglavio

Ovo je jednokratno postavljanje, a osim ako deinstalirate aplikaciju ili resetirate uređaj, postavka bi se trebala održati za tu web lokaciju. Osim ovih postavki, možete promijeniti i font i veličinu slova po vašoj želji.

Na mom OnePlusu 6T čini se da način rada sepia ne funkcionira kako se očekivalo. No možete ga isprobati na svom telefonu.

Ako niste zadovoljni rezultatom (na nekim stranicama), sve što trebate je dodirnuti ikonu načina čitanja. Volio sam ovu metodu zbog njene jednostavnosti i lakoće uporabe. To je rješenje jednim dodirom koje igra veliku ulogu u uštedi baterije baterije kao i vašim očima.

Dali si znao: Firefox za Android omogućuje vam blokiranje medija koji se automatski reproduciraju? Posjetite postavku Napredno i provjerite mogućnost pod medijima.

2. Dodatak: Dark Mode

Uključivanje načina čitanja za svaku web stranicu nije šalica čaja. Radije biste željeli da se sve automatizira, a najbolji dodaci su treći dodaci za Firefox. Namještaj Dark Mode trebao bi biti vaše prvo odredište. To je aplikacija bez dodatka koja pruža osnovno iskustvo čitanja.

klijent klijent google kalendara

Nakon omogućavanja dodatka, on će odmah transformirati sve vaše stranice. Da biste ga instalirali, dodirnite izbornik s tri točke i odaberite Dodaci> Pregledajte sve Firefox dodatke. Sada potražite Dark Mode i pritisnite gumb Add to Firefox nakon što ga pronađete.

Nakon što je to učinio, dodirnite gumb s tri točke> Dark Mode kako biste ga aktivirali. Ovaj dodatak dobiva osnovni posao, tj. Potamnjenje Firefoxa. Međutim, on nema prilagođavanja koji bi zasukao rukave.

Ima mogućnost promjene boje zaslona u True Black, Coffee Black ili Orange Black. Međutim, nisam mogao učiniti da on radi na mom Android Pie uređaju.

Osim toga, Dark Mode daje vam mogućnost omogućavanja ili onemogućavanja dodatka i to je prilično to. Dakle, ako tražite mogućnosti prilagodbe, možete dati sljedeći dodatak.

Posjetite dodatak Dark Mode

personalizirani feed vijesti
Također na Guiding Tech

#Firefox

Kliknite ovdje da biste vidjeli našu stranicu s Firefox člancima

3. Dodatak: DarkReader

DarkReader je jedan od rijetkih dodataka koji radi više nego što reklamira. Ovaj sjajni dodatak sadrži gomilu opcija za prilagodbu, uključujući onu koja omogućuje postavljanje mračnog načina za nekoliko određenih web stranica.

Jednom omogućeno, odmah invertira boju zaslona. Dobra stvar u DarkReaderu je to što primjenjuje tematiku na cijelom sustavu širom Firefoxa, što vam daje jedno od najboljih iskustava u mračnom modu. To je moje proširenje za Chrome na radnoj površini.

Kao što smo gore spomenuli, ima gomilu opcija za prilagodbu. Na primjer, ako želite da Google početna stranica ostane bijela, unesite navedeni URL na popis 'Nije invert na popisu'.

Primjenjuje tematiku cijelog sustava širom Firefoxa, pružajući vam jedno od najboljih iskustava u tamnom načinu rada

Za pristup ovom popisu dodirnite gumb s tri točke, odaberite DarkReader i unesite URL-ove u Popis web mjesta. Obrnuto je također istinito. Ako želite da vam je DarkReader omogućen na web lokacijama s najviše posjeta prema zadanim postavkama, URL možete unijeti na popis 'Samo pretvrdi na popisu'.

Štoviše, možete se podudarati sa svjetlinom i kontrastom.

Da biste privremeno onemogućili DarkReader, idite na stranicu Add-on, dodirnite navedeni dodatak i pritisnite onesposobiti.

Posjetite dodatak DarkReader

Također na Guiding Tech

Firefox vs Firefox fokus: treba li se prebaciti?

Čitaj više

Uđite u tamu

Volim mračne teme. I preglednik i istraživač na mojem Windows 10 stroju obojeni su crno. Bio bih u oblaku devet da su Android aplikacije poput WhatsAppa i Instagrama stigle sa svojim mračnim temama. I hej, ne pretjerujem.

Jeste li znali da je zuriti u svijetle ekrane savršen recept za poremećaje spavanja?