banner

Budžet ili vodeći brod, gotovo svaki Androidov uređaj ovih dana ima senzor otiska prsta za sigurno otključavanje telefona. Korištenjem otiska prsta za otključavanje uređaja stvari su tako puno lakše i izgledaju cool. Na nekim uređajima, sve do Android Lollipopa, možete koristiti i senzor otiska prsta da biste sigurno zaključali aplikacije. Ali to se može učiniti samo ako je programer zadao ugrađenu podršku prema zadanim postavkama ili ako omogućuju API treće strane za ove aplikacije.

Međutim, većina uređaja ne pruža nijedan od njih te se senzor može upotrijebiti samo za otključavanje uređaja i neke druge značajke poput fotografiranja itd. Ali to ograničenje vrijedi samo dok vaš uređaj ne dođe na Android Lollipop. Uz Marshmallow, Google je uključio izvornu podršku za otključavanje otisaka prstiju i, prema tome, aplikacije treće strane mogu iskoristiti značajku za pružanje aplikacija koje mogu zaključati aplikacije i još mnogo toga.

Applock otisak prsta za Android Marshmallow

Applock Fingerprint potpuno je nova aplikacija koja koristi API otiska prsta Marshmallow za zaključavanje aplikacija pomoću senzora otiska prsta. Ono što treba napomenuti je da trenutno nema mnogo uređaja na Android M i, prema tome, trenutno ne postoji popis kompatibilnosti.datoteke icloud pogona

Ali uspio sam testirati aplikaciju na Nexusu 6P (zahvaljujući našim prijateljima na MySmartPrice što su poslali oglasnu jedinicu) i ona djeluje kako se oglašava.

Pomoću aplikacije

Nakon što instalirate aplikaciju, od vas će zatražiti da joj date tri dopuštenja iz Androidovih postavki. Prvi se odnosi na stvaranje druge aplikacije, nakon čega slijede pristup upotrebi i administrator sustava. Svaki je od tih pristupa obavezan kako bi aplikacija radila, a vi ćete se voditi prema početnom postavljanju aplikacije.

Nakon što je postavljanje dovršeno, možete birati aplikacije koje želite zaključati pomoću senzora otiska prsta. Budući da aplikacija koristi API iz Androida M, neće tražiti da ponovno registrirate otiske prstiju.

Super savjet: Obično koristimo kažiprst za otključavanje uređaja, a kako OS daje mogućnost dodavanja do 5 otisaka prstiju, možete dati duplicirane otiske istog prsta kako bi senzor bio precizniji, a točnost će se drastično povećati.

Aplikacija je jednostavna za upotrebu, ali na zaključanom ekranu dobivate oglase. Međutim, možete potražiti profesionalnu verziju i dobiti iskustvo bez oglasa. U aplikaciji nema mnogo opcija osim postavki gdje možete privremeno onemogućiti usluge zaključavanja i onemogućiti je.

novi 2ds xl pokeball

Bilješka: Jedan od načina na koji možete povećati sigurnost aplikacije je zaključavanjem postavkeizbornik zajedno s Trgovina igračaka jer je to jedini način na koji možete deaktivirati aplikaciju kao administratora uređaja prije nego što je možete deinstalirati.

Zaključak

Pa, ovo je samo jedna od mnogih aplikacija koje dolaze u Trgovini Play. Nadam se da ću vidjeti razvojne programere sa nekim novim, bogatim značajkama aplikacijama da dobiju sličnu funkcionalnost, ali istodobno nisam siguran koliko bi bio kompatibilan s drugim operativnim sustavima poput MIUI, eUI itd.