banner

Zadana bijela tema preglednika Google Chrome može se činiti dobrodošlom, međutim, to nije bez udjela problema. Ako ste netko poput mene koji provodi znatnu količinu svog vremena na Chromeu, sigurno ste primijetili loše učinke njegove svijetlo bijele teme. Osim što je super svijetlo, plavo svjetlo može uništiti i naše obrasce spavanja, posebno ako ga koristimo u večernjim satima.

Za one koji nisu svjesni, gledanje u svijetle ekrane naših prijenosnih računala i telefona savršen je recept za poremećaje spavanja. Ne samo da nam treba više da zaspimo, već nam oduzima i prijeko potreban dubok san, ostavljajući nas umornim sljedećeg jutra.

Taj se problem djelomično može riješiti upotrebom tamnog načina rada na Chromeu. Nažalost, za razliku od Androida, Chrome još nema izvorni tamni način za Windows. U stvari, većina popularnih preglednika poput Firefoxa i Opere također nema ugrađeni mračni način rada. Razočaranje, zar ne?

Također na Guiding Tech

#Google Chrome

Kliknite ovdje da biste vidjeli stranicu sa člancima Google Chrome

Srećom, proširenja i teme trećih proizvođača u Chrome trgovini pomažu u premošćivanju problema donoseći čaroliju mračnog načina / teme u Chrome (i na taj način spašavaju vašu rutinu spavanja od pokretanja pokvara).

Provjerimo ih!1. Istaknuti

Trenutno jedno od mojih najdražih ekstenzija, Deluminate, svijetle boje pretvara u tamnije tonove, čineći tako web stranice jednostavnim za oči.

A ako vam to nije bilo dovoljno, ovo cool proširenje nudi vam nekoliko opcija za prilagodbu izgleda.

Royalty free glazbene slike

Ako vam se ne sviđa zadana opcija 'Invert Luminance', možete prigušiti boju ili prilagoditi svjetlinu prema vlastitim željama kroz izbornik Settings. Ove opcije zadržavaju izvornu boju kartica, minus kontrast.

Da biste omogućili Dark način, sve što trebate je dodati proširenje u Chrome i osvježiti već otvorene kartice. Tamna tema / način rada bit će vidljivi odmah. Ono što sam volio kod ove aplikacije je čisto sučelje i jednostavnost pomoću kojih možete omogućiti / onemogućiti postavke.

Preuzmite Deluminate

2. Mračni čitač

Još jedno proširenje za dodavanje tamnog načina rada na Chrome je Dark Reader. Ovo je proširenje prethodno bilo predstavljeno na našem popisu vrhunskih Chromeovih proširenja i do danas je djelovalo poput šarma.

Slično kao Deluminate, Dark Reader također invertira boju web stranica. Međutim, ono što ga razlikuje od ostalih je njegov ogromni paket prilagođavanja. Možete prilagoditi svjetlinu i kontrast prema vlastitom izboru.

Najviše mi se sviđa što možete postaviti specifične postavke svjetline za svoje omiljene stranice. Dakle, moje web stranice za čitanje dobivaju taman način rada, dok web stranice s više slika i videozapisa zadržavaju izvorni izgled.

Povrh svega, Dark Reader omogućuje vam izradu prilagođenog popisa web mjesta (Google Maps, Google Pretraživanje slika) na koja na njega ne bi trebalo utjecati.

Štoviše, ovo proširenje ne invertira boju videozapisa ili fotografija.

Ali, na kraju dana, nije savršeno. Dakle, na nekim će se web lokacijama možda pojaviti problem ili dva, posebno s natpisima.

Preuzmite Dark Reader

3. Morpheon Dark

I Deluminate i Dark Reader potamnjuju web stranice invertiranjem boja, no kartice i okvir su i dalje bijeli. Ako želite imati ukupan tamni izgled na Chromeu, najbolje je kombinirati ekstenzije s tamnom temom.

Jedna od najboljih tema koja će vam pomoći u tome je Morpheon Dark. S čistim izgledom i oštrim dizajnom, Morpheon čini da Chrome izgleda mnogo više kao kod kuće.

Osim adresne trake, gotovo cijeli okvir pretvara se u crnu. Prati ga svjetlija nijansa za aktivnu karticu, kako bi se razlikovala od ostalih.

Dodavanje tema u Chrome slično je dodavanju proširenja. Jedina je razlika što ih za razliku od proširenja nećete moći isključiti s popisa proširenja. Umjesto toga, morat ćete otvoriti Chromeove postavke i onemogućiti ih iz odjeljka Teme.

Preuzmite Morpheon Dark

Lijepo spavaj

Kombinacija teme i proširenja može stvoriti čuda za vaš vid. Osim toga, vaš preglednik izgleda super kul. Jedini problem s kojim se možete susresti je zbunjivanje vašeg aktivnog prozora s Chromovim načinom anonimnosti. Ali vjerujte mi, s vremenom ćete se naviknuti.

Dakle, sljedeći put kada lagano pregledavate razne web stranice kasno u noć, omogućite ekstenzije i pregledajte bez krivnje.

Na ovaj način možete dobiti ukupnu tamnu temu na pregledniku Google Chrome u sustavu Windows 10. Ima li vaš Android telefon ugrađeni mračni način? Ako ne, pogledajte sljedeći članak.