banner

Frustrirajuće je što nema mogućnosti obrezati slikuu okruglim oblicima na MS Paint. I nadam se samo da će Microsoft takvu značajku predstaviti nekad ili drugo. Do tada moramo živjeti s rješavanjem problema ili upotrebom alata poput Photoshopa (to je najbolje što mogu imenovati). Ali onda, zaslužujemo lakši izlaz, zar ne?

Danas planiramo raspraviti cool trik koji će nam pomoći da jednostavno dobijemo sliku kompletnog okruglog oblika koristeći Paint i Word. Možda se ne čini točnim usjevima, ali rezultat je dovoljno dobar. Tada rezultirajuću kreaciju možete spremiti kao neovisnu sliku ili je postaviti preko neke pozadine. Evo kako to učiniti

Koraci za obrezivanje okruglog oblika pomoću Word i MS boje

Ovdje ćemo pomoći MS Word. Koncept proizlazi iz činjenice da možemo umetnite slike unutar oblika koju stvaramo na MS Wordu (ili čak PowerPointu).

Korak 1: Otvorite osnovnu sliku s koje želite obrezati kružni presjek. Izrežite pravokutni presjek na području koje vizualizirate za okrugli oblik usjeva. Spremite ovaj obrezivanje kao neovisnu sliku. Evo uzorka usjeva koji sam spremio.Korak 2: Otvori MS Word. Dođite do Umetnutikartica ->oblici i odaberite ovalan (elipsa).

Android aplikacija za grooveshark

3. korak: Na platnu MS Word nacrtajte oblik veličine koju želite. hold smjena dok crtate oblik; pomaže stvoriti savršen krug.

4. korak: Neka oblik ostane odabran. Alati za crtanje aktivirat će se sa Format karticu ispod njega. Prebacite se na Format i zatim odaberite Oblik Ispunite -> Slika, Odaberite sliku koju ste spremili u koraku 1. Vaša će slika biti umetnuta i sadržavati je besprijekorno unutar oblika.

Korak 5: Kliknite desnom tipkom miša na oblik i odaberite Formatirajte automatsko oblikovanje, Naš je cilj ovdje ukloniti obrub oblika.

Korak 6: Obavezno budite na Boje i crte kartica. Pod, ispod linije odjeljak, idite na boja i odaberite Bez boje, Kliknite na U redu kad završite.

Korak 7: Kliknite desnom tipkom miša na rezultirajući oblik i Kopirati na međuspremnik. Možete i Ctrl + C.

Korak 8: Vratite se na MS Paint i tamo zalijepite sadržaj međuspremnika. Sada možete spremiti sliku.

Ako to namjeravate zalijepiti na drugu pozadinu (osim bijele), to provjerite Transparentan izbor uključeno prije nego što zalijepite sliku.

Zaključak

Postupak može trajati malo vremena, ali besprijekorna je tehnika obrezivanja okruglog oblika na MS Paint. To bi moglo biti korisno kad nemate spreman pristup onim vrhunskim alatima poput Photoshopa (jer bi Paint i Word tamo trebali biti zadani).

Osim toga, to je način koji će slici dati savršen okrugli oblik. Što reći? Ovo možete pokušati i s drugim oblicima. Također provjerite trik koji smo opisali u obrezivanju i uređivanju slika pomoću MS PowerPointa.