banner

Moto E je telefon Rs 6.999, ali zapravo se ne osjeća poput takvog. Mnogo hardvera može se usporediti s telefonima gore navedene kategorije. A za razliku od drugih jeftinih Android telefona, ona ima najnoviju verziju dionica Android KitKat i radi nevjerojatno dobro.

Jedno mjesto na kojem je cijena E-a odmah jasna je kamera. To je jednostavna kamera od 5 MP sa flash prikazom. Možda mislite da je za ovako jeftin telefon niska kvaliteta kamere razumljiv kompromis. Bili ste u pravu.

No, kao i sve drugo, postoje neki načini da što bolje iskoristite kameru - da dobijete kvalitetnije slike od mogućih izvan okvira.

Nema bljeskalice

Shooter Moto E ne dolazi sa bljeskalicom što otežava kliktanje trenutaka slabog osvjetljenja ili noćnog vremena. Osim što se igrate s ekspozicijom, povlačite krug oko zaslona u koji može proći najviše svjetlosti, tu ne možete puno učiniti.Kako koristiti aplikaciju kamere

Zadana aplikacija za fotoaparat Moto E nema tipku za zatvaranje. Čini se da je to nevjerojatno pojednostavljena verzija Googleove aplikacije za fotoaparat.

podijelite aplikaciju

Nema ni drugih gumba. Prevlačenjem s lijevog ruba dolazi do mogućnosti, a desni rub vas vodi u galeriju.

Proces klika na sliku u ovoj aplikaciji također je različit. Vidjet ćete krug koji pluta na zaslonu. Ovo je krug izloženosti, Možete je povući po zaslonu i stanje ekspozicije kadra će se promijeniti. Kad dobijete željeni snimak, dodirnite bilo gdje na zaslonu da biste ga snimili. Također možete upotrijebiti gumbe za glasnoću.

Fokus, Ne. Izloženost, Da.

Zadana aplikacija za kameru ima nema dodira za fokusiranje puno nas se već naviklo na to. Ovdje imamo nešto puno zanimljivije za igranje (što ponekad može postati prilično frustrirajuće): Izloženost.

Kao što sam rekao gore, povucite krug ekspozicije bilo gdje po zaslonu i vidjet ćete da se slika mijenja u pregledu. Promjena izloženosti od slike osvijetljene suncem ili nekog objekta na koji želite fokusirati može učiniti čuda za vašu sliku.

I nije tako teško Sjetite se samo pomicati krug prije dodirivanja zaslona i slika će biti puno bolja nego da to niste učinili.

Ali također biste trebali biti oprezni oko toga što ćete učiniti. Prekomjerno izložena slika (ona čiji je objekt previše svijetao) je loša slika.

MMS poruka na ipadu

Postoji opcija da u potpunosti onemogućite značajku ekspozicije, ali bih je sugerirao.

HDR je koristan

Kao i uvijek, korisno je zadržati HDR tijekom snimanja svijetlih snimaka. Ali kad postoji slaba rasvjeta, HDR se može pokazati katastrofalnim. Ovisi o prizoru i mjestu. HDR način rada isključite prema zadanim postavkama i upotrebljavajte ga samo kad je potrebno.

oneplus 3 rama popraviti

Super savjet: Što naučiti više o HDR-u i kako snimiti sjajne HDR snimke na Androidu? Pogledajte naš vodič ovdje.

Aplikacije trećih strana

Pokušao sam koristiti aplikacije trećih strana poput Camera 360 i VSCO Cam za fotografiranje, ali zahvaljujući Moto E-u koji nedostaje hardveru, slike su ispale dude.

Većina ovih aplikacija trećih strana oslanja se na dodir da bi se poboljšala kvaliteta slike, ali na Moto E to nije moguće. Sa značajkom kontrole ekspozicije strogo ograničenom na zadanu aplikaciju za kameru, to je aplikacija koju ćete morati koristiti.

Odaberite svoju pohranu

I na kraju, Moto E ima oko 2,2 GB interne pohrane koja je dostupna. To se može brzo napuniti ako snimite puno fotografija ili videozapisa. Stoga povucite opcije s lijevog ruba i od zadnjeg skladištenje opcija, prebaciti s Telefon do SD kartica,