banner

Često često morate koristiti Google dokumente za izradu bogatih dokumenata i želite u nju umetnuti dijagram toka ili dijagram. Obično ga stvorite u programu Paint 3D ili sličnom softveru, a zatim ga zalijepite kao sliku u dokumentu. Sada vam Google crteži omogućuju izradu takvih dijagrama tokova ili dijagrama i njihovo izravno umetanje u Google dokumente.

Ako krenete s ovim zadnjim, siguran sam da ćete moći stvoriti dijagram toka ni za jedan trenutak, ali možda ćete se suočiti s nekim problemima umetanja u svoj dokument. Pa, postoje dva različita načina na koja možete to učiniti i o tome ću govoriti u ovom članku. Dakle, bez puno dodatnog divljenja, pogledajmo kako možete umetnuti Google crteže u svoje Google dokumente:

Također na Guiding Tech

Kako napraviti vremensku traku na Google dokumentima

Čitaj više

Kako umetnuti Google crteže u Google dokumente

Prije dodavanja crteža, morate ga napraviti unutar Google Dokumenata.

Stvorite crtež u Google dokumentima

Dakle, svoj crtež morate stvoriti izravno u Google dokumentima kao prvu fazu da biste uklonili sve probleme uvoza i izvoza. To će također eliminirati potrebu kopiranja s druge platforme. Da biste to učinili, slijedite ove jednostavne korake:

Korak 1: Kliknite Umetanje u gornjoj alatnoj traci svog Google dokumenta.Korak 2: Zadržite pokazivač iznad opcije Crteži da biste otvorili slijedeći padajući izbornik.

Korak 3: Kliknite Novo na izborniku kako biste otvorili novo platno Googleova crteža.

4. korak: Napravite crtež, a zatim pritisnite gumb Spremi i zatvori u gornjem desnom kutu.

Vaš crtež sada treba dodati dokumentu. Ako želite promijeniti dimenzije crteža, to možete učiniti odabirom, pomicanjem pokazivača u bilo koji od uglova, a zatim klikom i povlačenjem za promjenu veličine.

Kada odaberete crtež, dobit ćete i mogućnost promjene načina na koji će se prikazati u vašem dokumentu. Možete ga staviti u red, zamotati tekst oko njega ili prekinuti tekst za crtež. Prilično jednostavno, zar ne?

Kopirajte i umetnite crtež

Ako ste ilustraciju već stvorili u Google crtežima, morat ćete je umetnuti u dokument drugačijom metodom. Da biste to učinili, slijedite ove jednostavne korake:

Korak 1: Kliknite Umetanje u gornjoj alatnoj traci svog Google dokumenta.

Korak 2: Zadržite pokazivač iznad opcije Crteži da biste otvorili slijedeći padajući izbornik.

3. korak: Zatim kliknite izbornik s diska na izborniku.

kako koristiti inshot video editor

4. korak: U sljedećem skočnom prozoru odaberite Google crtež koji želite umetnuti u svoj dokument i pritisnite tipku Select.

Korak 5: Odaberite želite li crtež ostati povezan s originalom ili želite prekinuti vezu s njim.

Vaš crtež sada treba dodati dokumentu. Ako odlučite zadržati crtež povezanim, moći ćete samo jednim klikom urediti izvornik i lako ga ažurirati u svom dokumentu.

Evo kako to možete učiniti:

Korak 1: Ažurirajte izvorni crtež i pričekajte da se spremi na svoj Google pogon.

Korak 2: Prijeđite na dokument u Google dokumentima i odaberite crtež.

3. korak: Kliknite novi gumb Ažuriraj u gornjem desnom kutu crteža da biste uključili izmjene koje ste upravo napravili.

Jednostavno, zar ne? Sada ako želite prekinuti vezu s originalom kako biste spriječili da se u dokument dodaju slučajne promjene, možete kliknuti novi gumb veze u gornjem desnom kutu, a zatim s padajućeg izbornika odaberite Prekini vezu.

S istog izbornika moći ćete otvoriti i izvorni crtež ako želite brzo izvršiti daljnje promjene klikom na gumb Otvori izvor.

Kako umetnuti Google crteže u Google prezentacije (Bonus Savjet)

Dakle, ako i sami pravite prezentaciju pomoću Google prezentacija, a želite u nju uključiti isti crtež, primijetit ćete da to ne možete učiniti gore spomenutim metodama. Da biste to učinili, morat ćete slijediti ove korake:

Korak 1: Kliknite Datoteka na gornjoj alatnoj traci Google Crteža.

Korak 2: Na padajućem izborniku odaberite opciju 'Objavi na webu'.

3. korak: U sljedećem skočnom prozoru odaberite željenu veličinu slike i zatim pritisnite gumb Objavi.

4. korak: Kliknite U redu u sljedećem odzivu kako biste crtež objavili na webu.

icloud rezervne alternative

Korak 5: Kopirajte novo generiranu vezu iz skočnog prozora.

Korak 6: Sada se prebacite na svoju prezentaciju na Google prezentacijama i kliknite Umetni u gornjoj alatnoj traci.

Korak 7: Zadržite pokazivač iznad opcije Slika, a zatim odaberite Prema URL-u iz sljedećeg padajućeg izbornika.

Korak 8: Zalijepite URL koji ste upravo kopirali u ponuđeni prostor i pritisnite Umetni.

Vaša slika s Google crteža sada bi se trebala pojaviti na dijapozitivu. Zatim možete promijeniti veličinu slike na isti način kao na Google dokumentima.

Također na Guiding Tech

#google

Kliknite ovdje da biste vidjeli našu stranicu s google člancima

Smrekajte svoje dokumente

Sada kada znate kako umetnuti Google crteže u Google Dokumente, nastavite i kreativnije radite s papirom. Dodajte dijagram toka, Vennov dijagram ili jednostavno crtež crte kako biste svoj papir izdvojili.

Sljedeće: Ne sviđa vam se zadana prozirna pozadina u Google crtežima? Pogledajte sljedeći članak da biste saznali kako to brzo promijeniti.