banner

Slike s prozirnom pozadinom prilično su svestrane. Možete ih koristiti kao logotip, slagati ih s nekoliko različitih pozadina ili ih čak koristiti za izradu memorija.

Međutim. pozadine nikad nisu transparentne. Morate urediti svoje slike da biste ih postigli ili možda stvorili ispočetka. Postoji mnoštvo softvera koji možete koristiti za pozadinu prozirnu. Međutim, većina dobrih nije besplatna.

Paint.net je izvrstan softver za uređivanje slika otvorenog koda koji možete koristiti u tu svrhu. Čitajte dalje kako biste saznali kako možete učiniti pozadinu transparentnom pomoću programa Paint.net.

Također na Guiding Tech

Kako napraviti pozadinu slike transparentnom pomoću GIMP-a

Čitaj više

Pozadina napravite prozirnom pomoću Paint.net

Sada kada ste preuzeli i instalirali softver na svoj sustav, slijedite ove jednostavne korake kako biste pozadinu učinili transparentnom:

Korak 1: Otvorite sliku po vašem izboru na Paint.net-u. Da biste to učinili, povucite i ispustite slikovnu datoteku na otvorenom prozoru Paint.net ili upotrijebite prečicu Ctrl + O da biste datoteku otvorili izravno iz mjesta gdje je spremljena na vašem sustavu.Korak 2: Zatim na alatnoj traci s lijeve strane odaberite alat Čarobni štapić. Ovaj alat omogućuje vam da jednostavno kliknete dijelove slike iste boje sa samo jednim klikom.

3. korak: Pomoću alata Magic Wand kliknite na područje slike koje želite ukloniti i isprekidana linija zaokružit će dio pozadine, kao što možete vidjeti na slici ispod.

4. korak: Nakon što odaberete dovoljno pristojan odabir, samo pritisnite tipku Delete na tipkovnici i odabrana pozadina će biti uklonjena sa slike. To je tako jednostavno.

Korak 5: U slučaju da neki dio pozadine ostane iza, možete ponoviti postupak još jednom. Samo kliknite na nju pomoću alata Magic Wand i pritisnite Delete. Što je vaša pozadina ujednačena, to ćete je lakše ukloniti pomoću alata.

Korak 6: Sada ćete dobiti malo grubu sliku s prozirnom pozadinom.

Ako ste zadovoljni rezultatima, možete spremiti sliku kakva jest. Ali ako ga želite malo očistiti, nastavite postupak.

Korak 7: Povećajte sliku pomoću alata za povećalo, a zatim odaberite alat Eraser i prilagodite njegovu veličinu prema vašim potrebama.


Korak 8: Pažljivo obrišite sve nepravilnosti s rubova, pomicanjem gumice po rubovima i klikom na dijelove koje želite ukloniti.

čast 8 savjeta

To je prilično dugotrajan proces, ali vrijedi. Ako prođete kroz nevolju, rezultirajuća slika će izgledati puno bolje.

Korak 9: Nakon što ste zadovoljni rezultatom, sliku možete spremiti pomoću prečice Ctrl + Shift + S. Jednostavno provjerite spremite li datoteku pomoću. png format datoteke.

Spremanje datoteke kao a. png je izuzetno važan za ovo. Ako je spremite kao. jpeg, izgubit ćete transparentnost.

Korak 10: Nakon što kliknete Spremi, u sljedećem prozoru kliknite U redu i dobro idete.

Ova metoda djeluje izuzetno dobro ako koristite sliku koja ima relativno običnu pozadinu. Međutim, ako vam se u pozadini dosta slika, tada ćete morati uložiti još posla da biste postigli najbolje rezultate.

Pomoću klizača Tolerancija na gornjoj alatnoj traci možete prilagoditi odabir alata Magic Wand i ukloniti manje elemente iz pozadine kako biste dobili najpreciznije rezultate.

Dobit ćete najpreciznije male izbore i morat ćete malo smanjiti toleranciju. Nakon što uklonite većinu pozadine i ne možete puno više učiniti s alatom Čarobni štapić, morat ćete se prebaciti na alat Eraser da biste dotjerali sliku.

Ponovno zumirajte u platno, namjestite veličinu gumice i malo po malo obradite pozadinu. Proći će neko vrijeme, ali vrijedi uložiti napor. Spremite sliku kao. png jednom kad završite, i to je to. Sada imate sliku s prozirnom pozadinom.

Također na Guiding Tech

# Photo Editing Apps

Kliknite ovdje da biste vidjeli stranicu sa člancima za uređivanje fotografija

Prozirne pozadine za sve

Mogućnost uklanjanja pozadine sa slike i njezina transparentnost jedna je od najvažnijih značajki koje trebate znati dok uređujete slike. A ako slijedite upute za T, siguran sam da ćete s malo prakse moći postići sjajne rezultate.

Morate uložiti vrijeme i trud da pažljivo očistite rubove da biste postigli najbolji rezultat, posebno kod slika koje se u pozadini događaju puno. Naravno da možete postići bolje rezultate pomoću Photoshopa, ali to dolazi s značajnom cijenom i ne vrijedi ako ga ne želite često koristiti.

Sljedeće: GIMP je još jedan besplatni softver za uređivanje slika otvorenog koda koji možete koristiti da bi pozadine bile transparentne. Pogledajte sljedeći članak da biste vidjeli kako možete dobiti zadivljujuće rezultate pomoću značajke Layer Mask u GIMP-u.